Pages

Search This Blog

05 elokuuta 2014

| Q&A Osa 1. |

Moi! Pyysin teiltä viikko sitten kysymyksiä Q&A-postausta varten. Kysymyksiä tuli ihan valtava määrä, kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille! Koska kysymyksiä tuli niin paljon, vastaan niihin kolmessa eri postauksessa erilaisiin kategorioihin lajiteltuilta. Tässä kaikki opiskeluun, asumiseen, bloggaamiseen, perheeseen ja parisuhteeseen liittyvät kysymyksen ja vastaukset! Myöhemmin luvassa kauneudenhoitoon, muotiin, mielenterveyteen, syvällisiin,- ja random-aiheisiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia! Nämä on aika pitkiä postauksia, mutta toivottavasti jaksatte ne kuitenkin lukea! :-) 

Opiskelu ja Asuminen 

M
illainen se teidän uusi asunto on sisustettuna ja voitko tehdä siitä oman postauksen joskus? 
Me asutaan Seinäjoella rivitalokaksiossa, jonka rakennusvuosi on 2012, asunnossa on 45 neliötä. Oon asunnostamme aiemmin jo kirjoittanut, mutta lisää asuntoaiheisia postauksia on tulossa lähiaikoina, nyt kun ollaan tänne kunnolla muutettu.

Mitä valinnaisaineita sulla oli ylä-asteella? Tää on paha, vaikkei siitä ole kuin pari vuotta, niin en meinannut millään muistaa! :-D Mutta ainakin musiikkia, tanssi/aerobic ja joku korukurssi.

Ootko viihtynyt teidän asuinalueella? Joo ollaan viihdytty tosi hyvin!

Missä oot ollut TET-harjoittelussa? Olin päiväkodissa, Halpa-Hallin kahvilassa ja Härmänportti-nimisellä huoltoasemalla! :-D


Mikset ottanut koiraasi mukaan Seinäjoelle? Meidän asuntoon ei saa ottaa lemmikkiä, eikä me löydetty sopivaa asuntoa, jonne olisi saanut ottaa. Lisäksi ollaan Tonin kanssa molemmat niin kiireisiä, että Misty joutuisi olemaan paljon yksin, joten sen on parempi olla vanhempieni luona.

Missäpäin Seinäjokea asutte? Mä en itseasiassa ole ihan varma mitä kaupunginosaa tämä tarkalleen ottaen on, mutta Kasperin lähettyvillä.

Tiedätkö jo mihin työhön haluat valmistuttuasi? Haluaisin työn, joka jotenkin liittyisi bloggaamiseen. Ehkä jotain muodin ja kauneuden alaa, tai media-hommia?

Montako neliötä teidän asunnossa on ja onko se rivitalo? 45 neliötä ja on rivitalo.

Mitä mieltä olet ask.fm:stä? Itsekin tuota käytän ja sen kanssa on ihan mukava tappaa aikaa. Mun nimimerkki siellä on Krisseaww, sinne voi laittaa lisää kysymyksiä tulemaan!

Bloggaaminen

Ootko tulossa miittiin Tampereelle 4.10? En vielä tiedä.

Vinkkejä kuinka motivoitua bloggaukseen? Mulla ei yleensä ole mitään ongelmia tuon motivoitumisen kanssa, yleensä mulla on aina jotain ideoita, mistä haluaisin kirjoittaa. Luen päivittäin muiden blogeja ja se on yksi keino, joka pitää mun motivaatiota yllä, jos tuntuu etten tiedä mistä kirjoittaisin, luen lempi blogejani ja aina mulle tulee silloin jotain ideoita, joista voisin itsekin kirjoittaa. Myös teidän kommentit motivoivat mua bloggaamaan sekä se hyvä fiilis, mikä mulle tulee jokaisen julkaistun postauksen jälkeen. Joten jos motivaatio on hukassa, niin ensimmäisenä suosittelen lukemaan sinua inspiroivia blogeja!

Millainen blogi on mielestäsi kiinnostava? Mä luen blogeja pääasiassa vain kirjoittajan persoonan takia, eli kirjoittajan täytyy olla jotenkin kiinnostava ihminen ja mielellään omata samanlaisia kiinnostuksenkohteita kuin mulla itselläni. Tykkään  alternative-henkisistä blogeista, ihmisistä jotka jollain tavalla "poikkeavat massasta" mä niin inhoan tuota ilmausta, mutta tajuatte varmaan mitä tarkoitan! Mä luen mielummin ns. huonosti toteutettua blogia, jonka kirjoittaja vaikuttaa huippu tyypiltä, kuin täydellisen ulkoasun ja valtavalla lukija määrän omistavia blogeja, jonka kirjoittaja tuntuu jotenkin epäaidolta ja pinnalliselta. Kuitenkin blogin ulkoasu ja isot laadukkaat kuvat on mulle tärkeitä, minkä takia tykkään lukea blogeja, joiden kirjoittajat bloggaavat ammatikseen.Toisaalta on taas paljon ammattilaisten blogeja, joista en tykkää yhtään.  Blogeissa eniten kiinnostavat asukuvat, meikkivinkit ja hiusjutut.

Miksi lopetit vloggaamisen? Mun aika ei riitä sekä bloggaamiseen ja vloggaamiseen, joten oli pakko valita niistä toinen. Bloggaaminen on aina tuntunut enemmän mun jutulta kuin videoiden tekeminen, joten päätös oli helppo. Jotenkin motivaatiota videoiden tekemiseen mulla ei ole enää ollenkaan. Koko Youtube-skene on sitäpaitsi nykyään mun ja monen muun mielestä aivan syvältä, jatkuvasti turhia riitoja ja muiden videoiden pilkkaamista, mä en halua kuulua sellaiseen porukkaan enää. Enkä nyt tuomitse kaikkia vloggaajia, paljon siellä on ihania ihmisiä ja homma toimii, mutta ihan liikaa siellä on ilkeilyä ja muiden tarpeetonta arvostelua.

Jos sinun olisi pakko luopua valokuvaamisesta tai bloggaamisesta, kummasta luopuisit? Tää on aika hankala kysymys, koska molemmat on mulle tärkeitä ja liittyy niin selkeästi toisiinsa. Pelkkä valokuvaaminen ei olisi niin kivaa, jos en voisi kuvia blogiin julkaista ja blogiin kirjoittaminen ilman itse otettuja kuvia tuntuisi turhalta. Mä varmaan valitsisin kuitenkin bloggaamisen, sillä kirjoittaminen on mun intohimo ja selviytymiskeino.

Hyvät puolet bloggaamisessa? Paras puoli on ehdottomasti omien ajatusten purkaminen kirjoituksen ja tekstin kautta, jokaisen valmiin postauksen jälkeen on aina hyvä fiilis. Vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa on myös yksi hyvä puoli, on mielenkiintoista keskustella postauksen aiheesta teidän kanssa kommenttien välityksellä ja siksi mä pyrinkin aina vastaamaan jokaiseen kommenttiin. Tottakai myös blogiyhteistyöt ja se, että mut tunnistetaan kadulla ja moikataan, on kivoja juttuja, mutta kaikista parasta tässä on se, että pääsen toteuttamaan itseäni kirjoittajana ja valokuvaajana.Nähdäänkö sut TubeConissa 16.8? Kyllä nähdään ja itseasiassa näillä näkymin me esiinnytään siellä Paulin (phoolivlog) kanssa aikuisparkissa! Jos haluut kuulla ja nähdä meidän laulavan ja soittavan niin tuu paikalle! :-D

Mikä sai sut aloittamaan bloggaamisen? Mä oon kirjoittanut pienestä asti ja jo joskus 12-vuotiaana kun ensimmäisiin blogeihin törmäsin, tiesin haluavani joskus sellaista kirjoittaa. Aika pian sen jälkeen aloin kirjoittaa yhteistä blogia äidin kanssa (tämä oli sellaista lapsi harjoittelee bloggaamista yhdessä äidin kanssa-tyyppistä :-D) ja myöhemmin sen jälkeen mulla on ollut monia eri blogeja. Lisää aiheesta voit lukea tässä* postauksessa.

Miksi julkaiset vain kehukommentit? Tätä kysytään multa ja monilta muilta kommenttien valvontaa käyttäviltä bloggaajilta hirmu usein ja voisin nyt kerrankin oikein avautua asiasta.  Monilla bloggaajilla itseni mukaan lukien on sellainen periaate, että julkaisen kaikki kommentit, myös negatiiviset niin kauan kuin ne ovat rakentavaa kritiikkiä. Tai itseasiassa julkaisen paljon myös kommentteja, jotka tätä eivät ole. Kaikista törkeimmät tai muuten liian henkilökohtaiset kommentit jätän julkaisematta, sillä negatiivisuus lisää negatiivisuutta. Jos julkaiset yhden törkeän kommentin, syntyy siitä kommenttiboksissa usein valtava paskamyrsky, jostain aivan olemattoman pienestä asiasta. Ja kaikki nuo negatiiviset kommentit, joissa ihmiset haukkuvat joko minua tai toisiaan, olisi voinut välttää sillä, että sen ekan ilkeän kommentin jättää julkaisematta, oon tämän todennut monta kertaa. Mä tai kukaan muukaan bloggaaja ei oleta, että ihmiset vaan ylistää sua ja me ollaan bloggauksen aloitettuamme tehneet sen päätöksen olla esillä ja muiden ihmisten arvosteltavana. Tästä huolimatta mekin ollaan vaan ihmisiä ja meillä on oikeus suojella itseämme kommenttien valvonnalla ja itse päättää mitä haluaa blogiin julkaista ja mitä ei. Jos joku ei halua mun blogia sen takia lukea, etten julkaise kommenttia jossa mua huoritellaan ja haukutaan tai mun läheisiä pilkataan ja nolataan, voi mun puolesta mennä lukemaan jonkun toisen blogia! :-D

Mietitkö paljon minkälaisen kuvan annat itsestäsi blogissasi, pelkäätkö että se voisi vaikuttaa tulevaisuudessa elämääsi negatiivisesti? Kyllä mietin, aika paljonkin. Jokaista postausta kirjoittaessani mietin, että enhän julkaise mitään, mikä voisi myöhemmin kaduttaa. Mä en kuitenkaan usko, että tästä tulee olemaan mitään merkittävää haittaa esim. opiskelussa, töissä tms., mutta omaan yksityisyyteen tämä voi vaikuttaa nyt ja tulevaisuudessa, onhan ajatukseni kuitenkin jatkuvasti kaikkien luettavissa. Omaa yksityisyyttä jokainen bloggaaja suojelee rajaamalla tietyt asiat blogin ulkopuolelle ja niin minäkin olen tehnyt. Mm. tarkka asuinpaikka, raha-asiat, läheisten henkilökohtaiset asiat ja asiat joista en halua ihmisille puhua, ovat sellaisia asioita, joista en täällä puhu.

Miksi bloggaat nykyään niin harvoin? Mä oon just muuttanut omaan asuntoon ja oikeastaan koko kesä on mennyt näitä muuttoasioita hoitaessa, tavaroita pakkaillessa jne. Oon myös talveen ja kevääseen verrattuna nähnyt enemmän kavereita ja viettänyt paljon aikaa Tonin kanssa, ja kaikkien näiden yhteisvaikutuksesta mulla on ollut liian vähän aikaa bloggaamiseen. Inspiraatiota ja halua blogata on ollut, mutta ei vaan oo aika riittänyt kaikkeen. Kesän hirmuhelteet vei mut myös hetkeksi vuodepotilaaksi, jolloin aikaa olisi ollut, mutta jaksamista ei. Nyt kun ollaan muutettu ja koulun alkaessa elämään tulee rutiinit, on mulla varmasti taas enemmän aikaa bloggailla ja pääsen takaisin tiiviiseen postausrytmiin! Vähän malttia vain, postauksia on tulossa ahkerasti jo tästä viikosta alkaen! :)

Millaisia postauksia tykkäät toteuttaa eniten? Ehdottomasti eniten tykkään kirjoittaa syvällisiä mielipide,- ja mielenterveys-postauksia, mutta koska en halua blogini olevan liian vakava, näkyy täällä ostos,-kauneus,- ja lifestylepostauksia, joiden kirjoittamisesta nautin myös suuresti.Yritän saada postailtua mahdollisimman monipuolisesti molempia.

Kuka ottaa kuvat sun blogiin? Mä otan kaikki kuvat itse, jos ei lasketa näitä satunnaisia postauksia, joissa on netistä otettuja kuvia, (kuten tämä) mutta niissä postauksissa on erikseen mainittu kuvien lähde. Myös asukuvat otan aina itse kameranjalustan kanssa.

Millä ja miten muokkaat sun kuvat? Uskokaa tai älkää, mutta kaikki kuvat editoin netin ilmaisohjelmalla nimeltä Picmonkey. Myös kaikki kollaasit ja bannerit teen sillä. Kun tota ohjelmaa oppii käyttämään, se on  todella helppo ja siinä on ainakin mun tarpeisiin riittävästi mahdollisuuksia kuvien muokkaamiselle. Ohjelmalla onnistuu siis kuvien valotuksen, värin, kontrastin, koon yms. muokkaaminen, lisäksi siellä on paljon erilaisia filttereitä ja efektejä. Taas yksi todiste siitä, että saat blogiin kauniita kuvia ilman mitään kalliita ammattiohjelmia!

Mikä kamera sulla on? Pentax K-r.

Voisitko tehdä postauksen sun lempi vaatteista,-ja meikeistä? Kiitos ideasta, voin tehdä!

Linkki yhteen lempi blogiisi? Mulla on ihan hirveästi lemppari blogeja, joten on hankalaa päättää vain yksi linkitettävä. Valitsin kuitenkin erään Indiedaysin blogin nimeltä Muuttolintuja syksyllä. Joanna on upea persoona ja kirjoittaa todella mielenkiintoisia tekstejä, suosittelen ehdottomasti lukemaan!

Perhe ja Parisuhde

Mitä mieltä olet parisuhteestasi? Me ollaan Tonin kanssa tosi onnellisia yhdessä, oon meidän suhteeseen erittäin tyytyväinen. :)

Missä asioissa et voi sietää Tonia? On yksi luonteenpiirre, jossa me ollaan Tonin kanssa ihan ääripäitä ja se aiheuttaa välillä toiseen hermostumista puolin ja toisin. Nimittäin mä en oo mitenkään kärsivällinen ihminen ja kaiken pitää mun mielestä tapahtua mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Jos jonnekin lähdetään, sinne on mentävä jo etuajassa ja hoidan asiat nopeasti nopeasti. Toni taas on luonteeltaan rauhallinen ja leppoisa, jolla ei ole ikinä kiire mihinkään. :-D Mulla menee välillä hermot kun toista täytyy odottaa ja Toni ei jaksa kuunnella mun jatkuvaa hoputusta ja "mennään jo on kiire"-valituksia. Me riidellään tosi harvoin ja jos jotain riidan poikasta tulee, se johtuu yleensä tästä. Mut vastakohdat täydentää toisiaan ja ehkä me molemmat voitais tässä asiassa oppia toisiltamme jotain?

Miten tapasitte Tonin kanssa? Kaverin kotibileissä. :-D


Mitä teette yhdessä Tonin kanssa? Nyt kun me asutaan yhdessä, on meidän yhdessä olo paljon sitä, että molemmat tekee omia juttujaan ja yhteinen tekeminen on muuttunut arkisemmaksi. Me tehdään ruokaa yhdessä, käydään ruokakaupassa ja tehdään muita asioita mitä arjen pyörittämiseen kuuluu. Tottakai sitten myös katsotaan leffoja, käydään lenkillä, pelataan jotain, käydään ulkona ja tehdään asioita mitä tehtiin ennenkuin muutettiin yhteen. Mä kaipaan aika paljon omaa tilaa joten välillä on mukavaa kirjoittaa blogia tai tehdä muita juttuja itsekseen, mutta tuntuu hyvältä tietää, että olkkarissa istuu joku jonka kainaloon saa mennä kun on saanut omat asiat hoidettua. ;-)

Kauanko ootte olleet yhdessä? Muutama viikko sitten tuli vuosi täyteen. :)

Mikä on ollut teidän suurin riidanaiheenne? Me riidellään tosi harvoin, eikä meillä rehellisesti sanottuna ole vielä kertaakaan ollut mitään isoa riitaa, mitä ihmiset jaksaa ihmetellä! Tuntuu, että muilla meidän ikäisillä on jatkuvasti suhteessa jotain hirveää draamaa, mutta meillä ei ole sellaista ainakaan vielä näkynyt. :-D  Meistä ei kumpikaan oo mitään riidanhaastaja-tyyppiä ja jos toinen kiukuttelee, osataan me molemmat silloin vaan olla hiljaa ja kuunnella. Jos toisella on selvästi huono päivä, niin on parempi vaan antaa toisen kiukutella, kuin alkaa nalkuttamaan mikä vaan pahentaisi tilannetta. Jos meistä jompikumpi sanoo toiselle jotain ilkeää, osataan molemmat pyytää heti anteeksi ja asia on loppuun käsitelty sillä. Jos jotain pientä riitaa tulee, se johtuu aiemmin mainitusta myöhästelystä tai liiallisesta kiireestä. :-D

Mitä opiskelet tai aloitatko opiskelut nyt syksyllä? Aloitan merkonomin opinnot täällä Seinäjoella Koulukadun Sedussa. :)

Ketä sun perheeseen kuuluu? Äiti, isä ja pikkuveli Pauli. Nyt asun yhdessä poikaystäväni  kanssa.

Kuvat: WeIt

Mitä piditte vastauksista, jäikö jokin asia mietityttämään? 

7 kommenttia:

 1. Ootko uskossa? Oon tätä miettiny jo pitkään mutta en oo saanu kysytyksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon mä, mutta se ei mun elämässä näy minään rajoituksina tai sääntöinä enkä käy aktiivisesti missään seurakunnan jutuissa tai edes puhu koko asiasta kenellekään. Se on mulle sellainen oma ja henkilökohtainen asia. :)

   Poista
  2. Miksi ihmiset uskoo? Mielipidettä kysyn yleisellä tasolla kun itellä ei oo koskaan ollu tarvetta uskoa mihinkään jumalolentoon tai sen tapaseen enkä tajuu oikeen sitä kun ihmiset sanoo että usko on tuonu niiden elämään niin paljon hyvää :p

   Poista
  3. Se tuo turvaa ja sisältöö elämään sekä vastauksia perimmäisiin kysymyksiin :) Tai näin ainaki voisin veikata, en itekkään oo uskovainen

   Poista
 2. voisko sut nähä jossain seinäjoella??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymille vähän hankala sanoa tähän yhtään mitään kun en tiedä kuka olet. (:

   Poista
 3. Ihanaa kun vastaat pitkästi ja todella omaperäisesti, jota ei kovin moni Q&A postauksessa tee!
  Minkä rotunen sinun koira on?
  Mitä mieltä olet seksuaalivähemmistöjen syrjinnästä, ja Suomen "tilanteesta" asiaan liittyen (esim. Avioliitot, homofobia, vanhoillisuus asiaa kohti)?
  Jos saisit päättää, eläisitkö julkkiksena Hollywoodissa, niin että sinua seuraa kokoajan paparazzit, ja yksityisyys on tuntematon sana - vaiko erakkona, ilman sosiaalisuutta ja puhekykyä, keskellä ei mitään?

  Siinä muutama pähkinä :--)
  http://vera-julia.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Copyright @ Kristiina Laakso.. Blog Design by KotrynaBassDesign