Slider

| a Day With Me |

17 syyskuuta 2014

Moi! Kun luen lempi blogejani toivon sieltä löytyvän postauksia, joita lukemalla selviää mitä suosikki bloggaajani elämä todella on. Missä hän on töissä, mitä hän tekee vapaa-ajallaan ja miten hän sovittaa bloggaamisen yhteen muun elämänsä kanssa. Vaikka meikkivinkit ja ostokset ovat kiinnostavia, eivät ne kuitenkaan yleensä kovin paljoa bloggaajan päivistä kerro. Mun arkea mä en ole teille vielä tänä syksynä voinut hirveästi avata, sillä mä en ole itsekään tiennyt mitä siihen kuuluu. Tähän päivään asti mulla ei ole ollut vielä yhtäkään viikkoa, jonka tietäisin viettäväni tietyllä rutiinilla, koska tämä koulun vaihtaminen on sekoittanut arkeani niin paljon. Ja niinkuin moni teistä tietää, mulla ei itseasiassa ole ollut mitään rutiineja puoleentoista vuoteen, pitkän sairaalajakson ja välivuoden takia. Voitte vaan kuvitella miten paljon kaipaan tavallista arkea, sitä että tiedän tarkalleen mitä mun päiviin sisältyy sen ainaisen kotona oleskelun sijasta. Mä haluan tuntea itseni kiireiseksi, olla pitkiä päiviä koulussa ja viettää vapaa-aikaani koulutehtävien kanssa ja uskon että mun tilanteessa te tuntisitte ihan samoin! Rajaton määrä vapaa-aikaa, loputon loma, saattaisi kuulostaa loistavalta, mutta uskokaa pois, se ei pidemmän päälle ole ollenkaan hauskaa! 

Eilen mulla oli ensimmäinen koulupäivä uudessa koulussani ja nyt vihdoin pääsen kiinni arkeen muiden tavoin. Ai että miten se tekee mut iloiseksi! Sen kunniaksi kerron teille "päivä kuvina"-tyylisesti mitä mun eiliseen päivään kuului. Aikuiskoulutuksessa opiskeleminen poikkeaa tosi paljon siitä opiskelumallista mihin ylä-asteella ja ammattikoulussakin ollaan totuttu, joten mun opiskelusta voi olla hankalaa saada selkeää kuvaa, jos aikuiskoulutus ei ole ennestään tuttua. Yritän kuitenkin teille sitä selventää tässä pikkuhiljaa kun ne asiat mulle itsekin paremmin selkenee. Mulla on koulussa istumista todella vähän ja valtaosa mun opiskelusta tapahtuu työssäoppimisen kautta. Mä löysin itselleni ihan unelma ihanan työssäoppimispaikan nimittäin Seinäjoella Torikeskuksessa sijaitsevan sisustusliike Sapiran! Kyseinen liike on kuulunut mun lemppareihin jo monta vuotta enkä voi uskoa että nyt saan siellä olla harjoittelussa alustavasti jouluun saakka. Sisustushullun unelma, hahah. Parin viikon päästä mut voi sieltä sitten bongata työn touhussa! Aika pitkäksi venyi nyt tämä aloitus, mutta joka tapauksessa tässä teille mun eilinen päivä!

7.00 Herätyskello soi ja meinaan saada sydänkohtauksen niinkuin joka ainut aamu - puhelimen  oletus herätysääni on nimittäin aivan hirvittävä enkä ole saanut sitä vieläkään vaihdetuksi. Tänään se on kyllä pakko vaihtaa, sillä päivä ei näillä sulo sävelillä hyvin voi alkaa! Tekee mieli torkuttaa kelloa, mutta päätän kuitenkin herätä samantien, onhan tänään mun ensimmäinen koulupäivä! 

7.40 Nyt on hampaat ja kasvot pesty, meikattu, hiukset laitettu ja puettu eilen illalla valmiiksi valitsemani vaatteet. Pakkaan vielä laukkuun eväät ja vesipullon, kaikki muut ehdin onneksi pakata jo edellisenä iltana - yritän aina laittaa aamua varten mahdollisimman pitkälle kaikki valmiiksi, jotta voin aamu-unisena tapauksena nukkua vähän pitempään! Jokainen aamutoimissa säästetty minuutti on arvokas, hahah! ;-D


8.15 Koulu alkaa, tämän päivän aiheena meillä on tekstinkäsittely ja käymme läpi Microsoft Word-ohjelman käyttöä. Osaan kyseistä ohjelmaa jo entuudestaan käyttää ja blogin takia teksinkäsittely on erittäin tuttua, mutta varmasti opin tänään myös paljon uutta! Odotan innolla mitä päivä pitää sisällään. 

9.00 - 9.20 Ensimmäinen kahvitauko ja marssin päättäväisesti kahvikoneen luo ja otan siitä höyryävän kupillisen wiener kahvia. Palaan takaisin atk-luokkaan ja alan lukemaan suosikkiblogejani herkullisesta kahvista nauttien. Tauko on nopeasti ohi ja opetus jatkuu.

9.20 - 11.15 Opettaja esittelee meille minkälaisia työkaluja Wordista löytyy ja miten ne toimii. Teemme siihen liittyviä tehtäviä. Asia on helppoa ja tuttua, mutta silti tehtäviä on mukava tehdä. Muutaman uudenkin jutun opin ja oon tyytyväinen, sillä tiedän voivani käyttää näitä tietoja hyväkseni myös bloggaamisessa. Koulussa istuminen on kaikista mukavinta silloin kun tiedät, että asiat joita opettelet ovat sulle oikeasti hyödyksi. 

11.15 - 12.00 Lounastauko, istahdan käytävälle pöydän ääreen syömään eväitä. Ympärilläni on ihmisiä lukuisine eväsrasioineen, joihin on pakattu toinen toistaan paremmalta näyttäviä ja tuoksuvia lämpimiä aterioita. Kaivan nolona esiin oman rasiani, jonka sisältö on aika surullisen näköinen; pari kuivaa leipää ja pullossa vettä. Jääkaapissa ei ollut mitään mistä olisin paremmat eväät tehnyt, mutta päätän heti että tästä lähtien kyllä pidän huolen, ettei tarvitse näin onnettomiin eväisiin tyytyä. Palaan takaisin luokkaan ja yritän etsiä netistä itselleni uutta laukkua tunnin alkuun saakka.12.00-14.00 Jatketaan samaa asiaa kuin ennen ruokataukoa, aikaa menee nopeasti kun tehtävät on mielenkiintoisia. Tunneilla on niin paljon rennompaa kuin amiksessa, puhelinta saa käyttää tunnilla, saat juoda kahvia samalla kun teet tehtäviä ja opetus on paljon laadukkaampaa, ei sellaista jatkuvaa vahtimista ja holhoamista. Oon niin onnellinen, että vaihdoin tänne aikuiskoulutuksen puolelle, tämä on mulle niin paljon parempi vaihtoehto!

14.00 - 14.20 Vielä on yksi kahvitauko ennen päivän päättymistä, haen automaatista lisää wiener kahvia. Erikoiskahvit on mun heikkous ja oon kyllä iloinen, että voin niitä käydä hakemassa mua piristämään! Koneesta saa tosi monia erilaisia kahveja, pitäisi varmasti testata niitä kaikkia!  Tykkään tästä kolme taukoa päivässä-systeemistä. On mun mielestä paljon järkevämpää kun on vain muutama pidempi tauko, joiden ajankohdan opettaja määrää sen mukaan missä vaiheessa tunnin tehtävät on. Esim. aamulla käsittelemme jonkun tietyn aihepiirin ja ennenkuin vaihdamme seuraavaan meillä on tauko. Näin ei tarvitse aina keskeyttää tehtäviä vaan saa tehdä ensin tehtävät valmiiksi ja pitää sitten ansaitun tauon.

14.20 - 15.00 Käymme läpi miten pitkästä tekstistä saadaan mahdollisimman helposti luettavaa kappalejaon, väliotsikoiden ja sisennysten avulla. Tämähän on tosi hyödyllistä blogini kannalta, vaikka valtaosa kerrotuista asioista onkin ennestään tuttuja. No, onhan niitä hyvä kerrata! Huomaan vilkuilevani kelloa entistä tiheämmin, vaikka päivä on ollut mukava, tuntuu hyvältä tietää että pian pääsen kotiin. 

15.00 Tunnin lopuksi opettaja jakaa meille kotona tehtävät etätehtävät päivän aiheeseen liittyen. Vilkuilen tehtäviä ja huokaisen helpostuksesta, selviän näistä varmasti! Jokaisesta koulupäivästä saadaan etätehtävä, jonka tekemiseen on kuukausi aikaa. Tehtävä palautetaan sähköisesti ja siitä saa arvosanan. Meillä ei ole erillisiä kokeita näiden etätehtävien lisäksi, paitsi sitten työpaikalla toteutettavat näyttötyöt silloin tällöin. Yhdelle päivälle on siis yksi aihe tai "kurssi", eli meillä ei ole montaa eri ainetta päivässä niinkuin vaikka lukiossa. Kun tehtävät on jaettu lähden ajamaan kotiinpäin. 15.20 Kotiin päästyäni ihan ensimmäisenä vaihdan rennommat vaatteet päälle ja laitan radion soimaan. Yleensä tähän aikaan Toni tulisi töistä kotiin, mutta tänään hän meni lapsuuden kotiinsa autoa korjaamaan, vietän siis loppupäivänkin itsekseni. Lämmitän eilistä makaroni-jauhelihamössöä ja jääkaappi ammottaa edelleen tyhjyyttään, miksei se ole voinut päivän aikana täyttyä itsekseen? Jos odotitte kaunista kattausta ja kolmen ruokalajin illallista niin joudun tuottamaan teille pettymyksen. Meitsi vetää makaronimössöä ja syö viimeisen palan leipää mitä kaapista löytyy. Ah tätä arjen glamouria! :-D Tänään on kyllä pakko käydä kaupassa! 

16.00 Siivoilen vähän keittiötä, minkä jälkeen alan silmäilemään tarkemmin saamiani etätehtäviä. Voisin yrittää aloittaa niiden tekemisen jo heti tänään niin saisin ne pois alta. Tällä viikolla kun tulee vielä kolmelta muultakin päivältä iso kasa tehtäviä. Ihan ensiksi kuitenkin haluan vähän rentoutua, joten alan kirjoittamaan tämän tekstin alkua ja otan muutamia kuvia. 

17.15 Uppouduin taas blogin kirjoittamiseen niin paljon, etten huomannut ajankulua ollenkaan. Vajaan tunnin päästä pitäisi olla salilla Zumbassa ja kaupassakin pitäisi vielä käydä ennen sitä. Suljen läppärin, pakkaan salikamat, vaihdan vaatteet ja kirjoitan kauppalistan. Sitten nopeasti autoon ja kohti lähimarkettia. 18.10 Pelkäsin myöhästyväni, mutta lopulta ehdin kuitenkin ajoissa salille. Hankin jäsenyyden Fressille vasta ihan vähän aikaa sitten ja tämä on vasta toinen kerta kun salille pääsen pitkittyneen flunssan takia. Onneksi nyt oon terve ja pääsen taas liikkumaan. Mä en ole Zumbassa koskaan ennen ollut ja mua vähän jännittää. Entä jos en osaakkaan tehdä siellä mitään? 

19.00 Tunti loppuu, menipä se nopeasti! Mulla oli hirveän hauskaa ja liikkeet oli sen verran helppoja, että ensikertalainenkin sai tunnilta kyllä kaiken irti. Musiikki oli mukaansatempaavaa ja ryhmäläisistä sekä ohjaajasta hehkui liikunnan ilo. Tunnilla oli tosi eri ikäisiä ihmisiä, ja muitakin ensikertalaisia, joten en tuntenut oloani mitenkään epämukavaksi, vaikka sitä aluksi vähän pelkäsin. Täällä haluan alkaa käydä säännöllisesti! 

19.15 Saavun väsyneenä kotiin ja käväisen pikaisesti suihkussa. Salilla käymisessä ehdottomasti parasta on se tunne kun pääset viileään suihkuun treenin jälkeen! 19.30 Salkkarit alkaa, kyllä myös minä katson niitä ja täytyy myöntää, että oon katsonut ala-asteelta asti! :-D Jatkuvasti jaksan päivitellä miten huono sarja se on ja miten sen tapahtumat on niin ennalta-arvattavia, mutta loppujen lopuksi katson sitä silti, hahah. Sanokaa etten oo ainut! :-D 

20.00 Salkkarit loppuu ja huomaan olevani tosi väsynyt, tänään en kyllä jaksa tehdä enää mitään kovin kehittävää. Alan katsomaan Pakoa dvd.ltä, oon kerran jo katsonut kaikki tuotantokaudet, mutta aloitin sarjan katsomisen uudestaan vähän aikaa sitten, se on ihan huippu! 

21.00 Ensimmäinen jakso Pakoa takana, haen vähän iltapalaa ja laitan toisen jakson pyörimään. Makoilen sohvalla viltin alla ja meinaan torkahtaa. Taidan kyllä mennä aikaisin nukkumaan, jotta jaksan aamulla taas herätä uuteen päivään pirteänä. 22.00 Toinen jakso loppuu ja sammutan telkkarin. Käyn pesemässä hampaat ja laitan hiuksen uninutturalle. Etsin huomiselle vaatteet valmiiksi ja pakkaan laukun. Menen sänkyyn ja laitan Tonille hyvänyönviestin Whatsapissa. Kuuntelen hetken musiikkia.

22.30 Tarkoitukseni oli alkaa nukkumaan heti kymmeneltä, mutta huomaan selanneeni Facebookkia, blogeja ja Instagramia puhelimesta jo puolisen tuntia. Helposti mulla nukkumaan meneminen saattaa venähtää parillakin tunnilla, enkä varmaan ole ainut jonka iltarutiineihin kuuluu puhelimen selaaminen? :-D  Samalla keskustellaan Tonin kanssa. Nyt mua kuitenkin väsyttää jo niin paljon, että on pakko alkaa nukkumaan. Ensimmäinen koulupäivä on takana ja mulla oli tosi mukavaa, voin nukahtaa rauhallisin mielin. 


Kiinnostaako teitä lukea tälläisiä postauksia jatkossakin?

19 kommenttia:

 1. tää oli tositositosi kiva!! :) mä oon ite ihan amiksessa ja meillä kyllä käytetään kännyköitä tunnillä, syödään ja juodaan eikä opettajat tuumaa mitään. yks suomen arvostetuimmista tän alapiirin kouluista, joten ei kyllä opettajien ''laadukkuudesta'' johdu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiva kuulla! :) Meillä ei ainakaan amiksessa sallittu kännyköitä, tunnilla syömistä eikä mitään muutakaan "kivaa" joten kun ne täällä sallitaan niin se tuntuu mukavalta! :D Mutta kiva jos joissain amiksissa se on sallittua! :)

   Poista
 2. Tälläsia lisäää :-)

  more-than-we.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit, tarkoituksena tehdä tämän tyyppisiä postauksia jatkossakin! :)

   Poista
 3. ihana toi penaali, mistä se on? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on Seppälästä, alunperin kai meikkipussiksi tarkoitettu, mutta palvelee hyvin penaalinakin! :)

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! :)
  Ja et oo ainut joka kattoo salkkareita kaikesta huolimatta xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hahah hyvä tietää etten oo ainut! xD

   Poista
 5. My dayt on tosi vilpittömiä ja jotenki tuo lukijan lähemmäs sitä bloggaajaa, ite tykkään niist paljon - varsinki jos on hyvin toteutettu (niinku tämä). Mut kyl ehkä liiaks niiden tekeminen alkaa toistaa samaa kaavaa, et en ite tekis ku ehk pari vuodessa. Mut tietty jos porukka tykkää, nii mikäs siinä! :) Mulle kolahti erityisesti, että nää kuvat on niin tyttömäisiä ja värikkäitä: aivan ihania!

  Mut nii, oli mul iha oikeesti jotain kysyttävääkin! Selasin tossa sun vanhoja postauksia ja huomasin, et sul on ollu shokkiväriset hiukset - mitkä sopi mun mielestä sulle tooooosi hyvin. Ootko ajatellu palata sellaseen pinkkiin/aniliiniin joskus, vai tuntuuko luonnollinen väri nykysin enemmän omalta? :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon palautteesta, oot kyllä oikeessa siinä ettei näitä kannata samalla tavalla toteutettuna ainakaan usein postailla, käyvät muuten tylsiksi! (: Kiva kuulla että tykkäät kuvistani! :)

   Tällä hetkellä mä oon totaallisesti rakastunut mun ruskeisiin hiuksiin ja muutenkin luonnollisempaan lookkiin, joten ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä etten aio enää shokkiväreihin palata. Alan värikkäiden teinivuosien jälkeen kaipaamaan tyyliini pikkuhiljaa aikuismaisempaa ilmettä. :)

   Poista
 6. Kyllä aivan ihania tämmöset postaukset!!♥ ihanaa kun jaksat kertoa niin tarkasti mitä teet!:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, kiva että tykkäät! :)

   Poista
 7. Oi vitsi miten kiva postaus! :) olisi hauskaa itsekkin toteuttaa tällänen mutta ei olisi oikein mitään kerrottavaa :D Mun päiviin kuuluu lähinnä 8h töitä, ruuan teko, koiran ulkoiluttaminen ja blogien lukeminen/kirjoitus.. eli kerrottavaa ei siis olisi mitenkään älyttömästi ellei sattuisi olemaan vapaapäivä :D

  ♡:Jenny (jennyjanette.blogspot.fi)

  VastaaPoista
 8. Näitä tälläisiä postauksia lisää! ihan mahtavaa lukea sun areka!:D

  VastaaPoista
 9. Tee ihmeessä tälläisiä lisää! Tykkäsin tosi paljon :)

  VastaaPoista
 10. Oli tosi kiva, tee vaan lisää tällasia:)

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus ja ihania kuvia :) Lisää vaan tällaisia! Mut ei vaan liian usein ettei rupee kyllästyttämään, niin ku edellä jo kommentoitiin ;DD

  VastaaPoista
 12. Ihana lukea päivästäsi ja jokainen postaus on odotettu! Olet upea noine tummine hiuksinesi. Sopii ehdottomasti!

  Ihan vain vielä tuota kysähtelisin , kuuluuko tuon kategoriat kohdan liikahdella vai olisiko mun netissä jokin häikkä ?

  VastaaPoista
 13. Hehee, nähtyäni ton kuvan tosta meikkipussista kävin myös ite ostaa samanlaisen! xD Oli vaan pakko ostaa kun tuo on niin kauniinvärinen ;)

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan