Pages

Search This Blog

20 marraskuuta 2014

Huhuu, onko siellä ketään?

Huomasin aamulla, että Annika O.n blogissa oli kirjoitettu postaus asiasta, jota olen itsekin viime aikoina paljon miettinyt. Vaikka hän aiheesta kirjoittikin melko tyhjentävästi, haluan kuitenkin kirjoittaa siitä vähän omia ajatuksiani teille. Miksi blogeja ei enää kommentoida?

Aiemmin sain teksteihini kymmeniä  kommentteja, mutta nykyään niitä tulee vain muutamia. Tilastot kuitenkin näyttävät, että kävijämäärät kasvavat tasaiseen tahtiin, joten kyllä siellä ruudun takana taitaa ihmisiä kuitenkin olla? Valitettavasti niinkuin Annikakin totesi, bloggaaminen tuntuu  usein yksinpuhelulta. Mulle bloggaamisessa on aina ollut tosi tärkeää säilyttää vuorovaikutus lukijoiden kanssa, mutta jos kommentteja ei tule, se ei onnistu. Ihmiset haluavat saada palautetta ja kiitosta tekemisistään, niin myös minä ja siksi joskus turhauttaa kun en useiden tuntien työstä saa mitään palautetta. Sama kun useiden tuntien maalauksen jälkeen saisit valmiiksi taulun, mutta kukaan ei kertoisi sinulle miltä se näyttää. En tiedä onko postaukseni hyviä vai huonoja, mitä pitäisi kenties parantaa? On mahdotonta kehittyä, jos ei tiedä mitä pitäisi kehittää. 

Lohduttavaa on kuitenkin, etten ole yksin tämän asian kanssa. Kun selaa Suomen suosituimpien ammattibloggaajien blogeja, näkyy kommenttikato sielläkin. Monesti olen lukenut jostain loistavasta, täydellisiä kuvia sisältävästä blogista hyvän tekstin, huomaten ettei sitä ole kukaan kommentoinut, vaikka teksti on julkaistu ajat sitten ja postauksen tekemiseen on nähty hirveästi vaivaa. Miksi näin? 
Mä luen tosi monia blogeja, mutta todella harvoin kuitenkaan kommentoin, ellei mulla ole todella jotain sanottavaa lukemastani postauksesta.  Jotenkin vaan se kommentointi jää, vaikka tiedän että pari  ystävällistä sanaa, voisi bloggaajaa kovastikin piristää. Nyt kyllä ajattelin itsekin Annikan tavoin alkaa blogeihin enemmän kommentoimaan, ja haastan siihen teidätkin,  ehkä me saataisiin yhteistuumin vielä asia korjattua? Moni on lopettanut blogin juuri siksi, että blogin kirjoittaminen tuntuu henkilökohtaiseen päiväkirjaan kirjoittelulta, koska vuorovaikutus lukijoiden kanssa  puuttuu. Suosikkiblogit voisivat myös kehittyä entistä paremmiksi, jos kertoisimme mikä blogissa on hyvää ja mitä voisi vielä parantaa?  Haluaisin vaan niin kovasti saada vastauksen sille, miksi emme enää kommentoi. Eikö meillä vaan ole postauksiin enää mitään kommentoitavaa vai onko meistä tullut jotenkin kiireisempiä? 


Mikä saa teidät kommentoimaan lukemianne blogeja? 
Mistä kommentoimattomuus teidän mielestä voisi johtua?

50 kommenttia:

 1. Joo mäkin olen huomannut tämän :c itse yrittänyt alkaa kommentoimaan aina kun pystyy, mutta usein ei vaan saa mitään järkevää sanottavaa päähän, ei kuitenkaan oo kivaa komentoida kaikkeen vaan "kiva postaus"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Joo aina ei vaan oo mitään sanottavaa ja kommentti jää siksi kirjoittamatta (:

   Poista
 2. Moni muukin on tästä puhunut. Usein kutienkin veikkaan et kommentoimattomuus johtuu siitä, ettei muista tai vaan unohtaa. Esimerkiksi mä en aina keksi mitään kommentoitavaa, koska ainaiset "voikunootlutunenjanättisiisomg" -kommentit on tylsiä. Mä en ainakaan sellasia vaan viittis kommentoida joka kerta sellasta, vaikka joo aina välillähän ne piristää, mut sellasii ei sitte kuitenkaan ole kivaa joka kerta.

  Yleensä mie kommentoin blogeihin jos miulla on jotain asiaa/pyydetään kysymyksiä/yleisesti mulla on kysyttävää/jos oon löytänyt uuden blogin ja niin pois päin. Myönnettäköön että mullakin on jäänyt kommentointi vähälle, mutta mä en oikeesti tykkää kommentoida. jos mulla ei oo asiaa.

  VastaaPoista
 3. Mä oon miettiny, et ois tosi kiva jos blogger toimis vähän toisella tavalla ja ilmottas uusista kommenteista ja niiden vastauksista yms :) Nyttenkin tuon ruudun voi raksia tuosta kommenttilaatikon alapuolelta toki, mutta se pitää aina tehdä erikseen. Jotenkin tuntuu hassulta, että esim. facebook teki uudistuksia jossain vaiheessa koko ajan, mutta blogger on pysyny jo jonkun aikaa samanlaisena. Ei tää välttämättä lisäis kommenttien määrää, mut edesauttas sitä edes vähäsen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oot kyllä ihan oikeassa, blogger kaipaisi kyllä päivitystä! :)

   Poista
 4. Löysin sun blogin juuri ja liityin lukijaksi! :) Hassua etten oo törmänny tähän aikasemmin. ;o Aivan ihana blogi sulla! :)<3 Asun muuten itsekin Seinäjoella. :D Oon kans huomannu, että kommentointi blogeissa on vähentynyt ja jotenkin itsekin on ollut viimeaikoina laiskempi kommentoija... Täytyy skarpata. :)

  VastaaPoista
 5. Toi on niin totta! Tosi harmillista ku ei enää kommentoida. Ei tiedä oliko teksti hyvä vai ei ja varsinkin kun on käyttänyt siihen paljon aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä välillä turhauttavaa kun en tiedä, että mitä mieltä ihmiset tekstistäni ovat, mutta tosi kiva että tämä postaus sai näin paljon kommentteja! :)

   Poista
 6. itsekin oon huomannut tämän! mua itseä ärsyttää se, ettei bloggaaja vastaa kommenttiin, jos kommentoin. pyrin kyllä silti kommentoimaan aina, jos aihetta siihen löytyy :)

  - Jonna junkaneito.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pyrin vastaamaan kaikkien kommentteihin, mutta aina mä en vaan millään ehdi tai se kaiken kiireen keskellä vaan unohtuu. Mutta parhaani yritän aina! :)

   Poista
 7. Sama täällä, nyt aion kyllä jatkossa kiinnittää huomiota ja kommentoida blogeihin enemmän! :--)

  VastaaPoista
 8. Oon huomannut ihan saman ja oonkin kommentoinut paljon enemmän, koska tiedän miten se piristää :) Ihmiset ei varmaan vaan aina jaksa kommentoida tai ei tiedä mitä kommentoisi tai sitten lukee postauksen esim. kännykällä jolloin (itselleni ainakin) kommentointi on vaivalloisempaa. Onnistun aina painaan väärästä kohdasta ja menee hermo koko touhuun, vaikka paljon älypuhelinta käytänkin. On vaan jotenkin kivempi kirjotella kommentit näin koneella :)

  Tykkään sun blogista tosi paljon, joten yritän nyt täällä tsempata kommentoinnin kanssa niin että sää saisit edes vähän takasin siitä mitä täällä itsestäs annat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kännykällä kommentoiminen on kyllä huomattavasti vaivalloisempaa, mikä kyllä varmasti asiaan vaikuttaa :/ Kiva juttu, kiitos paljon! :)

   Poista
 9. Joo-o oon huomannu saman myös omassa blogissani. Ite oon jotenki tosi huono kommentoimaan blogeihin. ehkä siks ettei vaan tiedä miten pukea ajatukset sanoiksi. Sää aina monasti laitat jonkin kysymyksen loppuun, mikä helpottaa kommentoitia varmasti monille.

  Joskus vaan ei osaa sanoa mitään muutako ''kiva asu'' jne ja sit monasti vaan jättää ne sanomatta. Toisaalta ite mielummin lukisin 10 ''kiva asu''-kommenttia ku en yhtään.

  YKS asia minkä takia oon pariin kertaan luovuttanut kommetoimisen on se bloggerin sanavahvistukset. AARGH en tiijä oonko muuten vaan vajaa, mutta kirjotan aina ne päin vittua ja siitä ei tuu mitään joten sillon mielummin oon sanomatta mitään :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sanavahvistukset on kyllä syvältä, siksi olenkin ottanut ne täältä pois käytöstä (: Kiva kuulla, että postauksen lopussa oleva kysymys helpottaa kommentointia!

   Poista
 10. Olen huomannut, että eniten kommentteja blogit saavat silloin, kun järjestetään kilpailu. :D Itse harvoin osallistun kilpailuihin, koska joko arvonnassa oleva tuote ei kiinnosta minua, tai sitten kommenttiboksiin pitäisi laittaa oma sähköpostiosoite, mikä minusta on hieman epämiellyttävää. En ainakaan itse tahdo, että oma sähköpostini on kaikkien näkyvillä kommenttiboksissa!
  Yleensä kommentoin blogeihin, jos on oikeasti jotain kommentoitavaa. Esimerkiksi jos bloggaaja kysyy postauksen lopussa "Mitäs tykkäsitte päivän asusta?", en yleensä viitsi vastata juuta taikka jaata. Itse en lue blogeja vaatteiden tai materian takia, enemmän minua kiinnostaa itse kirjoittaja. Sinunkin tapauksessasi blogistasi tekee mielenkiintoisen se, että puhut avoimesti elämästäsi ja tuot omat mielipiteesi rohkeasti esille. Joskus minusta tuntui, että blogisi muistutti liikaa Saijiksen blogia (ei hänenkään blogissaan ole mitään vikaa, vaikuttavan lukijakunnan saanut itselleen lyhyessä ajassa), mutta tästäkin ajatuksesta olen päässyt jo yli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! (: Joo kilpailut tuntuu kyllä olevan blogeissa tosi suosittuja eikä syyttä! :)

   Poista
 11. Saman huomannut täällä myös!
  En tiedä, onko sitten vloggaajat mennyt bloggajien edelläkävijöiksi? Tuntuu ainaki välillä siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on muuten hyvin mahdollista, että vloggaajien suosiokin tähän vaikuttaa! :)

   Poista
 12. Mistä sen näkee, kuinka paljon lukijoita blogilla on?
  Sittenhän niitä kommenttejakin alkaa tulla, kun vähän kovistelet blogin lopettamisella.
  No ei. Itse tykkään hirveästi lukea Ilta-Sanomien uutisten perässä olevia kommentteja. Niissä on usein paljon enemmän tolkkua kuin itse uutisessa. Kyllä kommentti on aina poikaa, ihan sama missä yhteydessä se on kirjoitettu.
  Kun nyt tivataan, mitä pitäisi parantaa, niin vähän useammin saisi tietysti postailla, mutta muistan ja käsitän kyllä että sinulla on kiireitä. Esittele taas joskus niitä kuvakollaaseja mitä on luonnosta otettu. Ne on aina niin kauniita. Kerran teit sellaisen "Elämäni aakkoset" -postauksen, ja se oli kanssa hauska. Tuollaiset vähän erilaiset postaukset herättää mielenkiinnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista, mun tavoitteena on raivata blogille enemmän aikaa, jotta voisin useammin postailla! :)

   Poista
 13. Ite kans kaipaan kommentteja, yleensä kurkin monta kertaa päivässä onko uusia tullu sillon ku oon just uuden postauksen kirjottanu. Ja vastaan aina kaikkiin mitä saan :)
  Muiden kommentointi on vähän vaikeaa jos ei oikeesti oo järkevää sanottavaa. Jos postauksen lopussa on vaikka joku kysymys tai aihe on oikeasti sellainen mistä on oikein voimakas mielipide, niin kommentoin useammin. Jos luen tabletilla niin kommentointi on liian vaivalloista, kun yleensä omat kommentit on vähän pidempiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä totta, ettei aina vaan ole mitään kommentoitavaa ja siksi kommentti jää kirjoittamatta. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 14. Itse kommentoin aina, jos on oikeasti sanottavaa postauksesta, sen aiheesta tai muuten vain jotain huomioita tms. Mutta luulen, että ihmiset eivät vain oikeasti jaksa/ehdi kommentoida aina mikä on tietysti harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aina ei vaan ehdi kommentoida mikä on kyllä ihan ymmärrettävää! Kiitos kommentista! :)

   Poista
 15. Olen itse aika laiska kommentoimaan, mutta tämä postaus vähän herätteli miettimään juuri sitä, että bloggaajat toivovat ennenkaikkea vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. Ehkä kommentoin jatkossa enemmän :)

  VastaaPoista
 16. en kommentoi KOSKAAN! (paitsi nyt ;) )

  VastaaPoista
 17. Mun blogissa kommentteja tulee postaukseen 0-8 yleensä se yks. Mulla on 25 lukijaa ja tilastot ja kyselyt kertoo että niitä anonyymi lukijoitakin on.
  Yksinpuhelulta se joskus tuntuu tai kun usein se on se sama henkilö joka kommentoi niin tuntuu että puhun yksipäiselle yleisölle.
  Tykkään tosi paljon kirjoittamisesta ja Harry Pottereita rakastan jota blogini käsittelee, mutta se motivaatio.

  Tykkään kommentoida muiden blogeihin, mutta yleensä teen sen anonyyminä, en tiedä miksi vaikka tää mun tili on aina auki mun kännykällä ja koneella.
  www.mypotterlife.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo motivaatio kyllä laskee, jos bloggaus tuntuu yksinpuhelulta :/ Kiitos kommentista! :)

   Poista
 18. Itse en lue useita blogeja, mutta silti oon laiska kommentoimaan, vaikka olisikin asiaa. En tiedä, miksi näin on. Minua ei kai vaan kiinnosta hirveesti kirjoitella kommentteja, vaikka välillä haluaisinkin. Se vaan jää tekemättä siitäkin huolimatta, että olisi jotain mitä sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! (: Ehkä kaikki eivät vaan ole kommentoijatyyppiä ja se on ihan ok! :)

   Poista
 19. No itse en ainakaan tänne viitsi aivan älyttömän usein kommentoida, kun etpä sinä kaikkiin aina edes vastaa. Jos kommentteja tulisi kymmeniä niin sitten ymmärtäisin sen, mutta kun ei nähtävästi ole tullut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pyrin vastaamaan kaikkien kommentteihin, mutta aina mä en vaan millään ehdi tai se kaiken kiireen keskellä vaan unohtuu. Mutta parhaani yritän aina! :) Usein on kuitenkin niin, että jos lukija jättää 10 kommenttia, joista 9 vastaan, jää hänelle mieleen vain se yksi johon en vastannut :/

   Poista
 20. Mun mielestä sun blogia on useimmiten helppo kommentoida koska sulla on aina kysymylset kirjotuksen lopussa :) Mut esimerkiksi instagram postaustasi oli vaikea kommentoida, ja mietin vaikka kuinka pitkään että voiko tähän sanoa mitään ja lopulta en kommentoinut vaikka kuvat olivat kauniita.
  En ole itse varma miksi en kommentoi paljoa blogeihin, mutta nyt kun ajattelee, niin voisin tästälähtien aina yrittää jonkun kiitoksen sinne kommenttiboxiin heittää c: !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kysymykset kommentointia helpottavat, se on tarkoituskin! (: Kiitos kommentista!

   Poista
 21. Tämä koko tekstisi oli toistoa Annikan kirjoittamasta tekstistä! Tekstin rakennekin on täysin sama, etkä ollut tuonut juurikaan mitään omaa mielipidettä tai kulmaa tähän tekstiin. En pitänyt...
  Nykyään suurin osa postauksistasi on vain tasaisen harmaata massaa. En väitä etteikö ihmiset muuttuisi ja blaablaa, mutta vielä joskus uuden tyylisi alkuvaiheissa kirjoitit todella persoonallista ja omanlaistasi tekstiä ja juttuja. Nykyään persoonallisuutesi on muisto vain.
  Ota tämä kritiikkinä! Oot mahtava ihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika kirjoitti asiasta niin tyhjentävästi, etteipä mulla siihen hirveästi lisättävää ollut, minkä takia teksteistä tuli lopulta hyvin samantyyppiset. Usein käy muutenkin niin huomaamatta, että kun lukee toisen tekemän tekstin ja itse kirjoittaa samasta aiheesta, tulee lopputuloksesta vahingossakin samanlaiset. Otin riskin ja kirjoitin asiasta silti, koska halusin asiasta puhua blogissani. (: Haluaisin kuulla, että minkälaiset postaukset sun mielestä olivat niitä persoonallisia ja omanlaisiani jos vertaa nykyisiin? Liittyykö se siihen, että ulkonäköni oli pinkkeine hiuksineni jotenkin persoonallisempi vai mikä? Olisi kiva tietää niin ehkä voisin kehittää nykyisiä postauksiani persoonallisemmiksi ja paremmin sua miellyttäviksi? Kiitos kommentista! :)

   Poista
 22. Edellisen anonyymin tavoin olen samaa mieltä, että tässä tekstissä on hyvin paljon samanlaisuuksia Annikan postauksen kanssa. Ymmärrän toki, että niin käy helposti ihan tarkoituksetta, kun on jonkun hyvän tekstin lukenut ja sitten alkaa kirjoittaa itse samasta asiasta. Tätä näkee blogi- ja vlogimaailmassa hyvinkin usein. Kannattaisi lukea oma teksti ajatuksella läpi ja katsoa, onko yhtäläisyyksiä liikaa.

  Mutta mielestäni tekstisi eivät tosiaankaan ole tylsiä tai persoonattomia! Ennen seurasin useita blogeja, mutta tämä on ainoa, jota jaksan edelleen lukea. Minusta olet onnistunut pitämään blogisi mielenkiintoisena ja kehittänyt sitä koko ajan. Itseäni eivät edes muoti- ja kauneusjutut pahemmin kiinnosta, mutta aina tykkään lukea niitä blogistasi.

  Tiheämpi postaustahti tietenkin olisi kiva, mutta ymmärrän, että se on haastavaa kaiken kiireen keskellä. En itsekään ole onnistunut blogin pitämisessä juuri ajanpuutteen vuoksi. :D

  Tämä on nyt ensimmäinen kerta ikinä, kun kommentoin jotain blogia. En jotenkin ole uskaltanut sanoa mielipidettäni ääneen tai sitten minulla on ollut liikaa sanottavaa, joten en ole viitsinyt alkaa kirjoittamaan. Tämä postaus sai kuitenkin enemmän ajattelemaan asiaa, joten yritänpä jatkossa kommentoida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo paljon samanlaisuuksia on, sillä Annika oli hyvin tyhjentävästi tekstinsä kirjoittanut eikä mulla siihen hirveästi ollut lisättävää, mutta halusin asiasta kuitenkin jotain kirjoittaa. :) Kiitos todella paljon, on upeaa kuulla että blogiani on edelleen kiva seurata, vaikka se onkin muuttunut paljon! :)

   Poista
 23. Heippa ! Ajattelin kysyä että mistä ostat kenkäsi yleisesti ? Luin jostain postauksesta että sinulla on myös ongelma että 36 kengät ovat isoja..... Itsellä sama ongelma joten ajattelin kysyä että mistä ostat :) Hyvää joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostan kenkäni ihan mistä milloinkin, ostan aina sen 36-kokoisen kengän ja tyydyn siihen, että se on vähän liian iso. Eihän se mukavaa ole, mutten ole keksinyt oikein parempaakaan tapaa :/ Kiitos samoin sulle! :)

   Poista
 24. On tullut sama huomattua valitettavasti. Mulla ainakin menee into koko kirjoittamiseen, koska tuntuu ettei se teksti ollut niin mielenkiintoinen, kun kukaan ei mitään puhu. Itse yritän kommentoida blogeja ahkerasti, edes lyhyesti. Mutta sekin, että yksi ja sama ihminen kommentoi aina saman: "kivoja kuvia :) tsekkaa mun blogi". Alkaa ottaa pattiin. Lukiko hän yhtään mitä kirjoitit? Onko tuo kommentti vain kopioi-liitä tekniikalla laitettu jokaiseen blogiin jossa on pari valokuvaa? Ihmisten täytyy tsempata ettei tämä harrastus kuole!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa saada kommentteja, mutta joo välillä kyllä harmittaa kun jotkut kommentoivat vaan omaa blogiaan mainostaakseen. Esim. itsekin joskus kirjoittanut jostain tosi syvällisestä asiasta, jossa on muutama luontokuva ja joku kommentoi siihen että "ihana asu"-vaikka koko postauksessa ei ollut edes yhtään asukuvaa vaan ihan muuta juttua..Voisiko ihmiset edes vähän katsoa minkälaisiin teksteihin he näitä kommentteja laittavat? :D

   Poista
 25. Täh! Kuka on Annika!!!??? Jos Kristiina ei ois kirjottanut aiheesta, en tietäis tästä ajan ilmiöstä nyt ollenkaan. Joten, ihan sama, jos kirjoittikin samat asiat samalla rakenteella, sillä me kaikki lukijat emme pyöri samoilla saiteilla.

  Toiseks: mitä tarkottaa persoonaton!? Tai harmaa massa? Kenen ajatukset ylipäätään on omittavissa itelle? Vain suuret keksijät ja uutta luovat filosofit kirjottaa jotain sellasta, mitä muut ei oo jo keksinyt. Kaikki muut kirjotukset on jokaisen henkilökohtaisiksi kokemia, persoonallisia oivalluksia, jollaisia todennäköisesti on kuitenkin muutamalla muullakin. Jos joka toinen ihminen on tehnyt jostain asiasta oivalluksen niin siinä riittää vielä jaettavaa sille toiselle puolelle kansaa.. Mua hämmästyttää suunnattomasti semmonen, että jollain on pokkaa anonyyminä täällä kommentoida, että jonkun ajatukset on persoonattomia!
  Kolmanneks ite aiheesta: Voisko olla niin, että blogien lukeminen / kommentointi ja ehkä myös kirjoittelu on yhden ajan ilmiö josta aika alkaa ajaa ohi ja tilalle ois tulossa jotain muuta??????

  Iloa elämääsi, Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi, kaikkea hyvää sinulle! <3 :)

   Poista

Copyright @ Kristiina Laakso.. Blog Design by KotrynaBassDesign