Pages

Search This Blog

22 joulukuuta 2014

Jouluksi kotiin

Mun kulunut viikko on mennyt sairastaessa eikä loppua näy. Kuumetta, jäätävä flunssa ja päänsärky, ei kiva. Mulla olisi pitänyt olla töitä koko viikonloppu ja vielä tämä ja huominen päivä, mutta oon joutunut pitää sairaslomaa. Alunperin oli suunnitelmissa, että lähden huomenna töiden jälkeen vanhempieni luo joulua viettämään, mutta tulinkin tänne jo tänään kun en töihin pysty menemään. Tuntuu kivalta istua tässä omassa lapsuudenhuoneessani tutun työpöydän ääressä pitkästä aikaa! Koska me ei olla jouluaattoa kotona, kuvituksena toimii viimeiset joulukuvat meidän asunnosta. Vaikka kova flunssa vähän fiilistä laskee, tuntuu ihanalta päästä tänne äidin ja isän luokse joulua viettämään! Mulla on ollut hirveä stressi ja kiire koko joulukuun, joten on ihan parasta tulla tänne vanhempien täyshoitolaan, hahah. Lapsuudenkotia ja äidin tekemää lämmintä ruokaa oppii todella arvostamaan vasta omilleen muuton jälkeen! Me ollaan Tonin kanssa täällä minun vanhempieni luona nyt ainakin joulupäivään saakka, mahdollisesti pitempäänkin, ja sitten palaamme takaisin Seinäjoelle omaan kotiin. 


Sitten vähän niistä meidän jouluperinteistä, mistä moni on kysellyt! Mun mielestä joulussa on ihanaa juuri ne tietyt perinteet, jotka toistuvat joka vuosi ja tämä joulu onkin todennäköisesti hyvin samanlainen kuin edeltäjänsäkin. Mä herään jouluna aina aikaisin aamulla, se on vaan jotenkin niin tunnelmallista! Sitten telkkari päälle ja Joulupukin Kuumalinjaa katsomaan, hahah. Aamu menee tv.tä katsoessa ja kun isä tuo kuusen sisälle, alamme sitä koristelemaan. Sitten on joululounaan vuoro! Päivä menee rentoillessa ja iltapäivällä käymme perinteisessä joulusaunassa. Meillä ei jouluun kuulu mitään kovin erityistä ohjelmaa ja mun mielestä on just parasta, että saa vain olla!  Illalla puemme juhlavaatteet päälle ja lähdemme koko perhe mummolaan jouluillalliselle. Mummola on ihan  meidän naapurissa, joten ei tarvitse kauas lähteä. Illallisen jälkeen laulamme yhdessä joululauluja ja annamme lahjoja toisillemme. Meillä on sellainen tapa, että jokainen avaa lahjat yksitelle ja muut katsovat mitä paketista paljastuu. On kivaa katsoa mitä muut pitävät lahjoistaan ja samalla vältytään sellaiselta ikävältä hässäkältä. Kun lahjat on jaettu, kahvittelemme vielä ja sitten lähdemme kotiin. Kun pääsemme kotiin kello on yleensä jo niin paljon, että alamme pian nukkumaan hyvillä mielin kulunutta päivää muistellen! 


Meidän kissanpennut ovat olleet joulusta vähintään yhtä innostuneita kuin minäkin, etenkin lahjojen paketoinnissa he avustavat vähän turhankin innokkaasti kuten kuvasta näkyy! :-D Piparien paistaminen, joulukuusi, joulupallot,-ja kukat ovat myös hirmu jännittäviä! Kyselin teiltä aiemmin nimiehdotuksia kisuillemme ja nyt on kissanristiäiset pidetty. Sain paljon kivoja ehdotuksia ja niiden joukosta sitten löytyikin meidän tytöille nimet, Ninni ja Nelli! Ylemmän kuvan ruskea kisu on Nelli ja tuo harmaa on nimeltään Ninni. Eikö olekin suloiset nimet? 


Tämä kotiin tuleminen on saanut mun olon jo huomattavasti paremmaksi, ja pikkuhiljaa musta alkaa oikeasti tuntua siltä että kohta on joulu! Nyt kun mulla ei ole enää kiirettä, jaksan taas miettiä blogiin liittyviä juttuja ja nyt mulla onkin kova inspiraatio päällä tämän blogin suhteen! Olen tänään kirjoitellut jo useamman postauksen luonnoksiin, ottanut kuvia ja suunnitellut uutta banneria. Aion herättää tämän blogin henkiin nyt loman aikana, joten olkaa kuulolla! ;) 

Haluaisin kuulla minkälaisia jouluperinteitä teillä on?

9 kommenttia:

 1. Aika mielikuvituksettomat nimet kisuilla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niiden nyt mitkään maailman erikoisimmat ollut tarkoitus ollakaan :)

   Poista
 2. Oi, ihanat nimet vaikka ovatkin tavallisia! :) Meidän kissan nimi on Honda, note no self: älä anna kissalle nimeksi auton merkkiä, tai sua pidetään hulluna ku puhut kikseissä jostain "autosta".. :D
  Meillä ei sen kummempia perinteitä ole, kun et klo 12 syödään puuro, iltapäivällä käydään hautuumaalla ja kirkossa, sen jälkeen syödään jouluruoka ja avataan lahjat. Ja tottahan toki katsellaan perinteisiä jouluohjelmia! :)
  Ihanaa ja rauhaisaa joulua Kristiina! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Oikein hyvää joulua sullekin! <3 :)

   Poista
 3. Ihanat nimet söpöillä kisuilla! :3 Hyvää joulua ja onnea tulevaan vuoteen 2015! Terkut Tonille ja sun koko perheelle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja ihanaa joulua sullekin! <3 :)

   Poista
 4. Oikein mukavaa, rauhallista ja rentouttavaa joulua sulle Kristiina! Muista levätä ja nauttia! :3

  VastaaPoista
 5. ovatko kisut yksin kotona vai otitko ne mukaan? :D hyvää joulua ihana Kristiina <3 !

  VastaaPoista

Copyright @ Kristiina Laakso.. Blog Design by KotrynaBassDesign