Slider

Unelma Itsestä - Viikot 1-3

16 syyskuuta 2015

Heippa! Pian kolme viikkoa Unelma Itsestä-valmennusta takana, joten halusin tulla vähän kertomaan miten tämä projekti on lähtenyt käyntiin! Kaksi ensimmäistä viikkoa oli tosi tiiviitä, nettisivuille ilmestyi paljon valmentajan videomateriaalia jossa käsiteltiin terveellistä syömistä ja liikuntaa. Videoiden pohjalta sitten jokainen täyttää tuota Unelma Itsestä-työkirjaa. Saatiin erilaisia treeniohjelmia, joista jokainen saa valita itselleen sopivan sekä mietittiin minkälainen ruokavalio ja ateriarytmi olisi itselle paras. Saatiin erilaisia reseptejä ja vinkkejä ruuanlaittoon. Pidimme muutaman päivän ruokapäiväkirjaa, jotta saisimme todellisen kuvan omasta ruokavaliostamme. Ensimmäisinä viikkoina myös kartoitimme omia tavoitteitamme ja mietimme syitä, miksi on tärkeää pitää itsestään huolta terveellisen ruuan ja liikunnan kautta. Toivoin, että valmennuksen avulla saisin hankalan kesän jälkeen liikunnan taas osaksi arkea ja siinä olen jo nyt aika hyvin onnistunut. Mun tavoitteista voit lukea lisää  tästä postauksesta. Pohdimme myös suhdettamme vaakaan, onko numeroilla väliä jos tunnet olosi hyväksi ja energiseksi?

"Ensimmäinen ja tärkein ihmissuhde, johon panostaa on suhde omaan itseesi. Tarjoilemalla itsellesi vain parasta, luot raamit myös muulle maailmalle tarjota parasta sinulle." -Unelma Itsestä-työkirja

Nyt on käynnissä valmennuksen kolmas viikko, jonka aikana käsittelemme sitä kuinka tunteita ja ajatuksia voi käyttää hyväkseen tavoitteidensa saavuttamisessa. Kun tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi, saat alkaa voida hyvin jo heti tänään. Hyvistä päivistä tulee hyviä viikkoja ja viikoista kuukausia. Lopulta huomaat saavuttaneesi tavoitteen. Hyvää ja onnellista elämää harvoin saavuttaa itseään piiskaamalla ja pakottamalla, joten on tärkeää että olet kärsivällinen, rohkaiset itseäsi ja olet valmennuksessa mukana positiivisella asenteella. Uuden opettelu vie aikaa ja aluksi kaikki tämä saattaa tuntua tosi vaivalloiselta, mutta myöhemmin kiität itseäsi siitä, että käytit vähän enemmän aikaa omaan hyvinvointiisi. Meistä jokainen on oman itsensä johtaja ja tällä viikolla olemme pohtineet minkälaisia johtajia haluamme olla, jotta saavutamme tavoitteemme. Johdammeko itseämme kohti unelmaamme vai kauemmas siitä?

Mä lähdin mukaan valmennukseen tosi innoissani ja siksi vähän harmittaa kun oon huomannut, että perinteinen syysmasennus alkaa nostamaan päätänsä. Juoksulenkit tulee kyllä tehtyä ja syöminen on terveellistä, mutta henkinen kehitys kyllä laahaa perässä. En jaksa olla itselleni kovinkaan tsemppaava ja rohkaiseva johtaja, kun niin väsyttää ja harmaa sää ahdistaa. Pakostakin liikunnan ja syömisen tarkkailu tuo hetkeksi unohtuneita syömishäiriöajatuksia pintaan. Tosin tässä valmennuksessa vain nämä muutamat ensimmäiset viikot on sitä ruokailuun ja liikuntaan keskittymistä ja loppu valmennus on muihin hyvinvoinnin osa-alueisiin (lepo, ihmissuhteet, mielen hyvinvointi) panostamista, joten eiköhän ahdistus helpota kun aletaan keskittymään enemmän muihin asioihin. :) Oletko sinä aloittanut syksyn myötä elämäntaparemontin tai vaikka uuden harrastuksen? Entä kiinnostaako jatkossa lukea valmennuskuulumisia? 

10 kommenttia:

 1. Minusta näitä valmennukseen liittyviä postauksia on oikein mielenkiintoista lukea!
  Voimia syksyyn ♥

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta valmennukselta! :) Itselläni on vähän samanlainen projekti; kartoitan syömisiäni ja liikkumisiani ja mietin niiden vaikutuksia hyvinvointiini - mielenkiintoista kuin mikä!

  Tsemppiä sinulle syksyyn, älä vaivu synkkyyteen, kohta on jo joulu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos piristävästä kommentista, täytyy vaan odotella sitä joulua, hahah! ;) Joo, omaan hyvinvointiin kannattaa ehdottomasti panostaa!

   Poista
 3. Oi oi, tuo Unelma itsestä kuulostaa niin mun jutulta! Heti tilaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, ehdottomasti suosittelen! :)

   Poista
 4. Jotenkin ristiriitaselta kuulostaa kun sanot että syksy on sun lempi vuodenaika mut sillon sulla on myös syysmasennusta ;D Mä ite suoraan sanottuna inhoon syksyä ja tätä hemmetin sadetta ja viileyttä! xD

  Mut joo kiva postaus. Laittaa myös mut ite miettimää mun syömisiä ja liikkumista. Kun vielä vaan sais itteesä niskasta kiinni ja rupeis oikeesti liikkumaan kunnolla... ja syömään monipuolisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mä rakastan syksyä vaikka tiedän että se mielialaani vaikuttaa negatiivisesti, ei se nyt niin ristiriitaista ole :) Mutta kiva että teksti inspiroi, kivaa syksyä sulle! :)

   Poista
 5. Tiedätkö muuten, kauanko kestää, et tuo työkirja tulee postissa?

  T: yks kärsimätön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ihan muutaman päivän sisällä se pitäisi tulla, näin kertoi mulle tämä Tuuli Kaunisluonto joka valmennuksia vetää! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan