Pages

Search This Blog

13 tammikuuta 2016

Ajatuksia tyylistäni

Heippa! Tällä kertaa postaus pukeutumisestani ja nuorisomuodista ylipäätään! Kuten kaikki jotka ovat tyylini kehittymistä seuranneet tietävät, että tykkään pukeutua fiiliksen mukaan erilaisiin vaatteisiin ihan laidasta laitaan. Päältäni voi löytää niin mustaa nahkaa kuin vaaleanpunaista pitsiä. Vuodenajat ovat aina näkyneet myös asuissani, syksyllä ja talvella viihdyn tummemmissa väreissä kun taas kevättä kohti mentäessä alkaa vaaleanpunainen taas viehättää, eikä tämä vuosi tunnu olevan poikkeus. Löysin itseni muutama päivä sitten ihastelemassa taas japanilaista gyaru-muotia, (romantic, hime & onee) johon pari vuotta sitten pukeuduin ja tuli niin iso ikävä tuota suloista tyyliä, että haluan kyllä tänä keväänä ottaa sieltä inspiraatiota niin pukeutumiseen, meikkiin kuin hiuksiinikin. Jotain aika lailla tuon tyylistä kuin tuossa blogin oikeasta reunasta löytyvästä kuvastani, mutta vielä ripaus lisää vaaleanpunaista ja bling blingiä, hahah.


Selailin Facebookin gyaru,-ja lolitaryhmiä sekä vielä pari vuotta sitten kovin aktiivista Enfant Terrible-foorumia ja olin vähän järkyttynyt. Missään ei ole enää ketään. Ne upeat mekot joista itse maksoin käytettynäkin melkein 200€ ovat nyt myynnissä muutamalla kympillä eikä ne silti tunnu menevän kaupaksi. Toki harrastajia edelleenkin löytyy, mutta ihan eri tavalla kuin aikaisemmin, miittejä järjestetään kuulemma enää harvakseltaan. Yritin etsiä j-muotiblogeja joita ennen luin, mutta valtaosa on lopetettu. 

Vaikka tyylini on ja tulee olemaan hillitympää kuin mitä vielä nuorempana, niin olen silti sisimmässäni ikuinen prinsessa ja hiljaa kapinoin kaikkea tavallista ja arkista vastaan. Mun mielestä erilaisuus on ihanaa ja olen aina ihaillut ihmisiä jotka ovat rohkeasti omia itsejään ja pukeutuvat juuri niinkuin itsestä hyvältä tuntuu. Siksi on mun mielestä tosi surullista kun esimerkiksi tämä japanilainen nuorisomuoti tuntuu menettävän jatkuvasti suosiotaan. Sen sijaan cosplay-tapahtumiin ja muuhun kyseisen harrastuksen ympärillä pyörivään juttuun olen törmännyt viime aikoina useinkin, onko cosplay nyt siis se juttu mitä j-muoti oli joskus? Entä onko nuorilla aina vaan kovempi tarve tulla hyväksytyksi ja olla samanlainen kuin muut kun ei tuo j-muotikaan enää tunnu iskevän samalla tavalla kuin ennen? Nämä vaan omia huomioitani, jos joku on tähän perehtynyt minua enemmän niin olisi kiva kuulla teidän ajatuksia! 

Oli se nyt sitten trendikästä tai ei niin jollakin tapaa tulee taas tämä tyyli pukeutumisessani näkymään, halusin vaan ennen sitä kirjoitella vähän ajatuksiani aiheeseen liittyen! Minkälainen pukeutuja sinä olet, iskeekö söpöily vai haluatko jotain hillitympää? 

19 kommenttia:

 1. Itse rakastan myös gyarua yli kaiken, mutta pelkään ihmisten oudoksuvia katseita ja tunnen siitä häpeää... Tiedän, että ei pitäisi välittää siitä mitä muut ajattelevat, mutta koen ahdistusta jos erotun liikaa joukosta :c Unelmoin, että joku päivä uskaltaisin pukeutua pelkkään himegyaruun ja silti tuntea oloni mukavaksi ihmismassoissa~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Rohkeasti vaan sellaiset vaatteet päälle kuin hyvältä tuntuu, elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi tylsiin vaatteisiin! Mutta ymmärrän kyllä tuon tunteen, itsellänikin välillä niitä päiviä kun ei huvita laittaa mitään kovin erottuvia vaatteita, mut sitten taas muistan ettei mun tarvitse välittää siitä mitä muut musta ajattelee! :)

   Poista
 2. Miusta siulla on tosi ihana tyyli enkä heti olisi edes osannut yhdistää sitä j-muotiin! Itse tykkään käytännöllisistä, melko tavallisista ja vaihtelevasti värikkäistä ja hillityistä vaatteista :) tyttömäisyyttä luon korkkareilla ja koruilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti, sun tyyli kuulostaa kivalta! Joo pitkään mun tyyli on ollut sen verran hillitty, ettei siitä välttämättä tuo j-muoti paljoa paista läpi, mutta jatkossa ehkä enemmän! :)

   Poista
 3. Kyllä Suomessa on lolita -ja gyaruihmisiä ja esim. Hellocon on järjestetty nyt muutamana vuonna.
  Pölö on tosiaan vähän kuollut, mutta Facebookissa on aktiivisia lolita/j-muotiryhmiä.
  Cosplay on vaan nyt noussut enemmän esille mediassa, mutta ei lolita ja j-muoti oo mihinkään katoamassa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Joo oot kyllä ihan oikeassa, mutta silti kyllä muutaman vuoden j-muoti tauon jälkeen eroa kyllä huomaa, harmi sinänsä. :/

   Poista
 4. Hmm, ennen lissut pukeutu tissivyöhön ja legginseihin, nykyään korkeavyötäröisiin farkkuihin ja bikbokin pitsitoppeihin. Ilmeisesti myös nk. "Ernumuoti" on kehittynyt evoluutiossaan näihin grungehipstereihin XD spekulointia... ;)
  Kieltämättä tosi hassua huomata miten tommoset "villitykset" tulee menee ja muuttuu! Tietty on niitä jotka oikeasti on noihin tyyleihin mieltynyt kuten vaikka sä mut uskon että monelle tommoset erikoisemmat vaiheet on just sitä itsensä etsimistä ja ehkä tarvettakin erottua muista. Tosi kiva vaan että sulla on tommonen juttu mistä oot tykänny pitkään ja tykkäät vieläkin! :)

  Ite en tuu koskaan varmaan kyllästymään siihen romanttiseen (pöllö)villitykseen ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, uskon että j-muoti ja kiinnostus kyseiseen maahan tulee kulkemaan mun mukana vielä pitkään enemmän tai vähemmän! :) Joo minustakin tuntuu, että "ernuevoluutio" on jotenkin kehittynyt, hahah! :D

   Poista
 5. Mun tyyli on sinäänsä aika normaali, saan vaikutteita esim Luanna Perezin jonkinlaisesta grungetyylistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kuulostaa tosi kivalta! :)

   Poista
 6. Mäkin olen ihan super kauan tykännyt gyaru muodista ja meikkiin otankin joskus vaikutteita kuten myös (harvemmin) pukeutumisessakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, gyarumuoti kaikkine alalajeineen on kyllä niin kiva tyyli! :)

   Poista
 7. ihan vain korjatakseni: katutyyli, jota esiintyy paljon nuorison keskuudessa, itse tyylinhän nyt varmaa voi nuoriso-käsitteen ulkopuoleltakin pukeutua...

  mutta täytyy sanoa että kyllä tuo ja nuo tyylit ruokkii niin paljon itsetunto-ongelmia (vaikka toki myös antavat itseluottamusta) ja sitä vääränlaista "minun täytyy näyttää tuolta" -mielikuvaa jo siksikin että japanilaiset vaan on ruumiinrakenteeltaan erilaisia kuin täällä... luulisi sinun tietävän : <

  mutta ymmärrän kyllä että haluat varman lähinnä inspiroitua ja ottaa vaikutteita, et suoranaisesti enää mennä ihan ott. harmi vain että se inspiraatio saattaa sisältää vielä sinun tilanteessasi turhan paljon paineita tiettyyn suuntaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja korjauksesta, pahoittelut vääristä termeistä! :) Olen sun kanssa samaa mieltä siitä, että tuo tyyli voi tuoda ulkonäköpaineita (niinkuin kyllä tosi moni muukin asia) ja niin kävi itsellänikin silloin kolme vuotta sitten kun mun anoreksia puhkesi, mutta koska olen sairastanut jo niin kauan en enää koe minkään pukeutumistyylin yksinään vaikuttavan sairauteeni paljonkaan, se kulkee mukana enemmän tai vähemmän pukeuduin miten tahansa. Mutta ymmärrän hyvin sun pointin, kiitos että huolehdit! :) <3

   Poista
 8. Tervetuloa takaisin! <3 :) Kivaa et saadaan gyaruskene pidettyä hengissä täällä!

  Ja anonyymi klo klo 6:00, en nyt tosiaan usko että gyaru (tai japanilaiset tyylit ylipäätään) tuo paineita ulkonäköön, tai antaa kimmoketta syömishäiriöön enempää kuin mikään muukaan tyyli. Sanottakoon että suurimmat ahdistukset itse saan ainakin ihan muista lähteistä, kuin siitä että joku japanilainen painaa minua kaksikymmentä kiloa vähemmän. Suomen piireissä kun on niin monennäköistä ja kokoista tyyliin pukeutujaa, että en usko että siitäkään saa ahdistuksia, sillä voin sanoa että kaikki hyväksytään mukaan ja porukka ei ole painostavaa, päinvastoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa huomata että olen tervetullut takaisin teidän joukkoon! <3 :) Ja olen kyllä samaa mieltä tuosta, ainakin itse olen ulkonäköpaineeni ja kimmokkeet syömishäiriööni saanut valtaosin ihan muista lähteistä! :)

   Poista
 9. Tottakai kun elää siinä "omassa kuplassa" on vaikee huomata, mutta kyllä j-muotiin pukeutujia on ihan reippaasti vieläkin Suomessa, ja koko ajan tulee lisää kiinnostuneita. Ihmiset ei vaan enää esim. blogaa niin paljon tai välttämättä luo ystävyyssuhteita vain tyylin perusteella, vaan j-tyylit on niin osana omaa elämää, ettei siitä jaksa tehdä numeroa. Tietty esim. hime gyaru on selkeesti ollut laskussa, mutta kyllähän noita gyarun eri suuntauksiin pukeutujia edelleen löytyy paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, olet varmasti oikeassa, itse kun tarkastelen tätä tilannetta nimenomaan sen perusteella kuinka paljon j-tyylit näkyvät somessa, täällä Seinäjoella kun ei esimerkiksi katukuvassa kyseiset tyylit näy. :)

   Poista
 10. Muhun iskee kyllä söpöily! Ei ehkä ihan gyarun tai lolitan mittakaavassa, mutta pastellivärit ja hameet on se mun juttu. Ehkä sitä voisi kuvata parhaiten sanalla kfashion? Sieltä mä niitä vaikutteita ainakin itse otan.

  VastaaPoista

Copyright @ Kristiina Laakso.. Blog Design by KotrynaBassDesign