Pages

Search This Blog

20 helmikuuta 2016

Kun blogi ahdistaa

Heippa! Mua jännitti ihan hirveästi avata tämä blogi ja katsoa kommentit, sillä viime aikoina tämä blogi on tuntunut ikävä kyllä vaan yhdeltä stressin aiheelta lisää. Ja se tuntuu tosi pahalta, koska tämä on tähän asti ollut aina pelkästään piristävää puuhaa.

Mulle bloggaaminen on tosi tärkeää, mutta jotta sitä pärjää nykypäivänä "blogien kilpailussa" sun täytyisi olla ihan älyttömän aktiivinen, istua koneella päivät pitkät, elää ja hengittää sitä. Tuntuu että mikä tahansa blogi on korvattavissa toisella, kun kaikki muistuttavat toisiaan enemmän tai vähemmän. Tällä hetkellä mulla ei tämän sairastamisen takia ole bloggaamiseen riittävästi voimia ja inspiraatiota, joten koen tämän päivittämisen tosi stressaavaksi. Inhoan tehdä asioita vasemmalla kädellä huitaisemalla ja kun huomaan etten jaksa nyt tehdä niin laadukkaita postauksia kuin haluaisin, tuntuu paremmalta jättää postaamatta kokonaan. Toisaalta taas olen tähän kirjoittamiseen niin tottunut, että mun elämä tuntuu jotenkin tyhjältä ilman sitä.


Blogimaailma on mun mielestä nykyään jotenkin liian julma ja kilpailuhenkinen, vaikka tiedän sortuvani siihen välillä itsekin. Tässä kohtaa se mielestäni kärjistyy hyvin. Mä en sairauteni ja stressaavan elämäntilanteeni takia pysty panostamaan blogiin täysillä ja siitä saan kyllä kuulla jatkuvasti. "Sun blogi on nykyään ihan paska, juokset vaan rahan perässä." Mä tiedän että siellä on paljon myös ihania ja ymmärtäväisiä lukijoita eikä mun tarvitsisi anonyymeistä välittää mutta se ei aina ole niin helppoa varsinkin kun mieli on valmiiksi maassa. Toisaalta tiedosta hyvin sen, että olen tästä harrastuksesta tehnyt taakan ihan itse itselleni, ei siitä voi ketään syyttää. 

Mä oon sairaslomalla vielä viikon ja olen saanut levättyä ihan  hyvin, toisaalta taas aika käy vähän pitkäksi ja on ollut ehkä liikaakin aikaa miettiä kaikkea. Usein mun luova tekeminen tyssää siihen kun keskityn miettimiseen tekemisen sijaan. Ja uskon, että sama ongelma on nyt tämän bloginkin kanssa. Stressaan turhaa mistä ja miten tänne kirjoittaisin ja lopulta se tekeminen jää omien liian korkeiden vaatimusten jalkoihin. Tai yritän miellyttää teitä kaikkia niin, että unohdan olevani se joka blogin sisällöstä loppujen lopuksi päättää.

Uskon, että tarvitsen nyt vaan vähän aikaa ja yritän olla stressaamatta tätä. Mitään virallista bloggaustaukoa en julista, palailen sitten kun hyvältä tuntuu. Ehkä se on huomenna, ehkä parin viikon päästä. Mun täytyy nyt vaan hetki keskittyä ihan muihin asioihin ja olla miettimättä liikoja. Hyvää viikonloppua, palaillaan! 

22 kommenttia:

 1. Tää on niin totta! Mä itse myönnän kans et samaan on sorruttu ja meinasin kirjoittaa kans samasta aiheesta. Mäkin oon huomannut että kommentteja täytyy tykittää tuhanteen blogiin että saisi itse muutaman, sama lukijoiden kanssa; Nää lukija-lukijasta -jutut on lisääntynyt ja tuntuu ettei kukaan viitsi lukea blogia silkasta kiinnostuksesta, vaan "pitää hyötyä itsekin". Massakommentointiin itsekin olen sortunut, mutta tuota lukijahommaa en tajua :/ Inhottavaahan se on kun blogista muuttuu ihmisen hyvyyden mittari.

  Musta sun blogi ei oo paska <3 Asukuvia ja muuta ois kivaa nähdä enemmän, mutta totta kai oma terveys ja hyvinvointi menee etusijalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo oon huomannut ton saman! Kiitos paljon, asukuvia haluaisin tänne itsekin lisää, mutta tällä hetkellä ei siihen ole tarpeeksi resursseja! :)

   Poista
 2. Yritä kerätä voimia ja älä ota turhaa stressiä blogista! Uskon että täällä on monta jotka haluavat lukea sun tekstejä sun olosta huolimatta, tässä on ainakin yksi :) tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevista sanoistasi, kiva kuulla! :)

   Poista
 3. Itseäkin аhdistаа kun en jаksа päivittää blogiа. Mullа ei tosin ole yhteistyökumppаneitа, muttа ihаn lukijoitа аjаtellen. Stressаа аjаtellа kun viimeisin postаus on tehty yli viikko sitten tаi kun аinoа kerrottаvа on, että menee huonosti.
  Pаrаntele itseäsi rаuhаssа jа jätä blogi vаikkа kokonааn tаuolle. Lukijаt, joitа sun elämä oikeаsti kiinnostаа pysyvät kyllä.
  Noi kаikki mаinitsemаsi аjаtukset on vааn hаitаllistа perfektionismiа, sаmаistun hyvinkin tuohon mustаvаlkoiseen аjаtteluun: kаikki tаi ei mitään. Kаikkeа ei kuitenkааn tаrvitse tehdä täydellisesti.
  Pärjäile &heаrts;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, jotenkin helpottavaa kuulla etten ole ainut! Usein minäkin harmittelen sitä kun ei aina ole muuta kuin ikäviä kuulumisia kerrottavana ja silloin usein jätän postaamatta kokonaan, sillä haluan että blogi pysyisi realistisena mutta kuitenkin positiivisena paikkana! :) Oot ihan oikeassa tuosta haitallisesta perfektionismista, tunnistan sen itsestäni hyvin, mutta vie aikaa että omia ajattelutapoja saa muutettua. Tykkään lukea blogiasi ja samaistun ajatuksiisi! Hurjasti tsemppiä ja jaksamista sh.n kanssa! <3

   Poista
 4. Blogien "kulta-aika" on ohi :/ ja vlogit vie ihmisten mielenkiinnon enemmän, ainakin suurilta osin. Itse pidän enemmän blogeista ja harmittaa että monet blogit on lopettanu/harventanu tahtia. Sama on käynyt lukijakunnalle koska enemmän katsotaan niitä vlogeja. Sun blogi on mahtava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti! <3 Joo mä oon kyllä huomannut valitettavasti saman, jos seuraajia varten harrastaisi niin kyllä nykyään ennemmin kannattaa se youtube-kanava perustaa kuin blogi, vaikkakin kovan työn saa tehdä että suuresta joukosta erottuu. Harmi kyllä, sillä itsekin tykkään blogeista enemmän! :(

   Poista
 5. Tää on kyllä valitettavan totta, ja kuinka kaupallisiksi blogit on myös menossa :( toki yhteistyöt on kivoja, mutta itse ainakin oman blogini kohdalla oon aina pitänyt sen linjan, että mä teen sitä itelleni ja kirjoitan silloin kun haluan ja siitä mistä haluan olematta tilivelvollinen kenellekkään tekemisistäni. Paras neuvo tähän vaan on se, että kuuntele itteäs ja tee sitä mikä susta tuntuu hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja hyvästä neuvosta, oot kyllä ihan oikeassa! :)

   Poista
 6. Se voi olla vaikeeta, mutta kannaattaa yrittää asennoitua silleen bloggaamiseen, että kirjotat vaan sillon kun itestä siltä tuntuu! Ei kannata ottaa mitään stressiä, vaan sillon kun luovuus iskee, niin alat kirjoittaan. Teet tätä pelkästään itseäs varten, ei sun tarvi kaikkia miellyttää, muista se! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyllä ihan oikeassa, kiitos sanoistasi! :)

   Poista
 7. Tsemppiä ja hyviä vointeja sekä positiivista mieltä :)

  VastaaPoista
 8. Siun blogi on ihana ja sie oot ihan huikee bloggaaja <3 Välillä on ihan hyvä ottaa etäisyyttä blogiin ja jatkaa, kun siltä tuntuu. Oma mielenkiinto on tärkeää bloggaamisessa, mutta totta kai kommenteilla ja lukijoilla on merkitystä siihen, miten paljon haluaa blogiin panostaa.

  Miusta tuo kilpailu-sana blogimaailman yhteydessä on todella osuva. Taidankin kirjoittaa asiasta oman postauksen, ellei sinua haittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniisti sanottu, oikein illan piristys! :) Tottakai saat tehdä postauksen tästä aiheesta!

   Poista
 9. En vaan voi ymmärtää kuka edes kehtaa haukkua toista/toisen blogia postaustahdin takia! Bloggaajalla on jo tarpeeksi stressiä liian pitkän postausvälin takia. Ja tuo, vaikka kaikki sanookin, että blogia tehdään vaan itselleen niin on se yleensä juurikin sitä kilpailua ja kadehtimista kommenttien ja lukijoiden määrästä (varmasti suurin osa bloggaajista on sortunut siihen).
  Mutta sä kyllä puhut asiaa! Vaikka blogi olisi kuinka tärkeä, menee terveys silti aina sen edelle. Ei taida ilkeät kommentoijat olla samassa tilanteessa sun kanssan ;) Jos blogi ahdistaa, on parempi jättää se sikseen joksikin aikaa ja tehdä jotain mielekkäämpää. Tsemppiä ♥

  Pikkusiskonblogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, pieni tauko tekee kyllä varmasti hyvää! :)

   Poista
 10. Muista hengähtää ja levätä välillä! Sun blogi on ollut pitkään ihan mun suosikkiblogeja ja niin on tulevaisuudessakin. Älä stressaa liikaa bloggaamisen takia, koska joskus on ihan ok pitää taukoja ja bloggaamisen on kuitenkin tarkoitus olla mukavaa. Oot oikeassa siinä, että blogimaailma on todella julma ja sen olen huomannut itsekin todella hyvin! Muista olla välittämättä typeristä kommenteista, vaikka vaikeaa se onkin.

  Iso voimahali sinne <3 Palaa postausten kirjoitteluun sitten, kun susta itestä tuntuu siltä.


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti ihanasta kommentista! <3

   Poista
 11. Yritä olla ottamatta liikaa stressiä :o Täällä kyllä jaksetaan ootella ei oo mikään kiire postata. Palailet sitten kun itestä tuntuu hyvältä! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi, kiva kuulla! :)

   Poista

Copyright @ Kristiina Laakso.. Blog Design by KotrynaBassDesign