Omakotitalo nuorena

18 kesäkuuta 2016

Heippa! Kuten sanottu, me ostettiin mun poikaystävän kanssa omakotitalo Jepualta kahden vuoden vuokralla asumisen jälkeen ja nyt halusin tulla kertomaan siitä lisää varsinkin kun olette asuntopostausta niin kovasti toivoneet! Tässä ensimmäisessä osassa näette miltä meidän talo ja piha näyttää ja kun ollaan saatu sisällä paikat kuntoon esittelen tarkemmin asunnon sisustusta. 

Toni täyttää 21-vuotta ja minä ensi viikolla 20, joten kovin nuoriahan me ollaan ja varmasti moni ihmettelee että kuinka tälläiseen ratkaisuun päädyttiin ja kuinka siihen oikein oli varaa. Ensinnäkin, Tonilla on vakituinen työpaikka täällä Jepualla ja minä olen työtön/sairaslomalla joten kun sain opintoni Seinäjoella päätökseen oli kaikista fiksuin ratkaisu muuttaa lähelle Tonin työpaikkaa ettei matka sinne olisi enää niin pitkä. Lisäksi täällä maaseudulla omakotitalojen hinnat ovat ihan eri luokkaa kuin kaupungissa, joten asuntolainan saa helposti ilman suuria säästöjä kunhan vaan taakaja löytyy. Lainan lyhennyssumma kuukaudessa on vähemmän kuin mitä me maksettiin vuokraa, mutta tietysti omakotitalossa on sellaisia kustannuksia mitä vuokralla asuessa ei ole. Pääkaupunkiseudulla ei varmaan monellakaan nuorella parilla ole mahdollisuutta tai edes halua muutta omaan taloon mutta täälläpäin se ei ole ollenkaan tavatonta.  


Meidän uusi koti on 60-luvulla rakennettu valkoinen tiilitalo, jossa on 150 neliötä. Talo on ikäänsä nähden tosi hyvässä kunnossa eikä sieltä esimerkiksi kosteusmittauksessa löytynyt mitään ikäviä yllätyksiä. Pintaremonttia pitää tehdä niin ulko,-kuin sisäpuolellakin ja se me hyvin tiedostettiin jo ostovaiheessa, mutta talo on tosi hyvä pohja alkaa rakentamaan meidän unelmakotia. 


Meille sopiva sijainti ja iso piha oli se juttu mihin me ensimmäisenä ihastuttiin. Ulkona on vanha navettarakennus sekä suuri autotalli, jossa on aiemmin toiminut talon entisen isännän autokorjaamo. Toni on ammatiltaan autoasentaja, joten se sopii meille enemmän kuin hyvin. Minä sen sijaan ihastuin vanhoihin omenapuihin ja puutarhaan. Jos rakentaa omakotitalon piha on pitkään tosi ikävännäköinen, mutta täällä on valmiit istutukset ja kukkapenkit. Tykkään kovasti laittaa puutarhaa ja on kiva seurata minkälaisia kukkia maasta nousee kesän edetessä. 


Pihalla on kaksi vanhaa omenapuuta, syreenipensas ja suuria mäntyjä, luonnonläheisenä ihmisenä tykkään kovasti pihan vehreydestä. Aurinkoisina päivinä syön aamiaisen portailla ja kerään sisälle maljakkoon ulkoa luonnonkukkia. Etenkin nuo punaiset unikot on aivan ihania ja niistä saa kivoja kuvia. Talon takana on suuria valkoisia ruusupensaita ja vähitellen nekin alkavat kukkimaan. 


Jos olisin julkaissut kaikki ottamani kuvat tästä olisi tullut ihan kilometripostaus, mutta etteköhän te saaneet näistä jo ihan hyvän käsityksen meidän uudesta kodista. Tätä postausta kirjoittaessani mulle tuli mieleen vielä pari juttua mitä olisin voinut kuvata, mutta nyt ulkona ukkostaa ja sataa kaatamalla, joten mennään näillä. Olisi kiva kuulla mitä te tykkäätte meidän talosta ja pihasta, jos teillä on mitä tahansa kysyttävää niin vastaan mielelläni! Mikäli omakotitalon hankinta on ajankohtaista niin kannustan siihen ehdottomasti, me ollaan ainakin oltu tosi tyytyväisiä! Ja vaikka aluksi tuntui siltä, että vastassa on ihan liikaa vaikeita "aikuisten asioita" mitkä pitää talon hankinnan yhteydessä hoitaa niin selvittiin niistäkin perheen tuella hienosti. Olkaa rohkeita, seuratkaa sydäntä ja eläkää elämäänne jatkuvan sitten joskus myöhemmin-suunnittelun sijaan! :) 

24 kommenttia:

 1. Aivan upeita kuvia ja upea piha! Talo on myös aika cool! Oot hyvä kirjoittaja! :)
  http://tamaonmunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tosi kiva kuulla että tykkäät! :)

   Poista
 2. Aivan ihana talo ja ympäristö. Navettarakennus on tosi suloinen myös. Itse olen maalta kotoisin ja tulen aina olemaan ikuinen maalaistyttö. Tuo teidän omakotitalo vaikuttaa juuri sellaiselta unelmalta jossa voisin itse tosi mielelläni asua. Toiveena onkin vielä joskus muuttaa omakotitaloon ja nimenomaan maalle! :) Aivan upea paikka, ihan kateeksi käy kun näitä kuvia katselee. Ehkä tämäkin tyttö täällä heti armeijan jälkeen lähtee katselemaan niitä omakotitaloja ja toivottavasti myös muutan sellaiseen! Rakkautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti! Itse olen myös maalta kotoisin ja mulla oli aluksi hirveä hinku päästä kaupunkiin. Noh, kaksi vuotta siellä pärjäsin kunnes totesin ettei minusta ole kaupunkilaiseksi ja tänne päädyttiin! :)

   Poista
 3. Ihana koti!! :) ja oman kodin ostaminen on aina parempi ratkaisu kuin asua vuokralla :) itse en vielä tiedä, minne päin Suomea työllistytään miehen kanssa, joten tällä hetkellä keskitymme säästämiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, joo mä oon ihan saamaa mieltä, meille ei ainakaan vuokralla asuminen sopinut yhtään! Se kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :)

   Poista
 4. oii aivan ihanan kodin olette löytäneet!

  VastaaPoista
 5. Peukku tälle. Mekin ostettiin avopuolison kans okt useamman vuoden vuokralla asumisen jälkeen ja oon kyllä tykännyt, eläimet otti asian myös tosi hyvin ja olivat kuin olisivat talossa aina asuneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo lemmikkien kannalta oma asunto on kyllä tosi hyvä, ei tarvitse enää miettiä että koska tullaan vesimittarin lukema lukemaan yms. ja minne lemmikit laitetaan siksi aikaa. :)

   Poista
 6. Me ostettiin myös joulukuussa oma omakotitalo maalta, ja ollaan miehen kanssa 21v ja 20v. :) Kyllä nämä maalaistalojen hinnat on vaan aivan eri luokkaa mitä kaupungissa ja maksetaan aivan naurettava summa kuukaudessa lainaa! Mä muistelisin, että me kateltiin tätäkin taloa kun etsittiin vaihtoehtoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hauska kuulla! Joo talot ovat täällä kyllä huomattavasti halvempia kuin kaupungissa! :)

   Poista
 7. Oi kuulostaapa ihanalta!

  VastaaPoista
 8. Onneksi vanhoista taloista saa muovattua mieleisensä! Pihaa näyttäisi olevan todella kivasti, hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo se on kyllä ihan totta! :)

   Poista
 9. Aivan ihana talo teillä <3 Vaikka itse rakastan asua Helsingissä kerrostalossa, tykkään silti myös omakotitaloista maalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi itsekin joskus haaveilen Helsingissä asumisesta, mutta kyllä täällä maalla asuminen on kuitenkin enemmän mun juttu! :)

   Poista
 10. Mua kiinnostaa että kuinka paljon aiotte itse tehdä tulevasta pintaremontista? Ja tietty joskus sitten kun on valmista, niin ennen ja jälkeen kuvapostaukset kiinnostaa myös kovasti. :) Itse asutaan vielä toistaiseksi poikaystävän kanssa vuokralla omakotitalossa (hänen sukunsa talo) mutta varmasti tulevaisuudessa vielä aiotaan ostaa omaksi. Pintaremonttia ois täälläkin tiedossa suht paljon, lähinnä talon sisällä ja voi olla ettei läheskään kaikkea osata itse tehdä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Lähinnä juuri seiniä tapetoidaan/maalataan ja osittain lattiat vaihdetaan! Kuvia tulossa sitä mukaan kun remontti etenee! :)

   Poista
 11. Ihana toi piha! Ja hyvältä näyttää koti muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo tämä kiva piha on kyllä iso plussa! :)

   Poista
 12. Siis näyttää niin ihanalta teidän talonne! Sillä on hyvää karismaa ja niinkuin sanoit, näyttää hyvältä pohjalta vaikka millaisia suunnitelmia varten ♥ Harmittaa, että asutaan miehen kanssa pääkaupunkiseudulla (vielä muutama vuosi opintojen takia), kun olisi niin ihanaa saada itsellekin oma talo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Joo tämä on tosiaan hyvä pohja alkaa tekemään tästä meidännäköistä kotia! :)

   Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan