Pages

Search This Blog

28 heinäkuuta 2016

Sairaslomaa marraskuuhun

Moi! Mä näin perjantaina mun lääkäriä, mistä kirjoitin jo aiemmin tässä postauksessa ja asiat menivät vähän niinkuin arvelinkin. Mielialat vaihtelevat nyt sen verran paljon, että olo on ajoittain tosi ahdistava, joten lääkäri kirjoitti mulle sairaslomaa marraskuun loppuun saakka. Lääkitystä pitää vaihtaa ja muutenkin seurailla mihin suuntaan tämä oireilu on menossa. Vähän tämän loman pituus järkytti aluksi, mutta se on oikeastaan ihan järkevää, sillä se helpottaa mm. raha-asioiden järjestelyä huomattavasti. Jos saikkua kirjoitetaan aina vaan kuukauden pätkiä joutuu tukea hakemaan Kelasta aina vaan uudestaan ja uudestaan eikä koskaan tiedä kuinka kauan asian käsittelyssä kestää. Omaa rahankäyttöään kun on aika vaikeaa suunnitella jos ei yhtään tiedä milloin rahaa tulee seuraavan kerran tilille. Ja muutenkin on helpottavaa tietää että on nyt aikaa levätä ja miettiä rauhassa mitä tulevaisuudessa haluan tehdä.

Kuvat WeIt
Mä tuun hulluksi, jos mä joudun istua kotona kuukausitolkulla tekemättä mitään, joten nyt olisi hyvät neuvot tarpeen! Mulle pitäisi keksiä jotain järkevää tekemistä millä saisin päiviin lisää sisältöä ja jonkinlaiset rutiinit. Olisiko teillä jotain hyviä ehdotuksia? Olen miettinyt löytyisikö netistä jotain kirjoituskursseja tai nettivalmennuksia vai pitäisikö keksiä joku muu uusi harrastus? Entä onko teillä kokemuksia mt-kuntoutujille tarkoitetuista työpajoista? Tärkeintä olisi se, että sitä hommaa voisi tehdä oman jaksamisen mukaan, niin ettei väsähdä liikaa, mutta joka haastaisi vähän tekemään jotain uutta säännöllisesti. Jos itse nyt saisit sairaslomaa marraskuun loppuun niin miten sen viettäisit? Kiitos hirmuisesti jos viitsit kommentoida, kivaa päivänjatkoa toivottaa Kristiina! 

18 kommenttia:

 1. Hyvä homma että sait sairaslomaa kerralla pitempään- se raha-asioiden kanssa murehtiminen ei ainakaan auta toipumista yhtään!
  Mulla on vähän samanlainen tilanne, sairaslomaa oli jo kesäkuun alusta elokuun loppuun ja voi olla että lisääkin on luvassa :/ Itse ajattelin käyttää ajan hyödyksi. Jos pääsisin johonkin kielikurssille kansalaisopistoon. Saksaa tai venäjää vaikka, kielistä on aina hyötyä. Tai valokuvausta!

  Itse liikun lisäksi paljon metsissä, koska ihmiset ahdistaa ja väkijoukot samoin. Joten koirat matkaan ja metsään. Ja kun koirat on väsytetty, voi pyöräillä joko lähikirjastoon tai pääkirjastoon 8 kilometrin päähän.

  Ehkä sinäkin voisit miettiä jotakin kansalaisopiston kurssia? Tai vaikka omatoimisesti alkaa netistä ja kirjoista opiskelemaan jotakin ihan uutta? Valokuvauskurssejakin on, ja kuvankäsittelyäkin varmaan, siitähän ois bloggauksessakin hyötyä :) (Enkä siis tarkoita että tarttisit välttämättä lisää harjoitusta, vaan että on aina kiva syventää osaamista!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos paljon kivasta kommentista, nuo kansalaisopiston kurssit kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta ja vähän tuota valokuvausta oon itsekin miettinyt! Tykkään myös lukea ja nyt kun muutettiin toiselle paikkakunnalle täytyisi kyllä ehdottomasti käydä hakemassa uusi kirjastokortti! :) Ikävää kuulla että olet vähän samanlaisessa tilanteessa, mutta kyllä me pärjätään eikös! Hirmuisesti tsemppiä sulle! :) <3

   Poista
 2. Mä itse opiskelen mielenterveys- ja päihdealaa ja olen myös entinen mielenterveyskuntouja ja ehdottomasti suosittelen sulle jotain kuntouttavaa toimintaa! :) En ole semmoisessa itse käynyt, mutta uskon että kun ihmisellä on jotain mielekästä tekemistä ja jokin rytmi elämässään, se auttaa jo paljon. Toki jos et semmoiseen halua, niin voihan mennä muillekki kursseille tai vastaaville, jotka eivät ole tarkoitettu mt-kuntoujalle :) Tsemppiä kovasti sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Joo mä oon kyllä sun kanssa ihan samaa mieltä siitä, että jo mukava tekeminen ja säännöllinen päivärytmi auttavat, mun täytyy kyllä ottaa selvää että minkälaista kuntouttavaa toimintaa lähialueilta löytyisi! :)

   Poista
 3. Itse käyn aikuisille tarkoitetussa kuntouttavassa ryhmätoiminnassa ja toimii ihan hyvin :) siellä ollaan pari tuntia 3 kertaa viikossa. Syksymmällä mun pitäis aloittaa jokunlainen mt-kuntoutus työjakso. 3-4 tuntia pari kertaa viikossa.

  En tiedä oliko tässä mitään apua mutta toivottavasti saat jotain tekemistä että saisit aikasi kulumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos kommentista, tästä oli kyllä apua, sillä minusta on kiva kuulla miten muut samassa tilanteessa olevat käyttävät aikansa! Jotain tuon tyyppistä mullekin täytyy kyllä keksiä! :) Tsemppiä!

   Poista
 4. Hyvä juttu että ei tarvitse niin paljon taistella kelan kanssa sairasloman puolesta!

  Onki teillä päin nuorisoverstaita? Ystäväni käy jossain sellaisessa (anteeksi en tiedä tarkasti koska emme ole jutelleet siitä) pari kertaa viikossa muutaman tunnin ajan.he tekevät siellä ilmeisimmin käsitöitä. Itsekkin teen paljon käsitöitä vapaa-ajallani. (Aloitin ihan tyhjästä katsomalla paljon tutoriaaleja, ja olen nyt pari vuotta myöhemmin melko taitava)

  -myrsky

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo se oli kyllä sen suhteen tosi helpottava tieto! Minäkin tykkkään kovasti tehdä erilaisia käsitöitä ja askartelua täällä kotona, mutta voisi olla mukavaa käydä juuri tuollaisessa ryhmätoiminnassa kuin ystäväsi! Kivaa loppukesää sulle! :)

   Poista
 5. Aikuisten värityskirja, jonkun sarjan katsominen vaikka netflixistä, kirjan lukeminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista ehdotuksista, noita kyllä teen jo ennestää ja aika kuluu mukavasti! :)

   Poista
 6. Oletteko ajatelleet hankkia koiraa? Nyt kun olet paljon kotona, koiranpennun kanssa opettelu ja leikkiminen, säännölliset lenkkeilyt, temppujen opettelu yms voisi tuoda arkeen mielekkyyttä ja rytmiä. Ilmoittaudu koiran kanssa pentukursseille, agilityyn tai vastaavaan, löytyy uusia tuttaviakin! Itse ainakin hankkisin heti koiranpennun jos voisin olla kotona enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ideasta! Mulla itseasiassa on jo koira, mutta se asuu mun vanhempien luona, mutta onneksi heille on lyhyt matka ja pääsen tuota karvaturria hoitamaan kun siltä tuntuu, se on kyllä mukavaa puuhaa! Toistaiseksi kuitenkin mennään kolmen kissan ja kanin voimin! :)

   Poista
 7. Ooo... Kokeile tehdä tyhjistä peltipurkeista kynttilälyhtyjä! Se on ollu mulla suunnitelmissa jo hetken, mutta kun ei oo vielä löytyny aikaa (vaikka se ei vissiin viekkään ihan kauheen kauaa). Putsattu peltipurkki (esim. tyhjä kissanruokapurkki) täytetään vedellä ja jäädytetään. Suunnitellaan kuvio ja hakataan se siihen jäätyneeseen purkkiin käyttäen nauloja ja vasaraa. Lopuks voi halutessaan maalata :) Ainakin englannin kielisiä ohjeita löytyy, esim. hakusanoilla "tin can lantern".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuollaisesta en ole koskaan kuullutkaan, tosi kiva idea, kiitos! Täytyy tuo kyllä toteuttaa! :)

   Poista
 8. Itse oon kirjotellu novelleja ja runoja tosi paljon. Haaveissa joskus jopa oma joku kirja :) Suosittelen että teet asioita oman jaksamisen mukaan; kirjoittelet, valokuvaat, ulkoilet ja teet ihan tämmösiä perus asioita. Toisaalta oikeasti joku työpajatoiminta vois olla kiva! Ei tarvis joka päivä katella 'samoja seiniä' ja ois rytmi ja joku sisältö päivään. Paljon iloa ja ihanaa loppu kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Kiva että sinäkin tykkäät kirjoittaa, sen parissa aika kuluu kyllä kivasti! Kiitos paljon ja samoin sulle! :) <3

   Poista
 9. Itse lomalla varmasti lukisin paljon, maalaisin tauluja ja ottaisin kuvia :) tuolla ylempänä ehdotettiin kansalaisopiston kursseja ja se kyllä kuulostaa hyvältä! Tee tästä sairaslomasta ikimuistoinen ja kokeile uusia asioita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo näin mä aion tehdä! :)

   Poista

Copyright @ Kristiina Laakso.. Blog Design by KotrynaBassDesign