Joulun ensimmäiset piparit

17 marraskuuta 2016

Heippa! Mua on niin jouluttanut että leivoin ensimmäiset piparit muutama päivä sitten ja pian saan tehdä lisää kun ne ovat maistuneet niin hyvin vieraille ja kotiväellekin. Tykkään erityisesti niiden koristelusta ja siihen saisin käytettyä aikaa vaikka miten paljon! Joko te olette tehneet joululeivonnaisia?

Mulla on monta postausta työn alla, mutta bloggausintoa syö tällä hetkellä pahasti mun tietokone jonka kanssa on nyt taas niin monenlaista ongelmaa ettei mua huvittaisi sitä aamuisin enää edes avata. Vanha laturi meni rikki ja ostin tilalle uuden mikä ei jostain syystä lataa kunnolla, kone on hidastunut valtavasti eikä se meinaa käynnistyä tai avata mitään ohjelmia, lisäksi näytön värit on jotenkin "haalistuneet" mikä tekee kuvien muokkaamisesta tosi hankalaa. Kuva näyttää tietokoneen näytöllä hyvältä, mutta kun katsoo puhelimesta tai tabletista niin värit on aivan liian räikeät jne. Mulla on käytössä aika edullinen Asuksen kannettava ja jos ongelmat jatkuvat niin taidan suosiolla investoida sen kauan haaveilemani Macbook Airin, josta olen kuullut niin paljon hyvää palautetta. Ei nämä halppisversiot vaan tunnu kestävän päivittäistä käyttöä pitkässä juoksussa. Nyt aluksi lainaan Tonin kannettavaa, vaikka sekin on vaan kahdesta surkeasta se vähän vähemmän huono, mutta siinä on sentään edes se toimiva laturi. Mikä tietokone sulla on käytössä tai mitä merkkiä minulle suosittelisit jos joudun uuden hankkimaan? Kivaa torstaipäivää! 

18 kommenttia

  1. Voi miten söpöt piparit! :)

    VastaaPoista
  2. Itse en koskaan pipareita ala koristelemaan, vaikka muuten näpertelijä olenkin. Ehkä siinä, että valmistan itse taikinan ja leivon siitä, niin tse on ihan riittävä homma ja en tiedä olenko ainoa, mutta mielestäni koristeet eivät tuo pipariin mitään erityisen hyvää makua, päinvastoin ne vain pilaavat muuten hyvän maun. Mutta koristeet toki näyttävät kivoilta ja sä olet tuossa hommassa onnistunutkin erityisen hyvin. Joten ihailen kyllä, kun noita tykkäät tehdä! :) ja itselläni kanssa asuksen kone ja se on ehtinyt jo kolme kertaa huollossakin käymään, että ymmärrän hyvin, mitä tarkoitat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista kiva että mun koristelut sinusta onnistui! Joo tuo mun Asus alkaa kyllä vedellä niin viimeisiään että varmaan joudun pian uuden koneen hankkimaan. :/

      Poista
  3. voi että alko tekee mieli jouluherkkuja! :D

    VastaaPoista
  4. Joissain maceissa on huonona puolena ettei välttämättä aukaise kaikkia sivuja koska macin oma selain saattaa olla erilainen eikä "lue" joitain sivuja. Jos tuosta saa selvää mitä tarkoitan. Omalla poikaystävälläni oli macin kone ja tällaisia ongelmia esiintyi. Siitä tosin on jo pari vuotta joten varmaan ovat keksineen ratkaisun siihen vikaan : )
    Ihanan näköisiä pipareita! Itse olen leiponut piparimuffinsseja tuorejuusto kuorrutteella ja päälle ripoteltaviksi sopii hyvin nougat murut, karpaloa tai esim hieman pätkis suklaata raastettuna. Ne ovat ihanan jouluisia jos haluaa leipoa tai viedä erikoisempia tarjoiltavia esim vanhemmille. Suosittelen kokeilemaan! Ja ovat yllättävän helppoja tehdä : )
    Mukavaa joulun odotusta sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Jos uuden koneen hankin niin taidan kyllä tuohon Macbookkiin kallistua kun olen mun kaverin omaa testannut ja oon tykännyt paljon! Voi kun tuo resepti kuulostaa hyvältä! :)

      Poista
  5. Lataatko vanhat videosi joskus takaisin youtubeen? Entä milloin tulee uutta videota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! En ole ajatellut niitä ladata takaisin eikä mulla valitettavasti ainakaan tällä hetkellä ole motivaatiota videoiden tekemiseen enkä halua niitä tehdä väkisin kun se aina näkyy lopputuloksesta! :/ Mutta ehkä mä niistä taas jossain vaiheessa innostun! :)

      Poista
  6. Löysitkö jostain hyvän, gluteenittoman reseptin? Vai muistanko väärin, että olit kokeilemassa gluteenitonta ruokavaliota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparit eivät ole gluteenittomia eikä minulla ole tarvetta gluteenittomalle ruokavaliolle :)

      Poista
  7. Oi miten söpösti tehtyjä pipareita:)) vois itekki kohta tehdä ekat joululeivonnaiset! Kunnon kone on kyllä ihan eri peli, itse Ostin 4vuotta sitten dellin läppärin ja se toimii edelleen kuin uusi, vain laturi pitänyt uusia:) jos ei Oo pakko olla Apple kannattaa katsastaa muutkin vaihtoehdot, mä ainakin Oon tuohon dell Super tyytyväinen ja maksoi sen 800e silloin ja vielä 4vuoden jälkee toimii kuin uusi ja muistitilaa riittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että jaoit kokemuksesi, täytyypä tutkia tuokin vaihtoehto jos kerran noin hyvin toimii! :)

      Poista
  8. Miulla on edullisemman hintaluokan Asus kannatteva, enkä oo havainnu juurikaan vikoja siinä tän vuoden aikana mikä se miulla on ollut. Vain se et se putosi kerran lattialle ja siitä lakkasi sen jälkeen muutama näppäin toimimasta. Tosin käytän läppäriä lähinnä netin selailuun, koulutehtävien tekemiseen ja Netflixin katseluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tosi kiva kuulla että se on sulla toiminut hyvin, monelta edullisen Asuksen omistajalta oon kuullut huonoa palautetta että koneeseen tulee nopeasti tällaisia vikoja kuin omassani! :(

      Poista
  9. Voin kertoa, että applen maceissa on niiden omenalisä. Yhtä hyvän tietokoneen saat muiltakin merkeiltä, että älä nyt ainakaan minkään "halpiksen" taakse mene; on ihan ok haluta applea vaan koska apple, koska niin nyt kaikki tuntuu vaan tekevän. Esim Asukselta on tullut uusia zenbookeja, jotka vaikuttaa vähintään yhtä päteviltä kuin apple. Että kyllä niihin sinun viittaamiin "halpiksiin", eli ei appleihin, saa kans laitettuu rahaa, ei pelkoa, ja laatua saa ihan siinä samassa myös. Macit on tosi cool sun muuta nyt, mutta tietokoneita nekin vaan on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, tosin en missään kohtaan sanonut että halppikset = ei Apple vaan tarkoitin sillä ihan minkä tahansa merkin muutaman sadan koneita, jotka eivät ainakaan minulla ja monella bloggaaja tutullani ole kestänyt pitkään päivittäistä käyttöä. Ja ihan varmasti hyviä tietokoneita on muitakin kuin Apple, en minä muuta kyllä väittänytkään! :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.