Christmas Tips: Gift Ideas

18 marraskuuta 2016

Joululahjojen hankinta alkaa olla ajankohtaista, joten päätin koota tähän postaukseen muutaman idean siitä millaisella lahjalla voisi läheisiä ilahduttaa. Joko teillä on lahjat ostettu?

Ystävälle, siskolle, äidille: 

Tyttöjen juttuja kuten korut, hajuvedet, tuoksukynttilät, torkkupeitot, tv-sarjat, yövaatteet, laukut, asusteet, aamutossut, kylpytakit, pyyhkeet, kirjat, astiat, sisustustavarat, lehtitilaukset, kylpyvaahdot, elokuvat ja lahjakortit vaikka kasvohoitoon ovat varmasti mieluisia lahjoja. Voit myös tehdä itse, ainakin minä tykkään saada erityisesti niitä itse tehtyjä juttuja, kuten villasukkia, leivonnaisia tai koruja. Kokonaisuus on kaunis, kun valitset lahjan saajan lempivärin ja käytät sitä niin itse lahjassa kuin sen paketoinnissa ja kortissa. 


Poikaystävälle, veljelle, isälle:

Mun mielestä miehille on aina niin paljon vaikeampaa keksiä lahjoja, mutta uskon että elektroniikasta, kirjoista, peleistä, Spotify Premiumista, koruista, partavesistä, villasukista, kylpytakeista, solmioista, tietokone tarvikkeista, mukeista ja lahjakorteista varmaan ilahtuisi moni. Me päätettiin Tonin kanssa että tänä jouluna ostetaan meille yhteiseksi lahjaksi uusia huonekaluja ja sisustusjuttuja kun niistä on täällä uudessa kodissa vielä pula, monena vuonna ollaan myös ostettu toisillemme lahjakortit toivomiimme liikkeisiin, jotta molemmat saavat varmasti mieluisensa lahjat.

Toivottavasti saitte tästä vähän uusia ideoita joululahjojen ostamiseen, mitäs piditte tästä postauksesta? Hyvää viikonloppua toivottaa Kristiina! 

8 kommenttia

 1. Mun mielestä juuri lahjakortit ovat paras lahja, koska silloin lahjan saaja voi itse päättää mitä haluaa :) Myös kosmetiikkaa on mukava saada sekä leffalippuja. Hyviä vinkkejä oot kyllä kerännyt tähän postaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo lahjakortti on kyllä varma lahja! :)

   Poista
 2. Munkin mielestä miehille on hankalaa löytää kivoja lahjoja, mutta kiitos tuossa oli monta hyvää ideaa! :)

  VastaaPoista
 3. Itse inhoan lahjakortteja, sillä mielummin ottaisin lahjan vain rahana, mutta useimmat varmasti siitä tykkäävät ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo makuasioitahan nämä on kaikki!:)

   Poista
 4. Vähän ikävää, että sun mielestä jotenkin "ystävä" meinaa jotain, joka kategorisoituu "äidin" ja "siskon" kanssa samaan lokeroon.

  Jos kysyisin erikseen, luultavasti moni vastaisi, ettei ole olemassa tyttöjen ja poikien värejä, mutta silti se tulee tällaisissa jutuissa esiin: ikään kuin sukupuoli määrittäisi sen, että tykkääkö teknologiasta. Voin kuvitella että noista lähtökohdista onkin jotenkin vaikeaa ostaa ja miettiä lahjaa, jos rajoittaa ajatuksiaan noin sukupuolittuneesti. Jos ja yleensä kun, tuntee edes joltain osin lahjan saajan, ei yleistyksiä tarvitse tehdä, vaan voi vaan eläytyä niihin toiveisiin, joita toisella saattaisi olla; sukupuolesta viis. Hauskaa, että tällaista vinkkilistaa kuitenkin väsäsit. Nämä jutut kuitenkin on rakenteissa; naiselle kelpaa jotenkin enemmän "hömppä", kun taas miehelle käytännöllistä. Ja nainen saa tuntea häpeää kulutuksestaan, kun miehen ostokset pystytään mukamas aina perustelemaan kotitaloudessa, sillä hän ostaa jotenkin vain "tarpeellista".

  Meinasin jättää tämän kommentoimatta, ajattelin, ettei tätä voisi ottaa mitenkään rakentavasti, jos tällaiset jutut "vaan on" osana elämää, eikä niiden muutokseen näe tarvetta. Toivon kuitenkin että tämä herättää myös ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Hyvää pohdintaa ja ymmärrän mitä ajat takaa, mutta tämän postauksen tarkoitus oli vaan antaa erilaisia lahjaideoita sen tarkemmin ketään lokeroimatta ja käytin sen pohjana sitä millaisista asioista minun äitini, ystäväni tai vaikka veljeni voisi pitää, jonkun toisen läheiset voivat tykätä ihan eri asioista ja se on ihan yhtä ok!:) Ihanaa joulunodotusta!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.