Keittiön Uusi Ilme

23 marraskuuta 2016
Tänään olisi luvassa katsaus meidän keittiöön! Meidän uuden asunnon keittiö oli keltaisine työtasoineen ruma ja vanhanaikainen, joten sille piti ehdottomasti tehdä jotakin. Jossain vaiheessa puretaan koko keittiö ja tehdään ihan kokonaan uusi, mutta nyt aluksi haluttiin tehdä sille edullisesti pieni kasvojenkohotus. Moni meidän tuttu on remontoinut kotiaan D-C-Fix kalvolla oikein onnistuneesti, joten päätettiin kokeilla päällystää sillä keittiön tasot. Päällystäminen oli helppoa ja lopputuloksesta tuli tosi kiva, näyttää ihan siltä kuin tasot olisi uudet. Kalvossa on hyvä liimapinta ja koska sitä voi lämmittää kuumailmapuhaltimella kaikki kulmatkin saa tehtyä tosi siististi kalvoa hieman venyttämällä. Youtubesta löytyy paljon hyviä tutoriaaleja mikäli pintojen päällystäminen kiinnostaa!

Keittiön välitilalaatat on tummanruskeat ja koska niille ei haluttu tehdä vielä mitään valittiin myös tasoon ruskea sävy. Kaappeihin vaihdettiin uudet vetimet, jotka löytyi Biltemasta. Päätettiin Tonin kanssa että meidän koti tullaan sisustamaan ja somistamaan Hollantilaisen Riviéra Maisonin tuotteilla, joihin tutustuttiin Seinäjoen Sisustusliike Sapirassa jossa olin pari vuotta työharjoittelussa. RM-tuotteita multa löytyy jo jonkinverran ennestään, mutta nyt ostettiin niitä vielä lisää keittiöön. Erityisesti tykkään tuosta kaksitasoisesta rottinkitarjottimesta, johon saa kivasti esille keittiövälineitä sekä Kitchen Utensils-kulhosta jossa kauhat ja lastat pysyvät järjestyksessä. Tässä ennen ja jälkeen kuvat, yllättävän pienillä asioilla saatiin näin suuri muutos! :)Tummanruskea ei ole koskaan ollut mun lempiväri sisustuksessa ja sitten kun tehdään kokonaan uusi keittiö niin haluan siitä vaaleamman. Mutta koska tuo välitilan laatoitus on ruskea käytettiin sitä sitten noissa tasoissakin, jotta kokonaisuus olisi yhtenäisempi. Ihan valmista täällä ei ole vieläkään vaan ostoslistalla on ainakin uusi mikro ja kahvinkeitin, mutta pikkuhiljaa aletaan olla tähän tyytyväisiä. Keittiö on nyt huomattavasti viihtyisämpi kun vertaa siihen miltä se aiemmin näytti, joten onnistuttiin siis hyvin meidän tavoitteessa!  Miltä keittiön muutos näyttää  ja onko tuo D-C-Fix-kalvo teille tuttua? Entä kiinnostaako sisustusjutut jatkossa? 

16 kommenttia

 1. Tuli tosi kiva!:) Rupes kyllä itteänikin kiinnostaa toi kalvo, pitääki lähteä vähän googlettamaa lisäks vielä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo suosittelen kyllä tutustumaan tuohon! :)

   Poista
 2. Itse olen käyttänyt marmorikuosista dc-fix -kalvoa keittiön alun perin tosi kuluneen ja vanhanaikaisen tason päällystämiseen onnistuneesti. Lisäksi olen päällystänyt yhdne lipaston päälliosan samaisella marmorikalvolla. Lopputuloksesta tuli kummankin kohdalla mielestäni tosi onnistunut, jos vertaa alkuperäisiin kuluneisiin pintoihin. Jatkossa olisi mahdollisesti tarkoitus tilata lisää dc-fixiä ja päällystää sillä uuden asunnon hieman kulhtaneet keittiön tasot.

  Mä ainakin lukisin jatkossa mielelläni sisustusjuttuja, niitä on aina kiva lukea ja niistä saa inspiraatiota myös omaan kotiin. :)

  http://emmi-katriina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, sisustusjuttuja on varmasti tulossa jatkossakin! Kiva kuulla että sinäkin olet innostunut tuolla kalvolla päällystämisestä, se marmorikuvio on tosi nättiä! :)

   Poista
 3. Ihan mieletön muutos! Ei aina tartte oikeasti uutta ollutkaan, ihan mielettömästi saa aikaan pienillä jutuilla, vaikka toki sitä haaveilee täydellisen vaaleasta kokonaisuudesta. Musta on jotenkin ihanan taloa kunnioittavaa kuitenkin tehdä myös jotain sen ehdoilla, ja se on edullisempaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kiva että tykkäsit! Joo mä tykkään siitä että meidän talo on vanha ja sillä on oma tarinansa, minusta sitä pitää kunnioittaa vaikka tärkeää on myös tietysti saada kodista meidän näköinen! :)

   Poista
 4. Vau mikä muutos, täytyy kyllä kokeilla tuota kalvoa!

  VastaaPoista
 5. Kappas empäs oo ikinä kuulkut tuollaisesta kalvosta, vaikka oma isä on amnatiltaan rakentaja :'D

  Mutta aivan ihana muutos! Tuo keltainen on jotenkin :D kammottava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, hahah joo mä en tajua mitä talon entinen omistaja on oikein ajatellut kun on tuon keltaisen tason yhdistänyt noihin ruskeisiin lattoihin! :D Mutta onneksi keittiö on nyt parempi, suosittelen kokeilemaan tuota kalvoa! :)

   Poista
 6. Vau, todella upea muutos ja keittiö sisustuksineen vaikuttaa todella kutsuvalta ja lämpimältä :) Aivan ihastuttavat nuo puiset lastat ♥ Tuo keltainen marmorikuvio itsessään voisi toimia, mutta tuo kontrasti sen ja ruskean laatan välillä on ihan käsittämätön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäät! Hahah joo oot kyllä ihan oikeassa, tuo yhdistelmä oli kyllä aika kammottava! :D

   Poista
 7. Vau, tulipa raikas ja kaunis ilme pienellä vaivalla! Tai onhan sen kalvon kanssa aina omat haasteensa, mutta vähemmällä pääsee sen kanssa kuin koko tasot vaihtamalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo kyllähän siinä menee vähän aikaa mutta tosiaan pääsee vähemmällä ja halvemmalla kuin että oltaisiin tasot vaihdettu! :)

   Poista
 8. musta tuo näyttää ihan tosikivalta nyt!!!

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.