2020 - Mitä minulle kuuluu?

17 maaliskuuta 2020
Heippa! Siitä onkin aikaa kun olen tänne viimeksi postannut. Oon oottanut sellaista fiilistä että mun tekisi mieli tänne blogiin taas kirjoittaa ja tänään tuntui tosi kivalta avata Blogger pitkästä aikaa! Kulunut vuosi on ollut tapahtumarikas, maaliskuussa 2019 aloitin työt eräässä tavaratalossa, mutta tajusin ettei kaupan ala tai muutkaan merkonomin hommat ole sitä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä.

Kun nuorena peruskoulun jälkeen mietin mitä haluaisin alkaa opiskelemaan oli mun vaihtoehdot joko merkonomi tai lähihoitaja. Mielenterveys-ja päihdetyö kiinnosti, mutta en itse silloin voinut kovin hyvin, joten ajattelin ettei minusta vielä siihen olisi. Niinpä aloitin merkonomin opinnot ja se oli varmasti silloin ihan hyvä päätös.

Vaikka tykkäsin merkonomin opinnoista ja niihin hommiin työllistyinkin heti niin mua on jäänyt vaivaamaan se etten seurannut unelmaani tehdä mielenterveystyötä. Lähihoitajakoulu ei kuitenkaan enää tuntunut oikealta, koska olen enemmän kiinnostunut ihmisten henkisestä tukemisesta ja ohjaamisesta kuin fyysisestä hoitotyöstä. Tutkin erilaisia vaihtoehtoja kunnes törmäsin kasvatus-ja ohjausalan perustutkintoon. Syyskuussa päätin ottaa askeleen sitä kohti ja hain jatkuvan haun kautta opiskelemaan kyseistä linjaa. Minusta tulee nuoriso-ja yhteisöohjaaja ja aion suuntautua nimenomaan mielenterveystyöhön.

PicMonkey Collage

"Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon suorittaneena työskentelet erilaisissa kasvatus-, ohjaus-, suunnittelu- ja avustamistehtävissä. Valitusta osaamisalasta riippuen opinnot suuntautuvat joko lasten, nuorten tai aikuisten kanssa toimimiseen. Työssä tarvitaan positiivisuutta, luovuutta ja rohkeutta, hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä vastuullisuutta ja luotettavuutta. 

Nuoriso- ja yhteisöohjaajana ohjaat iältään ja taustaltaan erilaisia ihmisiä yksilöinä ja ryhmissä. Työssäsi voit hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi, luovuuttasi sekä erityisosaamistasi mm. liikunnan, luonto- ja elämystoiminnan, kulttuurin, media- ja verkko-ohjauksen, nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden tai kädentaitojen alalta. Nuoriso- ja yhteisöohjaajana voit työskennellä esimerkiksi kunnallisen nuorisotyön, lastensuojelun, projektien, iltapäiväkerhotoiminnan, kohdennetun nuorisotyön, ikääntyvien ohjauksen ja toiminnan ohjaajan tehtävissä sekä erilaisissa kansalais- ja järjestötoiminnan tehtävissä. " Lähde*
Kävin valintahaastattelussa ja heti seuraavana päivänä sain viestin että tulin valituksi. Olen edelleen kaupassa töissä muutamana päivänä viikossa, lisäksi käyn koulussa ja opiskelen kotoa käsin. Tammikuussa mulla alkoi eka työharjoittelujakso, valitsin paikaksi aikuisten mielenterveyskuntoutujien päivätoiminnan. Se on ollut aivan valtavan palkitsevaa hommaa ja mielelläni tulevaisuudessa työllistyisin juuri tämäntyyppiseen työhön.
 PicMonkey Collage_1

Kaiken muun lisäksi ollaan jatkettu meidän alakerran remonttia. Edellinen postaus onkin meidän olohuoneesta ja siitä sitten siirryttiin keittiöön/ruokailutilaan/eteiseen joka on yhtä suurta avointa tilaa. Alue on lähes kolminkertainen tuohon olohuoneeseen verrattuna joten tekemistä on ollut tosi paljon. Muutenkin kun remppaa tehdään kahdestaan töiden ja kaiken muun ohella niin hitaastihan se etenee, mutta varmasti nyt keväällä aletaan saada pikkuhiljaa valmista.

Mun arki on tällä hetkellä melkoista aikatauluttamista kun kalenteriin pitää mahduttaa koulu-ja työpäivät, työharjoittelu sekä riittävästi aikaa koulutehtävien tekemiseen kotona. Koska opiskelen monimuotona teen siis itsenäisesti kotona kaikki ne tehtävät joita päiväopiskelijat tekevät koululla. Mutta kaikki mitä me opiskellaan on hirmu kiinnostavaa, joten ainakaan vielä ei ole ollut mitään ongelmia saada kaikkea hoidettua ja arki rullaa jo hyvällä rutiinilla. Bloggaamista mulla on ollut kova ikävä, mutta aika ja energia ei vaan oo siihen riittänyt. Stressiä en asiasta halua ottaa koska tämä on mulle harrastus, mutta luonnoksissa pyörii sen verran monta postausta, että eiköhän minusta ala täällä taas enemmän kuulua! Instagram (@kristiiinalaakso) on se somekanava mitä eniten tulee tällä hetkellä käytettyä, joten jos mun kuulumiset reaaliajassa kiinnostaa niin mua kannattaa seurata sielläkin.  Kivaa uutta viikkoa! 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.