| Autumn Dreams |

11 syyskuuta 2014
Moi! Syksyisessä puistossa kävellessäni, ajauduin miettimään mitä syksy tarkoittaa juuri minulle. Mä itse oon hirveästi tykännyt lukea muiden blogeista vuoden ajan vaihtumiseen liittyviä tunnelmia ja aamuinen kävelylenkki raikkaassa syysilmassa toi mullekin inspiraation kirjoittaa teille minkälaisia asioita syksy, mun lempi vuodenaika, tuo mun elämään ja mitä siltä odotan tänä vuonna. Tämän tyyppistä tekstiä joku ehti kommenteissa toivoakin, joten tässä ole hyvä! Kaikki kuvat itse napsittuja tuon aamuisen puistokävelyn yhteydessä.Kun muiden Uusivuosi alkaa tammikuussa, alkaa se mulla syyskuussa! Lupaukset ja haaveet tulevalle vuodelle mietin syksyn tullen, sillä ainakin mun elämässä nimenomaan syksy on sellaista muutosten aikaa, toisin kuin tammikuu, jolloin tietää jatkavansa joulun jälkeen ihan sitä samaa elämää jonka syksyllä aloitti. Syksyllä taas alkaa mahdollisesti uusi koulu tai työ, palataan arkeen kesälomien jälkeen ja aloitetaan uusia harrastuksia, joissa tavataan uusia ihmisiä. Usein syksyllä ihmiset myös innostuu kesän jälkeen uudistamaan ulkonäköään tai tyyliään. Kun jotkut joulun jälkeen surevat kuluneen vuoden loppuneen, mä taas tunnen samanlaista haikeutta syksyisin. Kuulostanko ihan pöhköltä, vai saiko joku ajatuksestani kiinni? :-D

Liittyen edelliseen kohtaan, olen siis juuri sitä tyyppiä, joka syksyisin päättää aloittaa "uuden ja terveemmän elämän" - välillä paremmin, välillä huonommin siinä onnistuen. Aloitan uusia harrastuksia, liikun enemmän ja syön paremmin,  päivitän vaatekaappia ja ulkonäköäni. Tänä syksynä aloitin uudessa koulussakin sekä muutin toiselle paikkakunnalle yhteiseen kämppään poikaystäväni kanssa. Tähän syksyyn onkin kuulunut poikkeuksellisen paljon uusia juttuja ja oon siitä yhtäaikaa tosi innoissani kuin toisaalta vähän peloissani. Niin paljon uusia asioita on tapahtunut pienessä ajassa. 


Värjäsin syksyn tullen hiukseni pinkeistä ruskeiksi ja oon ollut tähän uuteen väriin tosi tyytyväinen! Vihdoin oon kaikkien shokkivärisekoilujen jälkeen löytänyt kauniin ja luonnollisen hiusvärin, joka sopii mulle mun mielestä paremmin kuin mikään muu aiemmin. Ruskeat hiukset on jotenkin vielä entisestään korostanut mulle kesän vaihtuneen syksyksi ja uusien tuulien puhaltavan.

Uuden hiusvärin myötä myös mun pukeutuminen on muuttunut huomattavasti klassisempaan ja aikuisempaan suuntaan ja oon tällä hetkellä tosi innostunut muuttamaan vaatekaappini sisältöä uudistuneeseen tyyliini paremmin sopivaksi. Tämän päivän projekti onkin ollut karsia sieltä kaikki turhat vaatteet pois ja järjestellä fiksummin kaappiin jääneet vaatteet. Samalla listasin mitä vaatteita minulta puuttuu lista venyi aika pitkäksi...:D. Vihdoin monen vuoden jälkeen tuntuu, että mun tyyli, ulkonäkö ja persoona täydentävät kaikki toisiaan ja tunnen olevani enemmän oma itseni kuin koskaan aiemmin. 


Mä en ole koskaan ollut mikään kokkikolmonen, vaan tähän asti oon saanut nauttia äidin tekemästä ruuasta. Nyt kun Tonin kanssa muutettiin yhteen, on ruuanlaitto yleensä mun vastuulla, joten on ollut pakkokin opetella tekemään ruokaa päivittäin. Mä voin rehellisesti sanoa olevani tosi ylpeä itsestäni, sillä osaan yllätyksekseni tehdä aika hyvää ruokaa, ja Toniltakin olen paljon kehuja saanut, mikä on rohkaissut mua kokeilemaan sellaisiakin ruokia, joista en uskonut selviytyväni. Syksyisin koitan aloittaa uusia harrastuksia ja haastaa itseäni kokeilemaan uusia juttuja ja tämä kokkailu on yksi tämän syksyn jutuista, joissa haluaisin itseäni kehittää. Ehkä innostun joskus jotain ruokajuttuja kirjoittelemaan tännekin! 

Toinen uusia asia tälle syksylle oli salikortin hankkiminen, minkä tein viime viikolla! Mulla on nyt vuoden jäsenyys Fressille ja myös tästä olen tosi innoissani! Harmikseni en vain ole tuolla päässyt käymään kuin kerran tän pitkittyneen flunssakierteen takia, mutta nyt kun olo alkaa kohenemaan aion kyllä sinne taas palata! Mä en ole, enkä varmasti tule koskaan olemaankaan mikään yksin puurtaja puntin nostaja tyyppi, vaan nimenomaan tuon kortin hankin ryhmäliikuntatunteja varten! Erityisesti mua kiinnostaa lähteä kokeilemaan Zumba ym. tanssi/aerobic-tyyppisiä tunteja sekä joogaa tai pilatesta parantamaan kehonhallintaa, voimaa ja tasapainoa. 


Pimenevät illat ja viileä sää ovat ehdottomasti syksyn parhaita puolia ainakin tälläisen kotikissan mielestä! Toisaalta taas jos joutuisin paljon ulkona olemaan tai omat harrastukset olisivat hyvästä säästä riippuvaisia, en minäkään varmaan syksyn sateita ja kylmyyttä hirveästi hehkuttaisi. Mutta koska oleilen paljon sisällä koulun ja harrastusten takia, sopii mulle sade mainiosti. On niin tunnelmallista istua iltaisin sohvalla hämärrässä viltin alla blogiin kirjoitellen, sytytellä kynttilöitä  ja kuunnella sateen ropinaa peltikattoa vasten. Ulos lähtiessä saa verhoutua lämpimään neuleeseen, paksuun huiviin ja laittaa pipon päähän. Mä tykkään niin paljon enemmän syksy,- kuin kesävaatteista ja nimenomaan syksyllä mulla on eniten inspiraatiota pukeutua kauniisti ja käyttää aikaa hiustenlaittoon ja meikkiin. 

Vaikka nyt haluan elää hetkessä ja rauhassa nauttia syksyn kauneudesta, tuntuu silti pikkuhiljaa lähestyvä joulu ihanalta! Rakastan joulua ja yksi asia mistä syksyssä pidän paljon on tieto lähestyvästä talvesta ja joulusta. Mä olen syksy ja talvi ihminen, enkä mä ole koskaan ymmärtänyt kesän loppumisen surkuttelua, sillä mulle se on aina jonkinlainen helpotus; kesän tuskainen kuumuus on poissa ja mukava arki alkaa parin kuukauden löhöilyn jälkeen. Tällä hetkellä käynnissä on täydellisen talvitakin,-ja kenkien metsästys! 


Minkälaisia asioita syksy tuo sun elämään?

12 kommenttia

 1. mä oon 14-vuotias ja oon kaksi vuotta kokannut perheelle päivällisen, tehnyt kauppalistat, siivonnut taloa ja keittänyt puurot aamuisin ... :D ei se mitään, mä oon ylpeä tästä et osaan tehdä tajuttoman herkullista ruokaa ja hyödyntää ja yhdistellä erikoisempiakin raaka-aineita. :) mitä ruokia sä oot kokkaillut? mikä oli haastavaa, mitkö helppoja yms? :) ruokafiilistelijänä noi ruoka-aiheiset postaukset ois ihan sika kivoja, toteuta niitä ihmeessä! esim. kauppakassin sisältö, mitä kokkasin viikolla tämä ja tämä, mitä suosin ja mitä en jne ois kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että on kyllä mahtavaa että jo sun iässä osataan noin hyvin hoitaa kotia! (: En mäkään oo mikään ihan uusavuton ollut vaan myöskin oppinut tekemään ruokaa jo nuorena, mutta vasta nyt omille muuton jälkeen siitä oikeasti innostunut! (: Kiva kuulla jos ruoka-aiheiset postaukset kiinnostaisi, ehkä sellaisia näkyy jossain vaiheessa! ;)

   Poista
 2. Voi kuinka ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Pystyn kyllä samaistumaan sun ajatuksiin. Ite oon kans tällanen syksy- ja etenkin talvi-ihminen. Musta on ihanaa kun alkaa viiletä ja hämärtyä. Ja ensilumi on aina jotenkin niin maaginen hetki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että voit samaistua! Joo ensilumi on jotain niin ihanaa! <3 :)

   Poista
 4. syksy tuo mun elämään masennuksen ja viinapullon.

  VastaaPoista
 5. Mulla itelläni näin syksyllä on iskenyt ruuanlaittointo!:D syksy on ihanaa aikaa, en tiiä miksi. Maisemat on tosi kauniita aina syksyllä:3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa kiva kuulla että syksy saa muutkin kokkaamaan! :-D Joo kaikkialla on niin kaunista! :)

   Poista
 6. Aivan ihana postaus ♥ Täällä toinen täysin syksyihminen ja samaistun niin moneen asiaan tässä postauksessa! Terveisin joululauluja kuuluu kuunnella elokuussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Hahah oot kyllä oikeessa! ;)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.