Kauraomenapaistos

25 syyskuuta 2014
Eilen illalla haettiin Tonin kanssa meille uusi olkkarin pöytä ja tv-taso Maskusta. Mä oon odottanut noita niin paljon, sillä tähän asti meidän olohuone on näyttänyt tosi tyhjältä ja kovin ankealta. Toni alkoi heti kotiin saavuttuamme kasaamaan niitä ja hetken siinä vieressä kovin asiantuntevasti seisoskeltuani totesi Toni, että jos hän kuitenkin itse kasaa molemmat... Ilmeisesti luotto mun rakennustaitoihin ei ollut kovin suuri ja ehkä ihan hyvä niin, hahah! :-D Tuntui kuitenkin tyhmältä vaan seisoa ja katsoa kun toinen tekee töitä, joten ajattelin itsekin tehdä jotain hyödyllistä sillä aikaa! Lupasin jo aiemmin tehdä meille kauraomenapaistosta ja ajattelinkin, että kun pöytä ja tv-taso on kasattu, olisi mukavaa sitten istua sohvalla uudistunutta olkkariamme ihaillen ja herkullisesta kauraomepaistoksesta nauttien! Siispä tuumasta toimeen! 


Itseasiassa tämä oli mun eka kerta kun kauraomenapaistosta teen, eikä mulla edes ollut tähän kuin äidin puhelimessa kertomat kovin suurpiirteiset ohjeet. Olin kuitenkin nähnyt kun tätä tehdään ja tiesin sen olevan tosi helppoa, joten mitään mittoja ei tähän mun mielestä välttämättä tarvitakaan. Pesin ja pilkoin omenat, laitoin ne uunivuokaan, kaadoin päälle reippaasti kaurahiutaleita, sulatin voita ja kaadoin sen vuokaan. Sekoitin voin kaurahiutaleiden ja omenoiden sekaan ja lopuksi sirottelin reippaalla kädellä sokeria ja kanelia päälle. Sitten uuniin niin kauaksi, kunnes omenat on pehmenneet.


Otin paistoksen pois uunista ja hain pakastimesta paketin vaniljajäätelöä. Mun mielestä tämä on ehdottomasti parasta lämpimänä, jolloin jäätelö sulaa paistoksen sekaan. Vaniljakastike on myös hyvä vaihtoehto jätskille! Paistoksesta tuli tosi hyvää ja kun pöytä ja tv-taso oli kasattu, istuttiin Tonin kanssa loppuilta sohvalla uusia huonekaluja ihastellen ja herkullisesta jälkiruuasta nauttien!

Tänään käytiin vielä hakemassa olkkariin uusi matto ja nyt täällä alkaa näyttää aina vain paremmalta! Sitten kun saamme vielä pari puuttuvaa juttua, lupaan esitellä teille kotimme perusteellisesti. Nyt jatkan iltaani koulutehtävien parissa, ah onneksi huomenna alkaa viikonloppu!

Ootteko te tehneet kauraomenapaistosta?


8 kommenttia

 1. joo oon tehny! ihan super hyvää ja niin helppoa :-) seuraavana päivänä oon lapannut suoraan vuoasta kylmänä ja kovempana lusikalla suuhun, jos on vuoanjämät kyseessä niin vaniljakastiketta menee mukaan :-)

  VastaaPoista
 2. äiti on tehny sitä ja se on tosi hyvää vaniljakastikkeen kanssa :D!

  VastaaPoista
 3. Oon tehny, se on tosi helppo ja suht nopee jälkiruoka:)
  Itekki tykkään tosi paljon vaniljakastikkeen kanssa ja näin syksysin on tosi kiva^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tämä on muidenkin syksyherkku! :)

   Poista
 4. rupes tekeen nyt kyllä niin mieli tätä! pitääkin joku päivä tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah joo kannattaa kyllä, tää on niin hyvää! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.