Terveellisemmät leffaeväät

10 lokakuuta 2015
Heippa ja kivaa lauantaipäivää! Oon ollut muutaman päivän mun vanhempien luona ja äsken palasin takaisin kotiin. Sain tavarat purettua, ruuan valmiiksi ja nyt ajattelin tulla vielä pikaisesti postaamaan teille muutaman kuvan! Nimittäin me vietetään tänään Tonin synttäreitä ja ollaan menossa leffaan katsomaan se paljon kehuttu Napapiirin sankarit 2. Unelma itsestä-valmennuksessa ollaan mietitty terveellisempiä vaihtoehtoja herkuille ja siitä inspiroituneena ajattelin vinkata teille mitä itse aion ottaa tänään leffaevääksi karkkien ja sipsien sijasta. 

Mä oon aina ajatellut, että omien eväiden tuominen on jotenkin tosi vaivalloista. Noh, tässä eväsrasiallinen erilaisia kuivattuja hedelmiä, BareBar-raakapatukka sekä viinirypäleitä, jotka pakkasin toiseen rasiaan. Nämä kaikki mahtuvat helposti mukaan laukkuun, joten tämä tekosyy ei kyllä taida mennä enää läpi, hahah. Muita hyviä leffaeväitä voisi olla pähkinät, Punnitse & Säästä-liikkeen marjat/hedelmät/raakasuklaat, vihannekset & dippikastike tai erilaiset superfood-marjat kuten goji ja mulperi. Välillä tekee ihan hyvää ottaa rennosti ja syödä juuri niitä herkkuja mistä eniten tykkää, mutta kyllä näiden terveellisempien vaihtoehtojen syömisen jälkeen olo on varmasti parempi. Onko siellä terveellisten naposteltavien ystäviä? Mitkä ovat teidän lemppariherkut? 

8 kommenttia

 1. Ööö anteeksi nyt mutta sanonpahan oman mielipiteeni. Hedelmäsokeri on helvetisti epäterveellisempää ja vaarallisempaa kuin vaikka tavallinen sakkaroosi. Lisäksi kuivatuissa hedelmissä on vitusti liikaa kaloreita. Mieti nyt. Yksi kuivattu aprikoosi on sama kuin yksi vitun kokonainen aprikoosi ja sit ku syöt vaikka viis sellasta niin sama asia kuin söisit viisi kokonaista aprikoosia. Kuka helvetti syö 5 aprikoosia kerralla ellei sitten huomaamattaan kun on astetta tyhmempi. Mut hei, onhan hedelmät nyt virallisterveellisten suositusten mukaan terveellisiä niin uskotaan sitten sellaista humpuukia. Ja ainii siinäkin sanotaan että korkeintaan kaksi hedelmää päivässä niin hupsista ne viisi aprikoosia oliki jo vitusti liikaa. Ja voisitko joskus vaikka kokeilla, että menisit leffaan SYÖMÄTTÄ SIELLÄ MITÄÄN koska mikä mielenvika ihmisillä on että aina pitää olla vetämässä jotain nassuun. Ja massuun. Olen puhunut. Aamen.

  VastaaPoista
 2. Toki saa oman mielipiteensä esittää, mutta vau kylläpäs meni kuivatut hedelmät tunteisiin! :) Ensinnäkin, kuten tekstin otsikkokin kertoo, kyseessä oli terveellisemmät leffaeväät, ei terveelliset, sillä kuten sanoitkin kuivatuissa hedelmissä on sokeria, mutta vain hedelmän oma sokeri. Karkit taas ovat täynnä lisäaineita ja sokeria, eikä niissä ole kuitua toisin kuin hedelmissä. Eli vaikka kuivatuissa hedelmissä on paljon sokeria, ovat ne kuitenkin minusta parempi vaihtoehto karkeille. Mutta ihan miten vaan, tämä vaan mun mielipide. Kuka sanoi, että niitä tulisi koura tolkulla syödäkään? Mutta joo toivottavasti avautuminen helpotti ja aurinkoista sunnuntaipäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tunteisiin meni ja tunteista tuli. Mut ei mun ollu tarkotus vetää mitään rageja. Näköjään yön ihmeellisessä maailmassa tuli oma ahdistus esiin. Koska itse en pysty syömään nykyään edes hedelmiä vaikka niissä ei paljoa kaloreita olekaan...

   Poista
  2. Eipä mitään sitä sattuu, paljon tsemppiä! :)

   Poista
 3. Olipas siinä voimakassävytteinen vastalause... Mikähän siinä on, että pitää kiroilla niin kamalasti? Suomenkielessä on paljon sanoja, joita voi käyttää voimasanojen tilalla. Ihan vain tiedoksi :)

  Mutta sitä mun piti mietiskellä, että eikös popparit kuitenkin ole vähän edes terveellisempiä leffaeväitä? Siis jos vaihtoehtoina on se mitä leffateatterista löytyy. Siellähän myydään karkkia ja sipsiä ja poppareita ja limsoja yms. Nykyään muuten myös pähkinäsekoituspusseja, ainakin Oulussa! Ja jos tekis ite popparit, vois tehdä vähäsuolaisempaa ja siten vielä vähän terveellisempää...
  Kunhan pohdiskelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, hyvää pohdiskelua! Kivaa sunnuntaipäivää sulle! :)

   Poista
 4. Naurattaa tuo eka anon kommentti :D mutta tosiaan, huippua että koitit erilaisia leffaherkkuja. Mun mielestä se jo että kokeilee erilaista evästä ja haastaa itseään siinä mielessä on jotain! Koska syömishäiriöisillä (itseni mukaan lukien) voi olla joskus kaks ihan eri minää: toinen on se tiukka ja kaavoihin kangistunut sh-minä joka ei sallis mitään leffaherkkuja, ja toinen sitten semmonen että ahdetaan menemään puoli kiloa karkkia kun kerrankin jotain saa! Eli ainaki omalla kohdallani tuo olis sen kontrolloivan syömishäiriöminän haastamista :) en tiedä miten sulla mutta tommonen ajatus tuli mieleen.. Mukavaa viikon alkua ;)
  T. Katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pohdiskelua! Joo täälläkin se on juuri tuota kontrolloivan syömishäiriöminän haastamista! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.