Usein kysyttyjä kysymyksiä mun yrittäjyydestä

22 helmikuuta 2018
Sen jälkeen kun päätin ryhtyä yrittäjäksi olen saanut paljon kysymyksiä siitä miten se tapahtui, mitä käytännössä teen työkseni, saako siitä rahaa ja miten olen saanut hankittua asiakkaita. Näihin kysymyksiin vastaan tässä postauksessa! 

Kysymyksiä mun yrittäjyydestä:

Mitä yrityksesi tekee? 

Perustin itselleni toiminimen ja olen sopimusyrittäjänä Lapualla Kauneuskeskus Luxissa ja teen siellä ripsienpidennyksiä. Se tarkoittaa siis sitä, että maksan liikkeelle vuokraa siitä että saan heidän tiloissaan tehdä työtäni yrittäjänä. Minulla on liikkeen sisällä oma työtila ja huolehdin itse omista tarvikkeistani, hinnoittelusta ja asiakkaista. Myös verot, ennakot, alvit, kirjanpitäjä yms. on omalla vastuullani. Kouluttaudun jatkuvasti, jotta voin myöhemmin tarjota asiakkaille myös muita kauneuskeskuksen palveluita, kuten rakennekynsiä, geelilakkauksia ja sokerointeja. Lisäksi kirjoitan tätä blogia, teen youtube-videoita, valokuvaan ja toimin sosiaalisen median sisällöntuottajana yrityksille. Eli tuloja minulle tulee useammasta eri lähteestä.

sopimusyrittäjä

Miten olet saanut hankittua asiakkaita?

Tein ripsiä aluksi kavereille ja kun sana levisi niin sitten myös heidän kavereilleen. Luxilla on oma asiakaskuntansa ja sinne siirryttyäni asiakkaat, jotka ovat käyttäneet heidän muita palvelujaan ovat tulleet asiakkaiksi myös minulle. Olen jakanut flyereita ja mainostanut Facebookissa ja Instagramissa, jonkun verran asiakkaita tulee tämän bloginkin kautta. Vakiintuneen asiakaskunnan kerääminen vie aikaa, mutta on ollut mukava huomata että töitä on jatkuvasti enemmän joka saralla.

Hoidatko itse sun kirjanpidon ja raha / veroasiat?

Mun isällä on yritys, joten voin aina kysyä häneltä neuvoa jos jotain asiaa en ymmärrä mikä on ollut suuri etu. Varsinkin nyt alussa kun kaikki on vielä vähän uutta niin siitä on ollut paljon apua. Mulla on myös tilitoimistossa kirjanpitäjä, joka pitää huolta siitä että kaikki vero,-ja raha-asiat tulee hoidettua niinkuin pitää ja siellä autettiin mua myös toiminimen perustamisessa. Jos olet yrittäjäksi ryhtymässä niin suosittelen kyllä lämpimästi, että hankit jonkun sua näissä asioissa auttamaan niin saat itse keskittyä ydinosaamiseesi.

Oletko opiskellut yrittäjyyttä?

Olen kaupan palveluihin ja myyntiin erikoistunut merkonomi ja koulussa opiskeltiin myös yrittäjyyttä. Koulu kesti kaksi vuotta ja olin koko sen ajan työharjoittelussa eräässä sisustusliikkeessä missä opin lisää erilaisia käytännön asioita. Isälläni on yritys, joten yrittäjän arkea olen saanut seurata sivusta koko ikäni ja olen työskennellyt myös hänen toimistollaan.

kysymyksiä yrittäjyydestä

Millaisia sun työpäivät on?

Mun jokainen päivä on erilainen ja saan itse suunnitella oman kalenterini. Pääasiassa olen tuolla Luxissa ja teen asiakkailleni klassisia,-ja volyymiripsiä sekä kulmien ja ripsien värjäystä sekä kulmien muotoilua. Päivinä kun asiakkaita on vähemmän niin istun mun kotitoimistolla tietokoneen ääressä ja teen blogijuttuja, eli vastailen sähköposteihin, valokuvaan ja kirjoitan. Välillä käyn pankissa ja tilitoimistossa hoitamassa asioita. Viime aikoina olen ollut myös aika paljon erilaisissa koulutuksissa liittyen tuohon kauneudenhoitopuoleen. 

Onko yrittäminen kannattavaa eli elääkö sillä?

Satavarmasti raha tulisi helpommin tavallisessa palkkatyössä ja jollain toisella alalla, mutta mulle työssä on kaikista tärkeintä se että saan tehdä jotain sellaista mistä oikeasti tykkään ja toteuttaa itseäni. Olen itse oma pomoni ja suunnittelen omat aikatauluni eikä töissä tarvitse istua kahdeksasta neljään vaan kun olen asiakkaani hoitanut niin olen vapaa lähtemään riippumatta kellonajasta. Sitä enemmän tienaa mitä enemmän tekee töitä ja hyvin olen alusta alkaen pystynyt tällä itseni elättämään.  Yrittäjän kannattaa ehdottomasti tehdä liiketoimintasuunnitelma sekä tehdä laskelmia kannattavuuden suhteen että tulot riittää varmasti kattamaan menot ja jotain jää vielä ylikin.

Miten ehdit tehdä kaiken?

Suunnittelemalla kaiken etukäteen kalenteriin ja tekemällä asian kerrallaan. Välillä on vähän rennompia päiviä ja sitten taas ollaan menossa aamusta iltaan. Mulla on hyvät arkirutiinit, jotka auttaa mua jaksamaan ja pyrin tekemään etukäteen kaiken mitä pystyn. Esimerkiksi ruokaa teen kerralla suuren määrän, josta saan itselleni töihin eväät ja millä ruokin nälkäisen miehen illalla, jolloin mun ei töiden jälkeen enää tarvitse alkaa kokkaamaan. Kun on aikaa niin pyrin kirjoittamaan ja kuvaamaan mahdollisimman paljon, että someen on materiaalia niinäkin päivinä kun teen koko päivän ripsiä tai olen koulutuksessa. En yleensä tee töitä enää 8 jälkeen illalla, vaan suljen tietokoneenkin hyvissä ajoin, sillä mä en saa unta jos suoraan töistä menen sänkyyn. Tarvitsen illalla pari tuntia aikaa rauhoittua, mutta vastaavasti herään aina aikaisin että päivän työt tulee hyvissä ajoin tehtyä. Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille, mikäli jokin asia jäi vielä mietityttämään niin vastaan mielelläni.

Lue myös: Näin minusta tuli yrittäjä

-Kristiina

3 kommenttia

 1. Tosi hyvä ja kannustava kirjoitus. :) Kiva, että kävit Ig ssä minua seuraamassa niin löysin blogiisi! :)

  http://www.siirikiviharju.com

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, mukava kuulla että tykkäsit tekstistä! Käyn tsekkaamassa sun blogin! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun on joku läheinen jolta voi kysyä apua yrittäjyysasioissa. Ja hyvä, että on avulias tilitoimisto. Kaverini on alkamassa yrittäjäksi, hänellä onneksi on myös yksi vanhemmista jolla on yrittämisestä kokemusta. https://www.tilihelppi.fi/

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.