MISSÄ PIHISTÄN, MIHIN PANOSTAN?

27 helmikuuta 2018
juhlat5

Heippa! Mun uudenvuodenlupaus on saada enemmän rahaa säästöön. Tästä syystä olen nyt miettinyt paljon sitä, että missä asioissa voisin rahaa säästää ja mitkä taas ovat sellaisia juttuja joista mielelläni maksan vähän enemmän. Koska tämä aihe on ollut mun elämässä nyt ajankohtainen niin ajattelin jakaa tämän listan myös tänne teille!

Välillä multa kysellään että miten mulla riittää rahat vaikka vähän kalliimpaan kosmetiikkaan tai elektroniikkaan, mutta mun salaisuus on nimenomaan siinä että olen tosi säästeliäs sellaisissa asioissa joihin en halua käyttää paljoa rahaa jolloin varoja säästyy sitten niihin juttuihin joissa tykkään hifistellä. Jos raha ja sen säästäminen tai sijoittaminen kiinnostaa niin suosittelen liittymään Facebookin Vauras Nainen-ryhmään, sieltä olen ainakin itse saanut paljon hyviä vinkkejä! Tässä lista asioista missä minä pihistän ja mihin panostan.

Mistä pihistän?

Ruokakulut. Tosi monella tämä kohta löytyy panostan-listan kärjestä, mutta mulle ruokakulut on sellainen asia missä mielelläni säästän rahaa, terveellisesti ja monipuolisesti voi nimittäin syödä myös tosi edullisesti! Me käydään harvoin ulkona syömässä ja sen sijaan teen terveellistä edullista kotiruokaa isoja määriä kerrallaan. Herkkuja ostetaan harvoin, ostokset tehdään usein Lidlissä ja hyödynnetään alennukset.

Kuntosali. Ostin syksyllä kolmen kuukauden jäsenyyden kuntosalille, mutta siellä tuli loppujen lopuksi käytyä niin vähän sen hintaan nähden, että aion jatkossa keskittyä ulkona juoksemiseen ja tehdä lihaskuntotreeniä kotona niin säästyy pitkä penni. 

Alhoholi.  Käyn baareissa tai ylipäätään juon alkoholia todella harvoin, sillä se on yksi asia mihin mua ei tällä hetkellä huvita laittaa rahaa, en myöskään polta. 

Lehdet. Mä en tilaa mitään lehtiä ja hyvin harvoin tulee nykyään enää irtonumeroitakaan ostettua. Luen mielummin blogeja ja uutiset näkee netistä ja telkkarista. 

Vitamiinit ja lisäravinteet. Tiedän, että näitä varmaan olisi hyvä käyttää, mutta tällä hetkellä käytän rahani muihin asioihin.

Trendivaatteet. Mielummin ostan sellaisia ajattomia klassikoita, joita voin käyttää monta vuotta kuin että ostelisin jatkuvasti vaatteita vaan koska haluan kokeilla jotain uutta trendiä. Muutenkin kiertelen paljon kirppareita ja ostan merkkivaatteita käytettynä.

Sukat, sukkahousut ja alusvaatteet. Samalla tavalla ne kalliimmatkin kuluvat käytössä ja menevät lopulta rikki, joten näihin en halua käyttää rahaa yhtään enempää kuin on ihan pakko.

Kodin pesuaineet. Tiskit tulee tiskattua ja lattiat pestyä niillä halvemmillakin aineilla. 

Mihin panostan?

Kosmetiikka. Mä olen testannut todella paljon erilaisia kosmetiikkatuotteita ihan kaikista hintaluokista ja tiedän että hyviä tuotteita voi löytää myös tosi edullisesti. Mutta itselleni parhaiten sopivat jutut olen löytänyt vähän kalliimmilta merkeiltä ja niihin tykkään panostaa. Esimerkiksi Anastasia Beverly Hillsin contour kittiä, kulmaväriä, siveltimiä tai luomivärejä en enää vaihtaisi pois.

Kauneudenhoito. Tuohon edelliseen kohtaan liittyen mulla on ripsienpidennykset, kynnet ja hiukset aina kunnossa,  se on mulle sellaista itsensä hemmottelua mihin mielelläni käytän vähän ekstraa.

Lääkärikulut. Jos tarvitsen lääkäriä oli kyse sitten gynekologista, hammaslääkäristä tai psykiatrista niin käyn aina yksityisellä, sillä mun omien kokemusten mukaan niin vaan saa parempaa palvelua ja hoitoon pääsee usein nopeammin. Omasta terveydestäni en halua koskaan tinkiä. 

Elektroniikka. Mulle on tärkeää jo ihan töidenkin takia, että mun tietokone, kamera ja puhelin ovat laadukkaat ja että niistä löytyy kaikki tarvitsemani ominaisuudet sekä paljon muistia. 

Työvälineet. Teen työkseni ripsienpidennyksiä ja kaikki mun tarvikkeet on tosi laadukkaita, jotta mun työskentely olisi mahdollisimman vaivatonta ja että asiakas saa vain parasta.

Matkustaminen. Kun reissuun lähdetään niin silloin ei pihistellä vaan nautitaan, shoppaillaan ja pidetään hauskaa. Lyhyemmilläkin matkoilla kotimaassa valitsen bussin sijaan mielummin junan Ekstra-luokan, koska tykkään matkustaa rauhassa ja mukavasti.

Arjen pienet ilot. Kukkakimppu, erikoiskahvi tai tuoksukynttilä, varsinkin viikonloppuisin on kiva piristää itseään tälläisillä pienillä asioilla.

Petivaatteet, astiat ja pyyhkeet. Me vietetään paljon aikaa kotona ja halutaan että sieltä löytyy sellaisia pieniä arjen ylellisyyksiä kuten laadukkaista materiaaleista valmistetut pyyhkeet ja petivaatteet ja että esimerkiksi kaikki astiat on samaa sarjaa Iittalaa tai Marimekkoa.

Jokaisella on omat säästökohteensa ja ne asiat joihin mielellään käyttää enemmän rahaa. Missä sinä pihistät ja mihin tykkäät panostaa? Kivaa uutta viikkoa!

-Kristiina

4 kommenttia

 1. Tosi kiva lukea sultakin tää postaus! Oot kyllä ihan oikeassa siinä, että terveellisesti voi syödä kans halvalla. Tollaset arjen pienet ilot ovat kyllä hyvä panostuksen kohde♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, mukavaa että tykkäsit! Joo terveelliseen ja monipuoliseen ruokaan ei ole pakko käyttää hirveitä summia kun tekee itse ja vertailee hintoja! :)

  VastaaPoista
 3. Oon niin samaa mieltä tosta lääkäriasiasta! Aina yksityiselle, koska pääsee heti ja saa laadukasta hoitoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Joo mielellään siitä maksaa, että hoitoon pääsee nopeammin ja kaikki sujuu niinkuin pitää. :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.