| #HOMEDECOR |

03 huhtikuuta 2015
Heippa! Oon kirjoitellut paljon viimeaikoina syvällisempää tekstiä, joten nyt halusin tehdä vaihteluksi taas toisenlaisen postauksen. Kevät on mulle sisustamisen aikaa, kuulun juuri niihin naisiin, jotka ensimmäisenä keväisenä päivänä tekevät suursiivouksen, istuttavat kukkia ja sisustavat kotia. Mulle herää talven jälkeen sellainen vihreyden ja kukkien kaipuu, niimpä ensimmäiseksi tänä keväänä hainkin asuntoomme vähän kasveja. Tosin kaikille sellaisille pinnoille, jonne kissa pääsevät, joudun laittaa tekokasvit, sillä kisuilla on tapana jyrsiä kaikki kasvit ihan silpuksi... Ei sen puoleen, kyllä näistä muovikasveistakin pikkuruisia hampaanjälkiä löytyy, mutta eivät ne niille mitään vahinkoa saa aikaan, vaikka yritys on selvästi kova, hahah! Mutta ei tämän pitempiä selostuksia, tässä yksityiskohtia meidän kodista! 


Mulle on tosi tärkeää miltä meidän koti näyttää, sillä huomaan ympäristöllä olevan suuri vaikutus vointiini. Epäjärjestys ja sotku ahdistaa, jos kaikki on siististi järjestyksessä, tuntuu se tuovat järjestystä pääni sisäiseen kaaokseen ja sekasotkuun. Niimpä meillä on aina tuoreita kukkia, tuoksukynttilöitä ja paikat järjestyksessä. Toisaalta jos oppisin löytämään sen rauhan ja järjestyksen itse itsestäni, ei mun ehkä sitten tarvitsisi siivota niin pakonomaisesti.. Kuitenkin, rakastan sitä tunnetta kun olen ensin kokopäivän siivonnut ja sitten saan istahtaa sohvalle ihastelemaan siistiä asuntoamme. 

Vaikuttaako ympäristö teidän mielialaan?

6 kommenttia

 1. Olen kyllä kans samanlainen, että kodin viihtyvyys ja siisteys vaikuttaa mun omaan mielialaani todella paljon. Varsinkin masennukseen sairastumisen jälkeen kodin viihtyvyys on mulle tärkeää. Siisteys ja viihtyvyys rauhoittaa mua ja poistaa ahdistuneisuutta. Jos kotini on sekaisin koen että se heijastaa sitä mitä pääni sisällä tunnen. Juuri sellaista sekasortoa ja ahdistusta. Jos kotona on kaikki paikallaan ja vaikutelma on rauhallinen oloni on samanlainen.
  Ja kasvit on kans tärkeitä ne rauhoittaa. :)
  Itselläni on myös kaksi kissaa jotka syö aidot kasvit joten meilläkin on tekokasveja mutta ne ovat myös kauniita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ollaan tuossa asiassa sitten kyllä ihan samanlaisia! :) Hahah juu kisuilla tuntuu olevan joku pakkomielle noihin kasveihin, mutta onneksi tosiaan nuo tekokasvitkin on nättejä ja rauhoittavia!

   Poista
 2. Teillä on kyllä niin kaunis koti, ihania yksityiskohtia! :)

  Ja kyllä mullakin ympäristö vaikuttaa mielialaan, on ihanaa ku on siistiä ja tavarat kauniisti järjestyksessä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että joku muukin kokee kodin viihtyvyyden noin tärkeäksi! Mä olen kauhea materialisti ja tulen iloiseksi kauniista asioista :) Nyt asun kämpässä josta ei vaan saa kaunista tekemälläkään ja koen sen todella ahdistavaksi ajoittain. Yritän kokoajan pienillä asioilla pitää kämpän oman näköisenä ja siistinä että viihtyisin. Kiva huomata etten ole ainoa tämän asian kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulle tuottaa paljon iloa tosi pienetkin uudet sisustusjutut, esim. noi siniset kukat tuossa maljakossa, jotka makoivat lähimarketissa euron verran! :D On kyllä ahdistavaa jos asunnossa on rumat seinät, lattiat yms.mikä kyllä vaikuttaa viihtyvyyteen paljon, mutta onneksi juuri niillä pienillä omannäköisillä jutuilla saa jo paljon aikaan! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.