Unelma Vuosi - 2016

06 maaliskuuta 2016
Huomenta! Täällä on herätty jo ennen yhdeksää, joten aamukahvit on nautittu, kävelylenkki tehty ja ruoka on uunissa. Mä niin rakastan näitä rentoja sunnuntaiaamuja! Kevät on aina ollut mun mielestä tosi inspiroivaa aikaa ja oon ollut niin innoissani maaliskuun alkamisesta. Olen mm. tehnyt perusteellisen kevätsiivouksen, sisustanut kotia, haaveillut uusista kevätvaatteista sekä nauttinut auringonpaisteesta ja kuivasta asfaltista. Vielä täytyy kuitenkin pitää talvisaappaat jalassa, me lähdetään nimittäin lauantaina viikoksi Leville Tonin ja mun perheen kanssa. Mä en edes muista koska olisin viimeksi ollut reissussa, joten tuo loma tulee kyllä tarpeeseen! 


Tiistaina palasin takaisin työharjoitteluun kuukauden sairasloman jälkeen ja se on kyllä tehnyt mulle pelkästään hyvää. Mä tykkään tavallisesta arjesta ja ilman niitä päivästä toiseen toistuvia rutiineja oon jotenkin ihan hukassa. Mulla on ollut paljon energiaa ja tuntuu siltä, että nuo alkuvuoden sairastelut ja muut stressinaiheet alkavat pikkuhiljaa olla historiaa. Mun opiskelutkin ovat niin hyvällä mallilla, että jos kaikki menee sunnitelmien mukaan  koulu ja työharjoittelu loppuu huhtikuun alussa ja mulla on merkonomin paperit kädessä! Yhteishakukin on tehty ja ensi syksyn suunnitelmat alkavat vähitellen hahmottua. 


Osallistuin viime syksynä Unelma Itsestä-nettivalmennukseen ja sain siihen liittyvien materiaalien lisäksi blogiyhteistyönä tämän Unelma Vuosi-kirjan. Mun oli tarkoitus alkaa tätä täyttämään jo tammikuussa, mutta koska silloin ei ollut siihen voimia päätin jättää sen odottamaan parempia päiviä. Tänä aamuna otin kirjan hyllystä ja aloin sitä kirjoittamaan. Unelma Vuosi-kirja rakentuu siis kahdestatoista luvusta ja ne on suunniteltu siten että jokaiselle kuukaudelle on oma teema jonka kanssa työskentelet. Tosin, itse olen tänä aamuna mennyt läpi jo kahden kuukauden materiaalit, joten tyyli on vapaa, hahah! Kirjassa käsitellään mm. keinoja joiden avulla omat unelmat ja tavoitteet voi saavuttaa, pohditaan kiitollisuuden voimaa, seurataan sydäntä ja huolehditaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Eli aika samoja juttuja kuin tuossa Unelma Itsestä-valmennuksessa, mutta asioita tarkastellaan unelmien saavuttamisen näkökulmasta eikä niinkään keskitytä siihen terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. 


Ensimmäisessä luvussa pohditaan omia unelmiamme ja selvitetään millaisilla keinoilla ne voisimme saavuttaa. Myös Unelma Itsestä-valmennuksesta tuttu kiitospäiväkirja aloitetaan ensimmäisessä luvussa ja se on ehdottomasti mun suosikki kaikista kirjassa mainituista työkaluista. Helposti kiireisen arjen keskellä tuodaan esille asioita jotka ovat huonosti, jolloin ne kaikki kivat jutut joista saamme olla kiitollisia unohtuu. Juuri siksi tekee niin hyvää välillä oikein ajatuksella pohtia mitä kaikkea kaunista ja hyvää elämässämme onkaan. 

Jos tämä kirja teitä kiinnostaa, niin sen voi ostaa helposti Unelma Itsestä-verkkokaupasta hintaan 36€. Sivuja siinä on yli 300, joten luettavaa ja kirjallisia harjoituksia siinä kyllä riittää. Haluaisin kuulla minkälaisista asioista te tänään unelmoitte ja miten aiotte tehdä niistä totta? Mukavaa sunnutaipäivää toivottaa Kristiina! 

*Postaus toteutettu yhteistyössä Unelma Itsestä-valmentaja Tuuli Kaunisluonnon kanssa. 

7 kommenttia

 1. Kuulostaa kivalta kirjalta :) mie unelmoin siitä, että saan elää onnellisena miulle rakkaiden ihmistrn kanssa ja että meillä on kaikki hyvin :) unelmoin myös omasta kodista ja kissanpennusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo sitä se kyllä on! Sun unelmat kuulostavat kauniilta! :)

   Poista
 2. Sun maaliskuuhan kuullostaa ihan hyvin alkaneelta ^_^
  Tsemppiä vaan työharjottelun jatkamiseen! Mahtavaa että pääsee jatkamaan!
  Itsekin kaipaa monia arkisia juttuja, työntekokin tai koulu tai muu päivärutiinijuttu on paljon enemmän kuin se ilmeisin syy, sillä siellä saa sosiaalisuutta, pääsee eri ympäristöön, tulee päivärytmiä ja vaikka mitä muuta. :)

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, joo mulle itselle ainakin on nuo arjen rutiinit hirmu tärkeitä! Kivaa tiistaipäivää sulle! :)

   Poista
 3. Onko tämä kirja siis erillinen siitä koko projektista, kun luulin että se alkoi jo viime syksynä? Vai miten tuo homma siis toimii / on toiminut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista! Tuo Unelma Vuosi-kirja on Unelma Itsestä-jatkovalmennuksen työkirja, mutta sitä voi täyttää myös itsenäisesti niinkuin minä nyt teen! :)

   Poista
 4. Blogisi on ihana - kuin myös sinä! <3 Minun suurin unelmani on tällä hetkellä päästä uudelleen terapiaan, jottei anoreksia pääsisi enää enempää niskan päälle.. Unelmoin myös pääseväni VIHDOIN opiskelemaan (kolmas yritys).

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.