Vinkkejä kauniimpaan Instagram-tiliin

02 huhtikuuta 2017
PicMonkey Collage21

Tänään olisi luvassa vinkkejä kauniin ja yhtenäisen Instagram-feedin luomiseen ja sitä kautta uusien seuraajien saamiseen. Instagram-tili on mulle kuvagalleria jonka rakentamisesta nautin, kanava jolla haluan välittää inspiraatiota ja hyvää fiilistä. Sitä kautta saan myös esimerkiksi mahdollisuuksia erilaisiin yhteistöihin, joten se toimii tavallaan käyntikorttina blogilleni sekä Youtube-kanavalleni. Omaa Instagram-tiliään voi siis myös ajatella yrityksenä tai yritystoimintana, jolloin siihen panostaminen on erityisen tärkeää. Tälläinen suunnittelu ei tietenkään ole välttämätöntä, mutta ainakin mun suosikki IG-tileissä kuvat, värit ja filtterit sopivat kauniisti toisiinsa. Aloitetaan! 

1. Päätä kuviesi teema, päävärit ja filtterit joita käyttämällä saat yhtenäisen ja kauniin kokonaisuuden. Poista kaikki turhat kuvat jotka eivät sovi uuteen teemaasi. Vaikka kuvasi olisivat hyvinkin erilaisia keskenään kokonaisuutta pystyy hallitsemaan värimaailmaan ja kuvien asetteluun panostamalla ja siihen loistava työkalu on appi nimeltä UNUM. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se näyttää miltä Instagram-feedisi tällä hetkellä näyttää ja sen yläpuolella on tyhjiä ruutuja joihin voit ladata uusia kuvia, vaihdella niiden paikkaa jne. joten on helppoa miettiä sopiiko haluamasi kuva yhteen jo julkaisemiesi kuvien kanssa. 

2. Rakenna kuvagalleriaasi omaa visuaalista silmääsi miellyttäen, mutta ota myös huomioon seuraajiesi toiveet. Älä esimerkiksi julkaise liian montaa kuvaa päivässä, sillä varsinkin jos seuraajasi ei seuraa useita tilejä täyttyy hänen etusivunsa vain sun kuvista mikä saattaa ärsyttää joitakin ihmisiä. Tähän tosin syyllistyn välillä itsekin kun olisi hirveä määrä kivoja kuvia julkaistavaksi, mutta yritän hillitä itseni! :)

3. Mieti aina kuvattavan taustaa ja ota kuvat luonnonvalossa jos se on mahdollista, sillä mikään määrä filttereitä ei pelasta pimeää ja rakeista kuvaa. Kuvasta tulee mielenkiintoisempi kun siinä ollaan tekemässä jotain tai kun kohdetta kuvataan erilaisessa ympäristössä kuin on yleensä totuttu. Ylemmässä kuvassa kukkakimppu on pöydän sijaan sylissäni ja alemmassa kuvassa termospullo laskettelurinteessä. 

PicMonkey Collage23

4. Pyri persoonallisuuteen ja oman tyylin löytämiseen, no one is you and that is your power. On ihan turhaa kopioida oma feedi näyttämään tismalleen samanlaiselta kuin jollain toisella. Kokeile erilaisia tyylejä, värejä ja filttereitä esimerkiksi tuota UNUM-appia käyttämällä mikä on ainakin mua auttanut hahmottamaan omaa tyyliäni. 

5. Mieti tarkkaan sopivia hashtageja ja kuvatekstiä, tägi ei saa olla liian yleinen sillä muuten kuvasi hukkuu muiden samanlaisten kuvien alle sekunneissa. Tämän koen ainakin itse vähän haasteelliseksi, mutta kokeilemalla sitä oppii että mitkä tägit sopivat parhaiten eri tilanteisiin.

6. Mikäli haluat lisää seuraajia niin muista kommunikointi, keskity erityisesti kommentoimaan ja tykkäilemään oman kanavasi kanssa samankaltaisia tilejä. Jos oma sisältösi on houkuttelevaa ja laadukasta niin saat varmasti lisää seuraajia myös omalle tilillesi. 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli jollekin apua, kerro myös ihmessä jos sulla on tähän listaan jotain lisättävää! Minut löytää Instagramista nimellä @pitsisiivinkohtiunelmia, seuraan mielelläni takaisin samantyyppisiä tilejä! :) Kivaa sunnuntaipäivää toivottaa Kristiina! 

8 kommenttia

 1. Voi täytyypä heti mennä testaamaan tuota UNUMia, kiitos vinkeistä! (:

  VastaaPoista
 2. Erinomaisia vinkkejä, vaikka itselläni onkin vähän iskenyt "laiskuus" Instagramin suhteen... :D Pakko sanoa muuten, että oot itse kyllä onnistunut feedissäsi loistavasti, se on yhtenäinen, kaunis ja kiinnostava. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi helppoja vinkkejä! Itellä ei oo tapana katsoa, miltä feed näyttää mutta olisihan se aina kivempaa, jos se miellyttäisi silmää. Ehkä vielä joskus alan tarkemmaksi sen kanssa :D UNUMista en ole ennen kuullutkaan, täytyypä pistää korvan taakse.
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kiva että tykkäsit! Suosittelen testamaan tuota appia! :)

   Poista
 4. Katsoin videosi youtubesta lääkkeistä. Minua jäi mietityttämään mitä unilääkkeitä olet syönyt ja mikä se virkistävä lääke on? Itselleni iski unettomuus yhtäkkiä stressaavan elämänvaiheen takia ja sen jälkeen on mennyt useampi vuosi unilääkkeillä, eikä uni kyllä tule, jos ei niitä syö. Vieraissa paikoissa harvoin niilläkään saa. Kokeilin alkuun KAIKKI lääkeryhmät ja mikään ei auttanut.... Jestas se fiilis kun syö unilääkkeitä, mutta ei silti nuku 3 kuukauteen yhtään :D Ei kiitos enää koskaan sitä. Itsellä lopulta toimi Atarax (antihistamiini). Ei mitään sivuoireita ja vienyt myös ahdistuhäiriöni pois, koska tämä jotenkin tasaa ja rentouttaa mieltä ja elimistöä. Sisareni syö samaa samaan vaivaan ja hänelläkin toiminut. Oletko itse kokeillut koskaan Atraxia?

  Nyt kauan syöneenä, olen tosin alkanut miettiä, että olenko muuttunut tunteettomammaksi ja jotenkin välinpitämättömämmäksi tämän myötä. Myös muisti on hiukan huonontunut. Toisaalta se ympäri vuorokauden valvominen on vielä niin hyvässä muistissa, että ei tee mieli edes lähteä kokeilemaan ilman lääkkeitä nukkumista. Itsellä kun meni vuosi lääkkeilläkin "parantua".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mä en halua kertoa mun lääkkeiden nimiä yms. julkisesti täällä blogissa tai videoilla, joten voisitko laittaa mulle aiheesta yksityisviestiä esimerkiksi sähköpostiin tai Facebookkiin? :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.