Riesana rytmihäiriöt

07 lokakuuta 2017
Heippa! Minusta ei ole kuulunut hetkeen mitään sillä mun riesana on olleet rajut sydämen rytmihäiriöt. Ne ei sinänsä ole mikään täysin uusi vaiva, sillä kun neljä vuotta sitten sairastuin anoreksiaan mulla oli niitä pahimmassa vaiheessa aliravitsemuksen takia jatkuvasti, mutta kun aloin toipumaan ne vähenivät ja sen jälkeen sattuneet tykyttelyt on aina vaan tulkittu ahdistuneisuudeksi. 

Nyt viikon sisällä mut on viety ambulanssilla sairaalaan kaksi kertaa rajujen rytmihäiriöiden takia. Molemmilla kerroilla istuin illalla sohvalla telkkarin ääressä kun yhtäkkiä sydän alkoi tykyttää niin nopeasti että rintaan ja päähän tuli voimakas puristava kipu enkä pystynyt hengittää ja lopulta menetin tajuni. Sairaalassa sain lääkettä jolla rytmi saatiin lopulta normaaliksi ja sain mukaani reseptin beetasalpaajia, mutta näitä kohtauksia on tullut lääkkeistä huolimatta.

holter4

Tiistaina aloitettiin Holter-tutkimus eli sydämen pitkäaikaisrekisteröinti, rintaan kiinnitettiin sydämen sähkökäyrää rekisteröivät johdot ja sen laitteen kanssa piti elää vuorokausi. Tutkimuksessa tarkastellaan mahdollisia eteis-tai kammioperäisiä lisälyöntejä tai nopeita rytmihäiriöitä, tutkitaan eteiskammiojohtumista ja poissuljetaan sydämen toiminnan vaaralliset tauot. Tutkimuksen avulla pitäisi siis selvitä rytmihäiriöiden luonne ja miten niitä aletaan hoitamaan. 

Laite oli sinänsä aika harmiton, sillä se jäi aika hyvin piiloon vaatteiden alle eikä juurikaan haitannut normaalia elämää mutta se kutina! Vaikka hoitaja sanoi laittavansa rintaan tulevat tarrat kiinni liimalla jonka ei pitäisi allergisoida niin heti sairaalasta lähdettyä rintaa alkoi kutittaa älyttömästi ja sitä jatkui vielä pari päivää laitteen irrottamisen jälkeenkin, teki mieli repiä kone irti samantien mutta sitä oli pakko vaan sietää. "Onneksi" sain sellaisen tykytyskohtauksen laitteen ollessa minussa kiinni, joten mahdollinen rytmihäiriö saatiin toivottavasti nauhalle ja sitä voidaan tutkia, tulokset saan ensi viikon tiistaina. 

Tää koko juttu on jotenkin vetänyt mun mielen tosi matalaksi, koska oon kokenut nämä kohtaukset pelottavina varsinkin kun syytä ei vielä tiedetä ja koska meillä on suvussa paljon erilaisia sydänsairauksia sepelvaltimotaudista sydänäkkikuolemiin pelkään tietysti että mulla on joku vakava sairaus. On myös kuulemma mahdollista että anoreksia on jotenkin vaurioittanut mun sydäntä. Kaikista pahimmalta tuntuu tämä epätietoisuus, sairaalasta sanottiin että niin kauan kuin ei varmasti tiedetä mistä on kyse täytyy ottaa tosi rauhallisesti enkä esimerkiksi kuntosalille jonne juuri hankin kortin saa mennä nyt ollenkaan, myös kahvi, energiajuomat ja alkoholi kiellettiin. 

Mulla on kyllä ollut viime aikoina aika paljon stressaavia juttuja mun elämässä ja siitä on tullut mun lähipiirissä jo sellainen sisäpiirivitsikin että miten paljon kaikkia ikäviä asioita voi yhden ihmisen kohdalle sattua. :D Jos tästä pitää jotain positiivista kaivaa niin hyvä että tämä asia tuli nyt ilmi ja sitä tutkitaan, ehkä ne mun aikaisemmatkin paniikkikohtaukseksi tulkitut sydämen tykytyksetkin ovat olleet jotain muuta ja niihin löytyy nyt joku järkevä selitys? Niin paljon olen vuosien varrella  saanut lääkäreiltä vähättelyä oireistani, on niin helppoa käännyttää takaisin kotiin tutkimatta mielenterveyspotilaan leima otsassa.. Onneksi nyt olen saanut ymmärrystä ja asiantuntevaa hoitoa. Kerron sitten teille mitä lääkäri mulle sanoo, hyvää viikonloppua toivottaa Kristiina! 

6 kommenttia

 1. Hei! Tiedän tunteen kärsin itse myös rytmihäiriöistä. Pelottavalta ne tuntuu siihen ei välttämättä totu. Itse käyny sydänleikkauksessa 1.12.2016. Tsemppiä sulle, toivottavasti selvii noi rytmihäiriöiden syy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Voi tosi ikävä kuulla että sulla on niitä myös ja olet ihan leikkaukseen asti joutunut, hirmuisesti tsemppiä sulle! <3 Joo pelottavalta ne tuntuu varsinkin kun ei tosiaan syytä olla vielä löydetty, mutta toivottavasti tiistain lääkärikäynnin jälkeen asiat selkenee edes vähän. :)

   Poista
 2. Voi ei, kuulostaa niin ikävältä ja ahdistavalta :( Hienoa kuitenkin, että oot saanut hyvää hoitoa ja asiaa selvitetään. Toivottavasti syy selviää pian ja saat apua. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joo onhan tää tosi inhottavaa mutta ei auta muuta kun odottaa noita Holterin tuloksia! :)

   Poista
 3. Tiedän, miten pelottavaa tuo on, sillä omassa lähipiirissäni on käytetty samanlaista seurantalaitetta myös ja selvitelty rytmihäiriöitä. Toivottavasti ne ovat vaarattomia, sellaisiakin on nimittäin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! <3 Joo toki on paljon niitä vaarattomiakin mutta ihmismieli on vähän sellainen että kun ne voivat myös olla haitallisia niin tottakai sitten sitä alkaa pelkäämään. :D Mutta toivotaan parasta!

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.