Kaikki ripsienpidennyksistä

21 maaliskuuta 2018
Heippa! Teen työkseni ripsienpidennyksiä Kauneuskeskus Luxissa Lapualla ja vastailen päivittäin asiakkaideni kysymyksiin pidennysten kestosta, hinnoista, hoidosta ja milloin mistäkin. Päätin nyt kasata ammattilaisen vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ripsienpidennyksistä ja jos olet pidennysten laittoa harkinnut niin tämän postauksen luettuasi tiedät niistä kaikki perusasiat. Kuvissa olen minä ja volyymiripseni, ne ovat 10 mm pitkät ja kaarevuus on D.

Mitä on ripsienpidennys?

Ripsienpidennyksissä omien luonnonripsien tyveen liimataan yksitellen synteettisiä ripsikuituja, jolloin ripsistä saadaan näyttävät ilman ripsiväriä. Kuidut kiinnitetään ripsienpidennyskäyttöön suunnitellulla ripsiliimalla. Ripsienpidennyksillä asiakkaan ripsistä saadaan luonnolliset tai näyttävän tuuheat asiakkaan toiveesta ja ripsilaadusta riippuen. Niiden tarkoitus on korostaa silmiä ja ripsiä. Kuituja löytyy paljon eri värisiä, pituisia ja kaarevuuksia ja niihin voidaan liimata koristeeksi kristalleja.

Ihmisen silmässä on tavallisesti noin 50-150 ripseä ja niiden määrä vaikuttaa siihen miten tuuheat pidennyksistä saadaan. Ripsikuitu tipahtaa pois luonnonripsesi uusiutuessa. Luonnonripsen elinkaari vaihtelee yksilöllisesti kolmesta kahdeksaan viikkoon.  Jotta ripset pysyy juuri laitetun näköisinä niin niitä täytyy käydä huollattamassa yleensä 3-4 viikon välein, huollossa ylikasvaneet ripset irrotetaan ja pudonneiden ripsien tilalle laitetaan uudet. Huolto on aina nopeampi ja hinnaltaan edullisempi kuin uusien ripsien laittaminen. Ripsienpidennykset voi kasvattaa pois tai ne voi poistattaa ammattilaisella milloin tahansa siihen tarkoitetulla poistoaineella.

ripsienpidennykset volyymiripset kristiina laakso

Klassiset vai volyymiripset?

Klassisissa ripsienpidennyksissä jokaiseen omaan ripseen liimataan yksi ripsikuitu kun taas volyymiripsissä käytetään uutta menetelmää, jossa yhteen ripseen liimataan useampi ripsikuitu viuhkana. Se ei kuitenkaan rasita omia ripsiä klassisia enempää, sillä volyymiripsikuidut ovat kolme kertaa ohuempia kuin klassiset ripsikuidut. Kuiduista tehdään viuhkat jolloin paino levittyy omalle ripselle tasaisemmin. Volyymiripsikuituja voidaan siis liimata useita vahingoittamatta omia ripsiä. Asiakas voi itse valita kuinka paljon kuituja viuhkaan liimataan riippuen siitä haluaako hän näyttävämmän vai luonnollisemman lopputuloksen. Klassisten ripsien laittaminen on vähän nopeampaa ja aikaa kuluu noin kaksi tuntia, volyymeihin on hyvä varata 2,5-3 tuntia. Jos sinulla on todella paljon omia ripsiä niin aikaa menee luonnollisesti enemmän kuin asiakkaalla jolla omia ripsiä on vain vähän.

Olen itse kokeillut molempia, mutta volyymiripset ovat henkilökohtainen suosikkini, sillä tykkään näyttävistä ja tuuheista ripsistä. Niiden keveyden ansiosta ne myös tuntuvat silmissä mun mielestä mukavammilta ja ripset näyttävät hyvältä myös pidemmällä huoltovälillä niiden tuuheuden ansiosta. Toisin kuin moni luulee, niin volyymitekniikalla voidaan tehdä myös tosi luonnollisia ripsiä, joten voit valita volyymiripset vaikket haluaisi kovin näyttävää lopputulosta! 

Miksi laitattaa ripsienpidennykset?

Ripsienpidennykset korostavat katsetta ja helpottavat arkea kun ripsiväriä ei enää tarvitse laittaa. Ennen mullakin meni aamuisin ihan vaan arkimeikkiin tosi paljon aikaa, mutta nyt kun mulla on ripsienpidennykset sekä värjätyt kulmat niin näytän huolitellulta myös ilman meikkiä. Ennen käytin tekoripsiä, mutta kyllästyin niiden liimaamiseen eivätkä ne mielestäni näytä niin kauniilta kuin oikeat pidennykset.

ripsienpidennykset volyymiripset kristiina laakso
Miten ripsienpidennyksiä hoidetaan?

Kuulen asiakkailta jatkuvasti sitä, että joku on joskus kieltänyt kastelemasta tai pesemästä ripsipidennyksiä mutta se ei ole totta. Luonnonripset suojaavat silmiä pölyltä, lialta ja rasvalta ja ne kaikki kertyvät ripsiin minkä vuoksi on erittäin tärkeää että ripset puhdistetaan päivittäin varsinkin jos käyttää paljon meikkiä. Mikäli ripsiä ei pese säännöllisesti ripsien tyveen kertyy likaa ja rasvaa mikä heikentää pidennysten pysyvyyttä ja altistaa silmätulehduksille. Öljy liuottaa ripsiliimaa, joten puhdistustuotteen, meikkien ja meikinpoistoaineiden tulisi olla öljyttömiä. Jos et halua ostaa erikseen pidennyksille tarkoitettua puhdistusainetta niin marketeista löytyy useita tähän tarkoitukseen sopivia tuotteita, esim. vaahtoutuva vauvashampoo tai L300-puhdistusvaahto. Parhaan lopputuloksen saat kuitenkin ripsienpidennyksille tarkoitetulla puhdistusaineella. Vaikka kuivaan juuri laitetut ripset nanokuivaajalla niin en suosittele kastelemaan niitä ensimmäisen 24 tunnin aikana, jotta liima saa kuivua rauhassa. Sen jälkeen voit peseytyä ja puhdistaa ripset normaalisti. Saat minulta mukaasi ripsiharjan, jolla voit harjata ripsiä jos ne ovat esimerkiksi yön aikana menneet vähän päällekkäin. 

Voinko laittaa ripsienpidennykset jos käytän piilolinssejä?

Käytän itsekin piilolinssejä eikä minulla ole koskaan ollut mitään ongelmia niiden ja ripsien kanssa. Pidennykset toki vaikuttavat vähän siihen asentoon kuinka piilarit laitat silmään ja otat ne pois mutta nopeasti siihen tottuu. Suosittelen ottamaan piilarit pois silmistä ripsihuollon ajaksi, sillä ne voivat ärsyttää silmiä joita täytyy pitää laiton aikana kiinni useamman tunnin. 

Voinko laittaa ripsienpidennykset jos olen raskaana?

Tutkimukset eivät ole osoittaneet haittaa ripsienpidennyksistä äidille tai vauvalle, joten voit huoletta laitattaa pidennykset vaikka olisit raskaana. Sanotaan, että hormonitasapainon muutokset voivat vaikuttaa ripsien pysyvyyteen, mutta minulla on ollut useita raskaana olevia asiakkaita ja kaikilla on ripset pysyneet ihan normaalisti. Ripsienlaitossa asiakas joutuu makaamaan paikoillaan ainakin pari tuntia, mikä kannattaa ottaa huomioon jos makaaminen tuntuu raskauden takia hankalalta.

ripsienpidennykset volyymiripset kristiina laakso

Kärsiikö omat ripset pidennyksistä? 

Eivät kärsi kun ripset on tehty oikein ja laittaja on ammattilainen. Jos sinulla on sellainen kokemus, että omat ripset on huomattavasti kärsineet pidennyksistä niin ne ovat todennäköisesti olleet liian pitkät tai raskaat hennoille ripsillesi. Ammattilainen kuuntelee asiakkaan toiveita, mutta ottaa aina huomioon asiakkaan ripsilaadun ja tekee pidennykset sellaisiksi että omat ripset ne hyvin jaksaa kantaa.

Voinko enää hieroa silmiä?

Ripsienpidennysten käyttäjän tulee välttää mekaanista rasitusta, kuten silmien hinkkaamista tai ripsientaivuttimien käyttöä, sillä se irrottaa ripsiä. Eli jos silmää kutittaa ja tuntuu siltä että sitä on pakko hieroa niin tee se niin ettet koske ripsiin! 

Mistä tiedän millaiset ripset sopii minulle parhaiten?

Sinun ei tarvitse etukäteen tietää muuta kuin se että haluatko klassiset vai volyymit, sillä volyymeiden teossa menee yleensä vähän kauemmin jolloin täytyy varata pidempi aika. Muuten sinun ei tarvitse tietää ripsistä mitään, vaan ammattilaisen kanssa voitte yhdessä keskustella mikä pituus ja kaarevuus olisi itselle parhaiten sopiva. Joku tykkää tosi pitkistä ja kaarevista ripsistä, mutta jos käytät esimerkiksi silmälaseja niin silloin lyhyemmät sopivat sinulle paremmin. 

Monella tuntuu olevan sellainen käsitys, että pidennysten kanssa eläminen ja niiden hoitaminen on jotenkin tosi hankalaa vaikka asia on ihan päinvastoin! Kun muistat vaan niiden puhdistamisen ja käyt välillä niitä huoltamassa niin ne helpottavat arkea todella paljon! Ei enää ripsivärin tai tekoripsien kanssa sotkemista vaan saat kauniit ja kestävät ripset jotka korostavat kauniisti kasvojasi. 

Jos sulle jäi ihan mitä tahansa kysyttävää niin vastaan mielelläni, mikäli haluat varata minulle ajan ripsienpidennyksiin niin tarkemmat ohjeet löydät täältä! 

3 kommenttia

  1. Tää oli tosi valaiseva ja hyvin tehty postaus! Hyvin sai tietoa ripsienpidennyksistä :) Itselläni ei ole niitä ikinä ollut mutta haluaisin kovasti joskus edes kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti, kiva kuulla että tykkäsit ja sait uutta tietoa! Rohkeasti vain ripsiä kokeilemaan! :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hyödyllinen postaus ja mielenkiintoista luettavaa, vaikken ripsienpidennyksiä oo harkinnutkaan :) Onko ripsiliimat yleensä hyvin siedettyjä vai onko liimojen kanssa tullut ongelmia?

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.