Helppo Neulevinkki

30 syyskuuta 2015
Heippa! Mun on viime päivinä pitänyt pakostakin ottaa aikaa itselleni ja levätä, joten harrastuksille on ollut taas aikaa! Mä tykkään kovasti neuloa ja etenkin näin syksyllä on ihanaa käpertyä sohvannurkkaan, ottaa pehmeä lankakerä syliin ja alkaa kutomaan samalla kuumaa teetä hörppien. Mä en ole kovin taitava, mutta sitäkin innokkaampi opettelemaan kaikkea uutta, joten ostin hetki sitten ilmestyneen Novitan Sukkalehden. Perussukkia olen kutonut jo kyllästymiseen asti, mutta mun ymmärrys ei riitä monimutkaisiin kirjoneuleisiin. Ilokseni heti ensiaukeamilla oli kiinnostava sukkamalli, joka oli suunniteltu nimenomaan aloittelijoille, sillä siinä on käytetty pelkästään oikeita ja nurjia silmukoita! 


Tältä keskeneräinen sukkani näyttää tällä hetkellä. Mallissa on yhteensä viittä erilaista kuviota joista kaikki siis syntyvät pelkästään oikeita ja nurjia silmukoita yhdistelemällä. Neuleohjeet ovat ainakin mun mielestä usein tosi sekavia, mutta tämä ohje oli selkeä ja niinpä minäkin opin sitä hyvin tulkitsemaan. Mun makuun tämä ohjeen sukka näyttää tälläisenään vähän liian sekavalta kun erilaisia kuvioita on niin paljon, mutta halusin kuitenkin tehdä samanlaiset, jotta oppisin kaikki viisi neuletta. Kun kaikki kuviot tulevat tutuiksi on niistä sitten helppoa yhdistellä juuri sellaiset sukat kuin itse haluaa ja ilmeisesti se oli tämän koko sukkamallin ideana. 


Langaksi valitsin perinteisen Novita Seitsemänveljestä, tällä kertaa tuollaisena kanervanpunaisena. Se on niin ihanan syksyinen väri! Sukka edistyy hitaasti mutta varmasti, vaatii totuttelua tuo ohjeiden lukeminen, kun perussukkaan en ole niitä tarvinnut enää pitkään aikaan, hahah. Olen kyllä niin iloinen tuosta ohjeesta, sillä se inspiroi mua kokeilemaan uutta ja on kiva huomata omien taitojen karttuvan. Mielenkiinnolla olen selannut lehden muita malleja, ehkä mä seuraavaksi kokeilen noita pitkään ihailemiani palmikoita! Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tätä helppoa neulemallia, jos mä kerran osaan niin osaat sinäkin! ;) 


Perjantaina starttaa Seinäjoen käsityömessut jonne olen menossa viime vuoden tapaan. Siellä on niin kiva kierrellä ja kerätä uusia ideoita! Käsityötarvikkeiden lisäksi sieltä löytyy paljon mm. persoonallisia käsintehtyjä koruja ja asusteita joita pääasiassa sieltä metsästän. Tämä viikko on vähän tympeä kaikkine lääkärikäynteineen ja kouluun liittyvine järjestelyineen, mutta koitan nyt vaan keskittyä mukavampiin asioihin, kuten vaikka näihin sukkiin, kauniiseen syyssäähän ja tuleviin messuihin. :) Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta muita neulojia? Kivaa tiistaita! 

5 kommenttia

 1. mää neulon aina (syksyisin) kun jaksan :3 se on mukavaa puuhaa ♥

  VastaaPoista
 2. ihanaa kuviota! Mun pitäis kans keksiä jotain 'terapeuttista' tekemistä syysilloille :)
  risaistapolkua.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, suosittelen kyllä kutomista ja käsitöitä yleensäkin siihen tarkoitukseen! :)

   Poista
 3. Neulominen on aivan parasta terapiaa mun mielestä! Ei tarvi ajatella mitään tai sitten voi just ajatella kaikkea kaikessa rauhassa. Ongelmana vaan tapaa olla liian monta neuletta kesken yhtä aikaa... :) Täytyy varmaan messuillekin yrittää ehtiä kun ovat kerran noin lähellä. Mukavaa syksyn jatkoa! :)

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.