Olympus PEN E-PL7 + 14-42 mm EZ objektiivi

20 lokakuuta 2016
Heippa! Mun inspiraatio bloggausta kohtaan on ollut vähän kadoksissa siitä lähtien kun mun kamera meni rikki kesällä, kissa pudotti mun Canonin 600D.n lattialle niin että objektiivi hajosi ja itse runkoonkin tuli jotain häikkää. Onneksi olen tähän asti saanut lainata mun veljen omaa, mutta nyt hän tarvitsi sen takaisin ja minä jäin ilman toimivaa kameraa. Jotain oli tehtävä!

Mä oon haaveillut jo pitkään bloggaajien keskuudessa hyvin suositusta Olympuksen PEN E-PL7-mikrojärjestelmäkamerasta ja lopulta päätin ostaa sellaisen sen sijaan että alkaisin korjaamaan tuota vanhaa. Se on ollut ihan hyvä kamera, mutta pärjäisin hyvin pienemmälläkin, järkkäri jää usein kotiin ihan vaan siksi etten jaksa raahata sitä mukanani kun se on niin iso. Nämä kuvat jouduin luonnollisesti ottaa vielä veljen kameralla, mutta jatkossa luvassa kuvia vaan tällä uudella Olympuksella.


Uusi kamera saapui mulle tänään ja olen siihen ihan rakastunut, ensinnäkin tämä on kaunein kamera mitä olen ikinä nähnyt! Mä en koskaan oppinut säätämään kovin taitavasti mun Canonin asetuksia mistä syystä olen tosi iloinen siitä, että tämä Olympus on tosi helppokäyttöinen! Kamerasta löytyy manuaalisäädön lisäksi sekä taidesuodattimia että automaattiasetuksia, jotka tekevät kuvaamisen helpoksi. Kamera on pieni mutta pippurinen, kuvat ovat todella laadukkaita! 

Ostin kameran Verkkokauppa.comista hintaan 499€ ja siitä kirjoitetaan heidän sivuillaan näin: "Bloggaajan elämä ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta uusi PEN E-PL7 tekee korkkareissa mukulakivillä juoksemisestakin hieman inhimillisempää tehokkaan kuvanvakaajan ja kääntyvän näytön ansiosta. Sisäänrakennettu Wi-fi mahdollistaa kameran monipuolisen ohjaamisen ja laukaisun mobiililaitteella sekä kuvien nopean jakamisen. Kameran päälle OM-D.n  tapaan sijoitetulla säätökiekolla aukon ja suljinajan säätö käy helposti myös yhdellä kädellä."


Yksi syy miksi päätin ostaa tämä kameran on juurikin tuo sisäänrakennettu Wi-fi, jonka ansiosta kuvien siirto suoraan älypuhelimeen tai vaikka padille käy kätevästi. On mukavaa kun Instagramiin saa kuvia järkkärin laadulla! Ehkä parasta tässä on kuitenkin tuo pieni koko, olen varma että kuvia tulee jatkossa otettua huomattavasti enemmän kun ei enää tarvitse huolehtia siitä mihin kameran saa mahtumaan. Olympus PEN-kameroihin on myös tarjolla upeita Leather Collectionin-kameralaukkuja, joissa yhdistyy kauniisti muoti ja valokuvaus. Niitä on saatavilla kahdessa eri värissä, Just Nude ja Black like my dress - tuollaisen taidan ostaa itselleni joululahjaksi kunhan vaan osaan päättää kummasta väristä tykkään enemmän! 

Olisi kiva kuulla onko teillä kokemuksia tästä tai muista Olympuksen mikrojärkkäreistä? Itse ainakin suosittelen kyseistä kameraa lämmöllä ja se varmasti motivoi mua päivittämään blogia taas ahkerammin! 

------------------------------------------------
FOLLOW ME ON SOCIAL MEDIA
Instagram: @pitsisiivinkohtiunelmia

8 kommenttia

 1. Tuo on kyllä kaunis kamera ♥ Itselläni on se kutonen tästä ja olen ollut älyttömän tyytyväinen, joten en yhtään ihmettele seiskan olevan myös hyvä :) Tuo wi-fi on oikeasti todella kätevä ja usein käytössä ainakin itselläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä nätti! Odotan innolla että pääsen itsekin tuota wi-fiä tutkimaan tarkemmin! :)

   Poista
 2. Mulla on tällä hetkellä käytössä viisi vuotta vanha Canonin järkkäri ja oon alkanut pikkuhiljaa kaipaamaan uutta kameraa. Oon ihastellut just tätä Olympuksen kameraa, se vaikuttaa kaikinpuolin hyvältä! :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, suosittelen tätä kyllä lämpimästi bloggaajille etenkin! :)

   Poista
 3. Mulla on toi kans bloggauskäytössä :D kannattaa ottaa rawina ne kuvat niin saa prempilaatusia :-) itellä ei ton kanssa mennyt ihan mieli yksiin kun jpeg:nä kuvasin. Tosin, jos ottaa kuvat rawina, ainakaan iPhonelle ei wifin kautta pysty suoraan siirtämään, pitää käyttää ensin macin kautta ja sieltä ne ilmestyy sitten puhelimeenkin :D muuten on tosi hyvä kamera :-)

  ~ Jasmin N
  littlethingswithjassy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vinkeistä, täytyy tutkia tuota jpeg.n ja rawin eroa! :)

   Poista
 4. Mulla on puoli vuotta ollut käytössä kyseinen kamera ja oon ollut tosi tyytyväinen siihen! En niin tykännyt kuvata tolla perus objektiivilla, joten hankin 45mm. Ainoa ero mun mielestä canoniin on se, että objektiivit on tosi hintavia kun canoniin sai 99€ sen 50mm objektiivin :D (ja tottakai kamera on ihanan pieni ja kevyt) Plussana on ollut just toi wi-fi. Jos haluaa vähän erikoisempaa kameralaukkua niin olympukselta löytyy myös mun mielestä tosi tyylikkäät bucket bagit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että jaoit kokemuksiasi, täytyypäs tsekata nuo bucket bagit! Kamera on kyllä niin ihanan pikkuinen ja tuo wi-fi niin kätevä! :)

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.